Alla kausiennakkoajatuksiani tänään alkavan naisten superpesiksen osalta joukkue joukkueelta.

Mitalikandidaatit

Viime vuosien moninkertainen mestari Lapuan Virkiä on menettänyt aiemien kausien lukkarinsa ja vaihtajataiteilijan Rauman Lukkoon. Joukkue vahvistui muun muassa Henna Peltokankaalla, jonka panos voi ollakin olennainen jalometallijahdissa. Muuten joukkue on edelleen selkeästi roolitettu eikä ole epäilystäkään, etteikö Virkiä tälläkin kaudella jonkinvärisen mitalin nappaa. Onko se edelleen kulta vai jotain muuta? 

Avainpelaajia: Paula Saloranta, Elina Mäki, Janette Lepistö ja Henna Peltokangas.

Jyväskylän Kirittäret voitti talvella hallimestaruuden vakuuttavilla otteilla ja on vahvin ehdokas menestymään kesälläkin. Joukkue on uudistunut hallitusti, mutta kokeneen ja menestysnälkäisen pelinjohdon avulla joukkue menee pitkälle. Lyöjäpuolelle joukkueella on asettaa nuorta tulivoimaa, mutta myös kokemusta, joten kokemattomat saavat varmasti vinkkejä enemmän pelejä pelanneilta taitureilta. 

Avainpelaajia: Noora Patrikainen, Virpi Hukka, Emma Nieminen ja Tiina Tolonen.

Viime kauden jälkeen Porin Pesäkarhuissa on tehty nuorennusta joukkueeseen. Ryhmä ei ole nimekkäin, mutta joukkue sai Kempeleen Kiristä kuin Vuokatin Vedosta saalikseen pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan isoja askelia omalla peliurallaan. Onko Pesäkarhut vielä Satakunnan paras? Sen näyttää se, kuinka joukkue on hioutunut harjoituskaudella yhteen.

Avainpelaajia: Eveliina Kesti, Carita Toiviainen, Heidi Kuusisto ja Susanne Ojaniemi.

Kempeleen Kiri on Jarkko Kokon ja Marianne Reinikan johdolla uudistunut hieman, mutta noin puolen tunnin ajomatkan päässä olevan KeKi:n kotikentältä on kuulunut, että siellä on harjoiteltu motivoituneesti pitkin kauden alkua. Nälkää nelossijan parantamiseen on ja se kantaa varmasti, mikäli joukkue saa hyvän alun tälle kaudelle.

Avainpelaajia: Essi Kylli, Sarita Heikkinen, Linda Kukkohovi ja Jenni Jussila.

Viinijärven Urheilijoissa on tehty pitkäjännitteisesti työtä menestyksen eteen viime vuosina. Tälla kaudella jokaisen pelaajan nostaessa tasoaan askeleen verran lähemmäksi maan eliittiä, tulos voi olla mitä vaan. Mielenkiintoista on, miten Petra Hussa ja Henni Kauppinen tuovat muutosta ryhmään. Saara Suomalaista supervuoron pelaajien kausiennakossa ennustettiin lähes poikkeuksetta kauden lyöjäkuningattareksi.

Avainpelaajia: Saara Suomalainen, Niina Härkönen, Eeva Mäki-Maukola ja Laura Määttä.

MansenRäpsä ilmoitti viime kauden päätteeksi melkein heti lähes koko joukkueen jatkosopimuksista. Tämä kertoo sitoutumisesta ja selkeästä halusta kehittää seuraa ja mennä joukkueena eteenpäin. Viime kauden puolivälierätyrmäys on näin ollen haluttu heti unohtaa ja Pirkanmaalla on kääritty hihat tätä kautta varten.

Avainpelaajia: Nina Taipale, Jatta Vuorinen, Susanna Kylä-Kause ja Anne Tolonen.

Rauman Lukko on vahvistunut pelaajarintamalla, kun Enni Kylä-Kause, Kaisa-Maija Rosvall ja Jenna Kammi-Rahnasto palasivat Raumalle. Pelinjohtajaksi kesken harjoituskauden palasi Jarmo Ania, joka on myös kokenut, mutta yllättäen tehtäviin saapuminen on varmasti näkynyt jotenkin joukkuessa. Jos asia on käyty joukkueen sisällä mainiosti, joukkue on ainakin Satakunnan ykkönen, ellei jopa valtakunnan ykkönenkin.

Avainpelaajia: Jenna Kammi-Rahnasto, Enni Kylä-Kause, Miia Karppanen ja Sini Strander.

Matkalla huipulle

Sarjanousija Kankaanpään Maila pelasi erinomaisen hallikauden ottaen yllätyshopean eikä ole jatkanut harjoituspeleissä kumartelua vaan jatkaa vahvoin ottein. Vieläkään joukkuetta ei tunneta, mutta matka superpesiskärkeen on vasta alkanut. Nopeita pikavoittoja lajissa ei tarjota vaan se vaati kovaa työtä. Jos joukkueessa odotetaan tulosta nyt, silloin romahduskin tulee pian. Jos taas joukkueessa jaksetaan tehdä työtä ryhmän kanssa, tulosta tulee pitempään. 

Avainpelaajia: Taiju Ollila, Piritta Kärnä, Ella Kaasinen ja Anniina Kiviharju.

Lappeenrannan Pesä Ysit tekee omalla seudulilaan hiljaista työtään lajin eteen. Joukkueesta ei koskaan juuri mitään kuulu ennen kauden alkua, mutta silti joukkueessa tehdään paljon töitä niin junioritoiminassa kuin naisten edustustasollakin. Tälle kaudelle joukkue on uudistunut esimerkiksi pelinjohtajan osalta. Nyt joukkue on nuorentunut ja arvoituksia siitä, miten joukkue pärjää. Nälkää ja tahtoa eteenpäin on varmasti. 

Avainpelaajia: Essi Pehrman, Inka Pietilä, Marianne Roiha ja Annika Turtiainen.

Toinen sarjanousija Seinäjoen Maila-Jussit ei hallikaudella vielä herätyskelloja vastustajissaan soittanut, mutta sarjaporras on kuitenkin toinen kuin viime kaudella. Yhtään helppoa voittoa Lakeuden ristillä ei kuuluteta ennakkoon, mutta taistelutahtoa naisten puolella pohjalaisjoukkueilta ei ole koskaan uupunut eikä sitä varmaan ole nytkään luvassa. Salla Pollari lyö varmasti pelaajia kotiin, jos hänelle saadaan tilanteita luotua.

Avainpelaajia: Reetta Aralinna, Elisa Järvenpää,Kaisaleena Rautakorpi ja Salla Pollari 

Vihdin Pallo on ehkä Kamattarien ohella joukkue, joka taistelee viimeisestä pudotuspelipaikasta. Joukkue ei ole paljon muuttunut viime kaudesta, joten joukkueessa tiedetään selkeästi toisten metkut ja se on omiaan nostamaan joukkueen osakkeita. Lisäksi joukkue on vuoden kokeneempi, joten näin ollen joukkue tuntee paremmin taas ylimmän sarjatason vaatimuksia.

Avainpelaajia: Susanna Alava, Annika Färm, Maija Merivalo ja Emma Tapanen.

Avausviikonlopun ottelut
9.5. Kankaanpää-Rauma klo 15
10.5. Kempele-Pori klo 17, Vihti-Seinäjoki klo 15, MansenRäpsä - Lappeenranta klo 15 (pelataan Hämeenkyrössä) ja Lapua-Viinijärvi klo 17.