annika_farm_kuva_leo_rouhiainen_muokattu
Vihdin Pallon oma kasvatti Annika Färm oli nostamassa
seuraansa takaisin superpesikseen. Kuva: Leo Rouhiainen

1. Mistä sait aikanaan pesiskipinän?

- Pesiskipinä sai alkunsa ollessani 8- vuotias. Äitini näytti lehdestä, että Vihdissä järjestetään pesiskoulu. Hetken mietittyäni päätin lähteä kokeilemaan ja sillä tiellä ollaan edelleen. Pesiskoulua veti joukkueemme nykyinen kapteeni Mari Sallinen. Kiinnostus lajia kohtaan syntyi heti.

2. Harrastatko tai oletko harrastanut muita lajeja, mitä hyötyjä olet huomannut näistä pesikseen?

- Olen harrastanut taitoluistelua 11 vuotta ja lopetin sen 15- vuotiaana, kun aika ei enää riittänyt molempiin. Valinta lajien välillä oli kuitenkin aika helppo ja päätin keskittyä tosissani pesäpalloon. Taitoluistelu ja pesäpallo poikkeavat toisistaan todella paljon, mutta ehkä yksilölajista on ollut hyötyä, kun ajatellaan tätä lukkarin hommaa. Tässäkin joutuu aika paljon yksin puurtamaan.

3. Pelinjohtajana seurassanne on Markus Meriläinen, takavuosien huippulukkari, millaisiin asioihin olet lukkaripelin osalta saanut kauden aikana erityisesti ohjausta?

- Aatusta (Markus Meriläinen) on ollut paljon apua lukkaripelini kehittämisessä. Ollaan keskitytty syöttöjen vaikeuttamiseen ja siihen, että koko ajan pääsisi haastamaan sisäpelijoukkuetta. Paras tilanne olisi se, että tulisi yksittäisiä väärä- huutoja ja sillä saisi lyöjän/etenijän ajatukset sekaisin. Perussyöttely on saatu hyvälle mallille, joten voi keskittyä rohkeaan peliin ja antaa rohkeasti vääriä. Tällä kaudella ollaan myös panostettu siihen, että syötöt olisivat erilaisia Kahta samanlaista syöttöä ei saisi peräkkäin tulla. Samoin tolppasyöttöön ollaan panostettu. Se on lukkarille hyvä ase ja vaikeuttaa erityisesti vastustajan kentällemenoja.

4. Mitkä ovat tulevaisuuden tavoitteesi pelaajana?

- Kyllä tavoitteena on voittaa suomen mestaruus. Sen eteen pitää tehdä paljon töitä, mutta uskon sen olevan mahdollista. Ei ehkä vielä tänä vuonna, mutta parin vuoden päästä. Lisäksi tietysti haluan kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon.

5. Mitä ominaisuuksia mielestäsi vaaditaan hyvältä lukkarilta?

- Hyvältä lukkarilta vaaditaan tietysti kaikkien erilaisten syöttöjen hallintaa, hyvää heittokättä ja näpyjen hakua. Lukkarin pitää pystyä muuttamaan omaa pelityyliään tarpeen vaatiessa, koska lukkari joutuu pelaamaan sisäpelijoukkueen lisäksi myös syöttötuomaria vastaan. Ja jos vastustajan kaaripeli on hyvää, joutuu lukkarinakin olla tarkempana. Ja yksi tärkeimmistä, ehkä jopa tärkein ominaisuus lukkarilla on röyhkeys ja asenne. Tällä pelipaikalla ei pärjää, jos alkaa ns. "nössöilemään." Lisäksi pään pitää kestää painetilanteessa.

6. Kerro jokin hilpeä lajimuisto.

. En tiedä onko tämä hilpeä lajimuisto, mutta Superiin nouseminen 2011 ja sen jälkeiset upeat fiilikset muistaa kyllä aina! Upea kausi, upea joukkue ja upea lopputulos!

7. Mitä erehtyminen sinulle merkitsee pelaajana?

- Erehtyminen merkitsee hetkittäistä epäonnistumista. Se pitää kuitenkin pystyä nopeasti nollaamaan ja keskittyä seuraavaan suoritukseen. Epäonnistumista ei voi jäädä murehtimaan tai muuten menee seuraavakin suoritus varmasti penkin alle. Erehtymisiä sattuu jokaisessa pelissä, pääasia ettei tee samaa virhettä kahta kertaa.

Vastaa asioihin, mitä tulee mieleen?

Kotiyleisö - Vaativa
Pelipäivä - Voitto
Pelisää - Aurinko
Tunnetila - Voitontahto
Urheiluruutu - Telkkari