Tälle kesälle naisten supepesikseen nousi kaksi joukkuetta. Kankaanpäästä mukaan tuli Kankaanpään Mailan naisjoukkue Kamattaret, joka ei jättänyt itseään vaille huomion hallipesiksen SM-kisoissa, missä joukkue saalisti hopeaa. Hiljaisemmalla äänellä superpesikseen on saapunut Seinäjoen Maila-Jussit. Kamattaret aloittavat kautensa kotikentällä 9.5. Rauman Lukkoa vastaan, joka on päivän ainoa ottelu ja superpesiksen avaus. Seinäjokelaisryhmä matkustaa päivää myöhemmin Vihdin Pallon vieraaksi. Seinäjoella sarjanousija  pelaa ensimmäisen ottelunsa 13.5. Kempeleen Kiriä vastaan.

Pelaajista Supervuoro jututti Kamattarien Taiju Ollilaa ja Maila-Jussien Salla Pollaria sekä pelinjohtajia Mikko Järvenpäätä Kamattarista ja Jari Mäkelää Maila-Jusseista.

1. Miten on harjoittelukausi sujunut? 

Taiju Ollila: Harjoituskausi on mennyt hienosti...aikalailla tuloksellisesti yli odotusten. Todella iloinen olen siitä, että lukuunottamatta yhtä tapausta niin mitään pahempia loukkaantumisia ei ole ollut...perusvaivaa siellä täällä mutta sehän kuuluu asiaan. Ensimmäiset lajitreenit ulkona on tänä keväänä Italiassa ja siitä on sitten hyvä jatkaa kotikentän nurmella.
Salla Pollari: Harjoittelukausi on sujunut hyvin. Joukkue on säästynyt suuremmilta loukkaantumisilta. Hallikausi sujui joukkueelta kohtalaisesti, ja saimme peleistä hyvää kokemusta sekä eväitä kesää varten. Itse olen parin vuoden tauon jälkeen pysynyt yllättävän hyvin nuorempien tyttöjen perässä! 

2. Mitä uutta sinulta saadaan on lupa odottaa kesällä?

Salla Pollari: En tiedä onko se uutta, mutta jos kaikki sujuu hyvin, palaan muutaman vuoden tauon jälkeen ulkokentälle Superpesiksessä. Olen innoissani tästä mahdollisuudesta ja toivon, että kehitystä tapahtuu myös kesän aikana.

Taiju Ollila: Odotellaan kesää ja katsotaan mitä tulee :)

3. Kerro joku ikimuistoinen tarina pelireissulta tai pukukopista.

Taiju Ollila: Ikimuistoisimpia reissuja on Jyväskylän keissi kun bussimme hajosi pariinkin otteeseen...mutta vieläkin ikimuistoisempi on kun Ruovedellä pelin päätyttyä saimme tiedon, että pelaamme kaudella 2015 superpesistä.

Salla Pollari: Ikimuistoisin pelireissu taitaa olla ensimmäinen Superpesispelini vuonna 2006, jolloin en ollut vielä superin ringissä. Petojussien naiset lähtivät tuolloin Jyväskylään pelaamaan ja minulle soitettiin noin tunti ennen lähtöä, että pääsisinkö pelaamaan. Siinähän meni pasmat ihan sekaisin. Onneksi veljeni oli silloin kotona, sillä muuten puolet tavaroista olisivat jääneet Seinäjoelle. Menomatkan Jyväskylään istuin kuin tatti paikallani enkä uskaltanut sanoa kellekään mitään ja mietin niitä kaikkia "superhyviä pelaajia", joita vastaan pelaisin. Peli taisi mennä ihan kohtalaisesti ja paluumatkalla uskalsin jopa puhua kanssamatkustajille.

