Viinijärven Urheilijoiden kiertuebussiin tulee viikonloppuna kilometrejä lukuisia, kun Pohjois-Karjalan naispesäpalloilun keulakuva matkustaa perjantain otteluun pelaamaan Turku-Pesistä vastaan Turkuun ja jatkaen lauantaiksi matkaansa Poriin, mestarisuosikiksi monien silmissä nousseen Porin Pesäkarhujen vieraaksi. Supervuoroblogi selvitteli tuplaviikonlopun mysteerejä Pesäkarhujen pelinjohtaja Petri Kaijansinkon näkökulmasta.

Porissa on joukkueperjantaina harjoitus, joten pelinjohtaja Petri Kaijansinkko ei mene vakoilemaani itse Turkuun katsomaan ottelua, mutta ilmoitti seuralla paikan päällä koneistosta jonkun siellä olevan.

- Oma peliä edeltävä harjoitus menee Turun reissun edelle. Oma peli on tärkein juttu, kun valmistautuu peliin, aloittaa Kaijansinkko.

Selvitettävät asiat porilaisten silmin ovat selvät, vaikka ViU hävisi viime vuonna molemmat ottelut Pesäkarhuille selvin jaksoin 2-0. Porissa jaksot päättyivät 2-0 ja 12-0. Kaksi päivää myöhemmin käyty toinen ottelu Viinijärvellä päättyi vieraiden riemuun jaksoin 1-5 ja 0-5.

- Viinijärven vahvuudet ja heikkoudet sekä pelitapa, sillä joukkue on muuttunut merkittävästi eikä näin viime kauden otteluilla ei ole merkitystä, jatkaa viuhkavelho.

Lukijan toiveesta tuli pyyntö selvittää pelinjohtaja Petri Kaijansinkolta hänen näkemys siihen, mikä on hänen mielestä pelinjohtajan tärkein tehtävä?

-  Pelinjohtajan tehtävä on saada pelaajat pelaamaan omalla tasollaan ja auttaa heitä venymään sekä kehittymään, lopettaa Kaijansinkko.

Muita naisten otteluita superpesiksessä ovat sunnuntaina pelattavat Petojussit-Lukko, Siilinjärvi-Turku, Ylihärmä-Jyväskylä ja Lappeenranta-Lapua.

Miesten puolella viikonloppuna käydään sunnuntaina Jyväskylän Kirin avausottelu sarjassa Kouvolaa vastaan, Vimpeli-Koskenkorva välillä Etelä-Pohjanmaan herruudesta koitos, Hyvinkää-Kankaanpää, kahden Jymyn kohtaaminen eli Nurmo-Sotkamo sekä Joensuu-Raahe.