Vimpelin Vedon joukkueen suunnalta on kuulunut erikoista marinaa, kun joukkue saalisti toisen mitalin maailman parhaassa pesäpalloseurassa putkeen. Heti finaalin jälkeen sai lukea iltapäivälehdistä kiroilua. Oliko kultamitalin jälkeen epäonnistumisen pelko niin kovaa luokkaa, että hyvää suoritusta ei kyetty Etelä-Pohjanmaalla käsittelemään kunnolla?

Superpesiksen sivuilla viime maanantaina sitä vastoin saman seuran lyöjäjokeri Janne Mäkelä antamassaan haastattelussa avautui, että kausi oli selvästi uran paras, mutta kruunu jäi uupumaan. Myöhemmin viikolla Mäkelä oli tehnyt kuitenkin kasvattajaseuransa kanssa odotetun jatkosopimuksn.

En ymmärrä aina ihmisiä valitettavasti ollenkaan. Samansuuntaista kitisemistä kuului kotikaupungistani Kouvolasta, kun kauden 2010 päätteeksi ottivat hopeaa ja se ei kelvannut. Sotkamossa on mielestäni pitkällä tähtäimellä tehtyä työtä osattu arvostaa, jokainen mitali on ollut voitettu, vaikka se olisi ollut himmeämpikin. Se on vaan kannustanut entistä enemmän työntekoon.

Kohtuus on se, josta pitäisi puhua. On monta pesäpalloilun innokasta harrastajaa, jotka eivät pääse koskaan pelaamaan edes lajin pääsarjatasolla, vaikka heidänkin intohimo on samaa luokkaa kuin mahdollisesti juuri näissä hopeajoukkueissa tapahtunut harjoittelun määrä. Toivoisinkin, että Suomessa alettaisiin miettimään sitä, milloin suoritus on hyvä ja milloin sen voi näyttää muille?

Huhutaan, että Sotkamon Jymyn Jani Komulainen on lopettamassa pelaajauraansa. Jos näin käy, peli menettää paljon enemmän kuin yhden tähtipelaajan. Laji menettää myös junioreille esimerkillisen pelaajan siltä osin, että aina ei homma toimi ja sen voi näyttää, mutta pienetkin onnistumiset sitä vastoin Komulainen on tuulettanut niin vieras- kuin kotikentälläkin.

Kiitos Janille hyvästä urasta ja innostavista hetkistä lajin parissa, jos lopetat pitkän ja värikkään pelaajaurasi. Jos et, kiitos paljon siitä, ikää sinulla ei ole paljoa etkä vielä paini Teemu Selänteen ”One more year” -sarjassa. Otetaan siis pieni hetki happea nyt peleistä ja aletaan vähitellen miettimään sitä, missä kukakin ensi kaudella pelaa. Joitakin siirtoja on jo superpesiksessä nähty.