4. Mitä terveisiä haluat välittää joukkueesi faneille?

Salla Pollari: Toivon, että seinäjokiset ja tietysti muutkin löytäisivät tiensä myös meidän peleihin. Joukkueessa on paljon nuoria, tulevaisuuden superpesispelaajia, joita kannattaa tulla katsomaan!

Taiju Ollila: Kiitos meidän mahtaville faneille, että olette olleet pitkän matkan mukana nostamassa meidät tälle pääsarjatasolle!  Kesään on vielä vähän aikaa, mutta aivan pian tuomari viheltää pilliin ja Kankaanpäässä pelataan historia ensimmäinen virallinen superpesisottelu. Tulkaahan kaikki mukaan katsomaan...kentällä nähdään :)

5. Veikkaa kauden lyöjäkuningatar ja etenijäkuningatar.

Taiju Ollila: Lyöjäkuningatar Saara Suomalainen ja etenijäkuningatar Paula Saloranta tai Virpi Hukka.

Salla Pollari: Mutu-tuntuma: etenijä Virpi Hukka, lyöjä Saara Suomalainen

1. Mitkä ovat tämän kauden tavoitteet?

Mikko Järvenpää, Kamattaret: Joukkue asettaa virallisen tavoitteen etelän leirillä Italiassa heti pääsiäisen jälkeen. Olemme tietenkin jo paljon keskustelleet asiasta ja kyllä me tullaan tavoittelemaan paikkaa kahdeksan sakkiin eli pudotuspeleihin. Hallimenestys antaa pontta tavoitteelle. Toki pelin on kehityttävä koko ajan mutta uskon tavoitteen realisoitumiseen.

Jari Mäkelä, Seinäjoen Maila-Jussit: Viime kaudella SMJ:n naiset nousivat iloisesti naisten superiin. Joukkueen runko on pysynyt hyvin kanssa, joten lähes samalla kokoonpanolla jatketaan kaudelle 2015. Tavoitteena on kehittyä joukkueena sekä kehittää palaajien yksilötaitoa. Töitä pitää tehdä paljon ja nuoret pelaajamme ovat vastanneet hyvin haasteisiin ja harjoituskausi on sujunut hyvin. Tavoitteena on vähintään pääsy pudotuspeleihin eli sijoittuminen 8 parhaan joukkoon.

2. Mitä uutta on luvassa joukkueenne ilmeessä tulevalla kaudella?

Jari Mäkelä, Seinäjoen Maila-Jussit: Iloisuutta ja yllätyksellisyyttä on ollut jo entuudestaan, mutta ilmeeseen on luvassa lisää positiivista ilmettä ja nauttimista pesäpallon pelaamisesta

Mikko Järvenpää, Kamattaret: En tiedä onko tämä uutta mutta kyllä ulkopeli tulee olemaan vahvuutemme. Olemme sitä harjoitelleet paljon ja tulemme pelaamaan ulkopeliä rohkeasti varsinkin kotikentällämme. Sisäpelissä pyrimme pelaamaan kahdella kärjellä ja tietty yllätyksellisyys tulee olemaan mukana. 

3. Veikkaa mitalikolmikko.

Jari Mäkelä, Seinäjoen Maila-Jussit: Lapua, 2. Jyväskylä, 3. Pori

Mikko Järvenpää, Kamattaret: Kirittäret, Lapua, KaMattaret

4. Veikkaa, montako pelaajaa joukkueestasi pelaa tänä kesänä Itä-Lännessä?

Jari Mäkelä, Seinäjoen Maila-Jussit:  Lännellä tulee olemaan jälleen erittäin kovia pelaajia ja murtautuminen edustusotteluun on todella kovan työn takana. Yksi pelaaja naisten Itä-Länteen ja ringistämme kaksi B-tyttöjen Itä-Länteen.

Mikko Järvenpää, Kamattaret: Uskoisin, että ainakin kolmella pelaajalla on hyvät mahdollisuudet onnistuessaan meillä isossa roolissa pelata myös itsensä Itä-Länteen.