Miesten ja naisten puolella nähtiin tänään tiukkoja otteluita. Miesten puolella otteluissa oli taistelua aina kotiutuskisaan saakka, aivan kuten naisten finaalissakin. Naisten pronssiottelussa avausvoitossa yhden juoksun voitto avausjaksossa riitti, kun toinen ottelu päättyi tasan.


Tulokset lauantaina alkaneista miesten ja naisten mitaliotteluista.

Miesten finaalissa vierailija Vimpelin Veto teki paljon virheitä. Erityistä oli etenkin, että Vimpelin Vedon virheet sisäpelisuorituksissa tulivat etenkin huippupelaajien taakaksi. Avausjaksolla Sotkamon Jymylle riitti yksi juoksu, kun Niko Korhonen toi harhaheitosta syntyneellä juoksulla jakson voittojuoksun. Kolmostilanteet avausjaksolla menivät 7-1 Sotkamon Jymylle.  

Toinen jakso oli pitkään myös menossa kotijoukkueelle, kun avausvuorossa Roope Korhonen löi kotiin Antti Hartikaisen lukemiksi 1-0 ja tovi myöhemmin Aki Orava löi Niilo Piiponniemen kotipesän turviin.  Avausvuoropari meni vielä nopeasti Vimpelin Vedolla, mutta vähitellen joukkue sai sisäpelistä kiinni ja Jymyn peliin tuli varovaisuutta.  Kolmannen tasottavalla Janne Mäkelä onnistui takaa lyömään koppari-Korhosten eli Roopen ja Mikon takaa läpi. Kotiin riensivät  Antti Kuusisto ja Tuomo Lönnmark. Tämän jälkeen vuoroparissa edettiin rauhallisesti ykköskärkeen,  jossa Sami Haapakoskesta Jymy sai vielä ykköspalon, mutta Henri Puputti löi tyhjään kenttään kunnarin ja jakson 2-3 voittojuoksun. Kolmostilanteet toisella jaksolla menivät vieraille lukemin 5-7.

Supervuorossa Vimpelin Vedon ykköskärki Haapakoski-Puputti tuhrivat itsensä vuorollaan haavoihin. Sotkamon Jymyn Niko Korhonen löi sitä vastoin kakkoselta läpi, mutta katsomorakenteista kimmonnut pallo esti kunnarin. Kokenut Jani Komulainen sen jälkeen  aiheutti omalle joukkueelle kaksi paloa lyöntivuorollaan ja Roope Korhonen viimeisen. Vieraiden ajoittaista anemiaa kuvastaa koko ottelun ajalta alhainen kärkilyöntiprosentti: 39.

Kotiutuskisassa 2642 katsojaa osallistuivat molempien kannustamiseen ja hyviä tilanteita oli, mutta Vimpelin Vedon ensimmäiset yritykset kaatuivat konkareiden johdolla hyviin polttoheittoihin ja näin Sotkamon Jymy sai pidettyä vieraat nollilla. Sotkamon Jymyn ensimmäisessä yrityksessä jatkui Komulaisen vaisu ote, mutta toisena lyönyt Roope Korhonen löi Antti Hartikaisen kotiin.
 

Ensimmäisen miesten finaaliottelun ratkaisulyönnin lyöjä oli Roope Korhonen.