Sarjanousija Kempeleen Kiri antoi avausjaksolla miehen vastuksen tänään Kajaanissa Sotkamon Jymylle. Kiri pääsi avausjaksolla 0-1 johtoon Jarmo Viittasen lyödessä Jani Lassilan kotiin.  Kolmannessa vuorossa KeKin Matti Pellikka kotiutti etenijäjokeri Iiro Åmanin. Tasoittavan vuoroparin viimeisessä vuoroparissa nuori Altti-Jussi Ronkainen löi viimeisenä lyöjänä kotiin kokeneen Toni Kohosen, joka oli tänään erittäin kovalla pelipäällä.

Kokenut Toni Kohonen toi tänään vaisusti pelin aloittaneen Sotkamon Jymyn avausjuoksun. Kuva: Superjymy

Tarvitsiko Sotkamon Jymy nuoren Altti-Jussi Ronkaisen herätyksen eli olivatko ottteet sitä ennen olleet vaisuja?
- Pelattiin kieltämättä alku vaisusti, Ronkainen löi tärkeän välilyönnin vuoroparin viimeisenä lyöjänä ja sai juoksutilimme auki, aloitti Roope Korhonen Supervuorolle mietteissään tämän päivän ottelusta.

Jymy jatkoi sääntöuudistuksen turvin viimeisen vuoron sisällä ollessaan 1-2 tappiolla. Tasoitusjuoksu syntyi harhaheitolla ja kotiin kipitti Jani Komulainen. Lyöjäjokeri Roope Korhonen kotiutti Kohosen lukemiksi 3-2 ja Immo Rautiainen löi Markus Tuikan jakson päätöslukemiksi 4-2.

Kokenut Toni  Kohonen löi tänään kolme ja toi kolme juoksua, mitä tämä kertoo sinulle toisena kokeneena pelaajan asennoitumisesta yksittäiseen otteluun?
-  Asennoituminen oli kyllä kunnossa. Toni oli tänään hyvä, hänestä huokui läpi ottelun päälle voittaa ottelu, jatkoi Korhonen.

Toiselle jaksolle tuli alavireisempi vierailija, kun Jymy sai otteen päälle heti ensimmäisessä sisävuorossa. Ensin Kohonen kotiutti Niilo Piiponniemen, hetkeä myöhemmin Kosti Rautiainen kotiutti Kohosen ja Roope Korhonen Immo Rautiaisen.

Lyöjäjokerin roolissa hallikaudella pelaava Roope Korhonen nauttii täysillä peleistä nilkkavammasta toivuttuaan. Kuva: Superjymy

Miten motivoit itsesi talviotteluihin?
- Kiva olla, jos peilaan viime kauteen. VIime vuonna en saanut yhtään ottelua täysillä pelata nilkan takia, tuumaili Korhonen.

KeKi kuitenkin kavensi ottelua omalla tasoittavallaan. Ensin harhaheitolla joukkueen  Ensimmäinen peli toki viime viikolla jännitti kuitenkin. Joukkueen etenijäosastosta Heikki Savikoski toi juoksun lukemiin 3-1 ja hetkeä myöhemmin vapaataipaleella juoksun päähän Onni Määttä. Toisen vuoroparin alussa Kohonen kotiutti Niko Korhosen ja harhaheitto Niilo Piiponniemen. Jakson päätöslukemat 6-2 toisessa vuoroparissa löi Kohonen ja kotiin riensi Rautiaisen veljeksistä Immo.

Miten oma pelisi tänään sinulla meni?
- Ihan ok. Vaihtotilanteissa muutama nousi liikaa ylös kopiksi, mutta kotiutuksiin olen ihan tyytyväinen eikä enää täytynyt hammasta purren pelata, kertoi Roope Korhonen.

Huomenna Ouluhallissa klo 13 alkaen taistelu käydään vanhojen kiistakumppanien Oulun Lipon ja Sotkamon Jymyn välillä. Ottelun voittaja etenee lopputurnaukseen. Lohkon aamupäivän ottelussa Kempeleen Kiri haastaa huomenna klo 10:30 alkaen Ouluhallissa Pattijoen Urheilijat.

Millaista on lähteä pelaamaan takavuosien kilpakumppania vastaan lokovoitosta?
- Asetelma on periaatteessa paras mahdollinen. Päästään pelaamaan lämpimään halliin ja pallo kulkee miljoonaa verrattuna kylmään kotihalliimme, Korhonen jatkoi.

Mitkä asiat näet oman joukkueen vahvuuksina?
- Perustekeminen ja runko joukkueessamme on hyvällä asolla, tänään oltiin lepsuja. Ulkona ollaan tiiviitä ja pystymme tekemään 1-2 juoksua enemmän kuin Lippo, totesi Korhonen.

Entä, mitkä ovat Oulun Lipon vahvuudet?
- Kotihalli, he ovat tottuneet siellä pelaamaan ja tietävät hallin metkut. Uusista miehistä vahvojen lyöjien, Antti Korhosen ja Marko Pelkosen läpilyönnit täytyy estää, päätti Supervuoron haastattelun Korhonen.

Huomenna ratkeavat lohkovoittajat ja lopputurnaukseen menijät kolmessa alkulohkossa.

Etelän lohkossa Jyväskylässä käytiin tänään kaksi ottelua. Avausottelussa isäntäjoukkue Jyväskylän Kiri voitti Hyvinkään Tahkon jaksoin 2-1 (0-2, 5-4, 2-1) ja toisessa ottelussa Tahko voitti Kankaanpään Mailan lukemin 2-0 (5-1, 4-2). Näin ollen lohkon voittaja ratkeaa huomenna Kirin ja KaMan ottelussa, joka käynnistyy Hipposhallissa klo 14.

Pohjanmaan lohkossa Seinäjoella huomenna klo 13 toisista mittaa ottavat Seinäjoen JymyJussit ja Alajärven Ankkurit. Lohkon voiton ratkaisevat klo 16:30 Koskenkorvan Urheilijat ja Vimpelin Veto.