Miesten superpesisfinaaleista ensimmäinen käytiin eilen Sotkamossa. Joukkueet esittiviät onnistuneita sisä- ja ulkopelisuorituksia. Niin asiantuntija-arviot kuin tällaiset kaltaiseni maalikotkin ihmetteli sitä, että ottelussa nähtiin kuitenkin lähes kaksikymmentä juoksua.

Avausjaksolla Vimpelin Veto oli terävämpi kotiutustilanteissaan, vaikka niitä oli hiukan enemmän kotijoukkueella. Vieraiden 0-3 jaksovoittoa avausjaksolla auttoi myös Matias Rinta-ahon kaksi huikeaa pelastusta kolmosvahdin paikalla. Sotkamon Jymyn paras oli mielestäni Toni Kohonen, joka ajoittain onnistui sotkemaan erittäin hyvin vimpeliläisjoukkueen kärjen aikeita rakentaa kotiutustilanteita.

Toisella jaksolla nähtiin ryhdistynyt kotijoukkue. Joukkue onnistui sisäpelissään laajalla rintamalla. Kotiyleisö innostui ja sai myös uskoa omiensa suoritusten kautta, että peli on kääntymässä Jymylle. Jakso päättyi lopulta kotijoukkueelle 9-5. Kotijoukkueen parhaaksi nostaisin toiselta jaksolta hyvin vaihtolyöntejä takoneen, etenijän hommia ja vielä juoksujen lyöjänäkin kunnostautuneen Jani Komulaisen. Vedon paras oli omasta mielestäni Henri Puputti, joka herätti joukkueensa toivonkipinän 8-1 tappioasemassa.

Supervuorossa vierailija ei saanut onnistumisia, kotijoukkueelle riitti pieni hetki ja ratkaisijaksi nousi Komulainen. Finaalien arvon vastaisesti Puputti ei kuitenkaan lähtenyt hakemaan palloa kopparina, joka meni hänen yli. Näin ollen supervuoro Jymylle 2-0 ja ottelu 2-1 (0-3, 9-5, 2-0). Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla ja seuraava kohtaaminen on lauantaina Vimpelissä.