Joensuun Mehtimäellä käytiin miesten ensimmäinen pronssiottelu Joensuun Mailan sekä Kouvolan Pallonlyöjien välillä. Kumpikin joukkue tuli avausjaksolla ja toisella jaksolla takamatkalta ohi. Supervuorossa kotijoukkue sai myllyn kunnolla päälle ja vei voiton jaksoin 2-1 (2-1, 2-3, 5-0). Molempien joukkueiden ykköspalkitut olivat joukkueiden lukkarit eli kotijoukkueesta Mika Väisänen ja vieraista Jesse Eskelinen.

Avausjakso

Kouvolan Pallonlyöjien lyöjätykki Ossi Meriläinen löi avausjaksolla joukkueensa 0-1 johtoon. Kotiin riensi Anssi Lammila. Johto kesti aina kolmannen vuoroparin tasoittavalle, kunnes Juha Niemi iski ensin Henri Litmasen kotiin ja tämän jälkeen Tuomas Jussila Väisäsen lukemiksi 2-1.

2. jakso

Avausvuoroparissa Joensuun Mailan Niemi löi jälleen Litmasen kotiin, hetkeä myöhemmin Samu-Kalle Varonen kotiutti Tommi Päivisen. Kolmannen tasoittavalla KPL kavensi Matti Latvalan iskiessä Joni Rytkösen kotiin. Neljännen tasoittavalla tasoituksen tinttasi Meriläinen, jonka lyönnillä tällä kertaa kotiin tuli Tommi Mäentausta. Jakson päätöslukemat 2-3 taituroi Rytkönen, joka kotiutti Lammilan.

Supervuoro

Supervuorolla nähtiin Joensuun Mailan ilotulitus. Ensin Aleksi Rautiainen kotiutti Jussilan, hetkeä myöhemmin Niemi Varosen, tämän jälkeen Väisänen Jonne Kemppaisen, jota seurasi vielä Aleksi Rautiaisen isku, joka kotiutti Timo Kallion ja 5-0 lukemat löi Henri Litmanen, joka kotiutti Konsta Piirosen. KPL yritti läpilyönneilläkin jo tavoittaa supervuoron tasoittavallaan karkulaista, mutta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kolmostilanteet: 18-17, yleisöä: 1309, ei kunnareita. Otteluvoitot JoMa:lle 1-0, pronssi on lauantaina katkolla Kouvolan KSS Areenalla klo 16 alkavassa ottelussa.

Supervuoro tavoitti ottelun tauottua molempien joukkueiden pelinjohtajat.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Petri Pennanen kiitteli joukkueensa latausta pronssiotteluun. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Millainen matsi oli?
Petri Pennanen, Joensuun Maila:
Se oli lähtökohdat huomioiden hyvätasoinen. Eka jaksolla saatiin peli hyvin käyntiin, toisella alkoi pimenemään ja KPL tuli tasoihin. Supervuorossa pelattiin ottelun parasta peliä.
Eero Pitkänen, Kouvolan Pallonlyöjät: Tiukka peli. Molemmilla jaksoilla toinen tuli takaa ohi. Ensimmäistä johdettiin pitkään 0-1 eikä saatu isompaa kaulaa. Toisessa me tultiin takamatkalta ohi. Superissa kaveri löi osin hyvillä ja osin huonoilla lyönneillä 5-0. Me yritettiin läpilyönneillä tulla peliin onnistumatta kuitenkaan.

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Eero Pitkänen kehui joukkuee lukkarin Jesse Eskelisen otteita.
Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Mitkä asiat pelissä sujuivat joukkueellasi hyvin?
Eero Pitkänen:
Saatiin vastustajan onnistumiset tilannemäärään nähden hyvin kuriin. Eskelisen Jesse lukkarina pelasi kauden parhaan matsin.
Petri Pennanen: Ulkopelissä onnistuttiin hyvin, vastustajan kolmostilanteiden onnistuminen 4/17. Henkinen ote oli hyvä. Supervuoroon sisuunnuttiin eikä lamaannuttu, kun kaveri tuli toisen jakson viimeisessä vuorossa ohi. Kovempi joukkue onnistui ratkaisuhetkillä.

Missä asioissa jäi parannettavaa?
Petri Pennanen:
Terävöittämistä jäi etenkin sisäpeliin jaksoihin. Toivottavasti pääsemme myllyttämään parempaa sisäpeliä ja saadaan palottomia ajolähtöjä sekä laadukkaampia kotiutuksia.
Eero Pitkänen: Vaihtojen jälkeen tuli normaalia enemmän kopinnostopaloja, tiukoissa tilanteissa tuli vähän lipsahduksia.

Millainen mitalin nälkä huokuu joukkueestasi?
Tosissaan tapellaan, pronssi halutaan.
Petri Pennanen: Minimitavoite on kyseessä, vaikka enemmän lähdettiin kaudesta hakemaan. Viikon breikki välierien jälkeen teki hyvää palautumiseen.