Supervuoron tenteissä edetään jälleen miesten superpesiksen ehdoilla, kun tänään on vuorossa viime vuosina maan kärkiseuroihin noussut Joensuun Maila sekä lajiperinteen aatelia omaava Jyväskylän Kiri. Joensuun Mailasta Supervuoro tavoitti pelinjohtaja Janne Vuorisen ja pelaajista Tuomas Jussilan. Jyväskylän Kiriä edustaa pelinjohtaja Paavo Hämäläinen ja pelaajia kokenut uuden ulkopelirooliin kauteen valmistautuva Perttu Hautala.

Joensuun Maila aloittaa 10.5. Hyvinkään Tahkoa vastaan kotonaan ja Jyväskylän Kiri kaksi päivää myöhemmin Pattijoen Urheilijoita vastaan myös kotipelissä. 14.5. joensuulaiset matkustavat pienen matkan etelään Kiteen Pallo-90:n vieraaksi ja Keski-Suomen ylpeys Sotkamoon Jymyn vieraaksi. Otetaanpa vaihtelun vuoksi pelinjohtajien ääni ensin kuultavaksi, joten mitä sanovat Vuorinen ja Hämäläinen kauden alla, olkaapa hyvät.

1. Mitkä ovat tämän kauden tavoitteet?

Paavo Hämäläinen: Seuran asettama tavoite on 8 joukkoon (joukkueen tavoitepalaveri tulevana viikonloppuna)

Janne Vuorinen: joukkueen tavoite on Suomen mestaruus

2. Mitä uutta on luvassa joukkueenne ilmeessä tulevalla kaudella?

Janne Vuorinen: entistä enemmän hetkessä elävä Joma

Paavo Hämäläinen: Joukkue, joka uskoo omiin mahdollisuuksiin.3. Veikkaa mitalikolmikko.

3. Veikkaa mitalikolmikko.

Paavo Hämäläinen: Sotkamo, Joensuu, Kouvola

Janne Vuorinen: Kaksi joukkuetta itäisestä Suomesta ja yksi Pohjanmaalta.

4. Veikkaa, montako pelaajaa joukkueestasi pelaa tänä kesänä Itä-Lännessä?

Janne Vuorinen: 4-5

Paavo Hämäläinen: 1-2 Itä-Länsi pelaajaa

Ja sitten pelaajat, Hautala ja Jussila...

1. Miten on harjoittelukausi sujunut?

Perttu Hautala: Ainakin selvästi terveempänä kuin edellisinä vuosina. Vimpelin kausista jäi paljon hampaankoloon, joten harjoittelu oli helppo aloittaa pian edellisen kauden päättymisen jälkeen. Myös yhteisharjoitukset aloitimme jo lokakuun puolessavälissä ja paluu joukkueharjoittelun arkeen on tuonut taas uusia ärsykkeitä. Noin kolme kertaa viikossa olen marraskuusta lähtien yrittänyt löytää tunnin sieltä ja toisen täältä lukkariharjoituksiinkin. 

Tuomas Jussila: Oikein mukavasti on mennyt. Loukkaantumisilta olen välttynyt ja muitakaan sairasteluja ei ole pahemmin ollut. Kesä lähenee ja malttamattomana jo odottelen pelikauden alkua.

2. Mitä uutta sinulta saadaan on lupa odottaa kesällä?

Tuomas Jussila: Ei varmaan mitään uutta ja erikoista, mutta pyritään pelaamaan ensi kesänä uran tähän asti paras kausi. Mutta jos kunnarin lyön, niin lupaan tuulettaa raivokkaasti!

Perttu Hautala: Ainakin lukkaripeliin on  Jumietiskelty ja harjoiteltu paljon erilaisia juttuja, sisäpelissä olisi tavoitteena tehdä perusasiat paremmin kuin aikaisemmin. Lyön myös ainakin yhden onnistuneen kakkosrajapompon.

3. Kerro joku ikimuistoinen tarina pelireissulta tai pukukopista.

Perttu Hautala: Niitä on tietysti paljon eikä parhaita voi kertoa, mutta 2010 lähdimme Vedon kanssa pelaamaan runkosarjan viimeistä peliä Sotkamoon, ja piste tästä pelistä varmistaisi meidän runkosarjan kakkossijamme ja kotiedun oletettuun välieräsarjaan Jymyä vastaan. Voitimme ensimmäisen jakson tyyliin 8-1 ja varmistimme näin kakkossijan, tai niin tietenkin luulimme. 

Toisella jaksolla puhkesi ihan tyhjästä hirveä ukkosmyrsky ja peli jouduttiin keskeyttämään. Jäimme yöksi Sotkamoon ja peli aloitettiin alusta seuraavana päivänä. Ensimmäinen jakso oli kova vääntö ja päättyi 0-0 tai 1-1. Toisen voitimme sitten selvästi, noin 5-1. Saimme paitsi myöhemmin tärkeäksi osoittautuneen kotiedun myös rutkasti uskoa siihen, että Jymy on kaadettavissa pudostuspeleissä. 

Tuomas Jussila: Öööö.. Juttujahan ois monenlaisia. Mut ehkä erikoisin VOITTOJUOKSU mitä itse olen ollut todistamassa sattui pelatessani Ylivieskan Kuulassa. Peli oli muistaakseni Riihimäellä ja se meni kotariin. Voitettiin vaikka ei lyöty lyönnin lyöntiä. Tasoittavalla vuorolla vastustajan lukkari nyki aikansa ja kysytysheitto ei pysynyt ulkopelaajan räpylässä. Pallo sirvahti muutaman metrin päähän, mutta meidän etenijä (en minä) oli erittäin röyhkeä ja karkasi kotipesään. Hetken aikaa siinä meni ennen ku tajuttiin, et juoksu tuli ja peli voitettiin... Terveisiä KAAPELILLE!

4. Mitä terveisiä haluat välittää joukkueesi faneille?

Tuomas Jussila: Ensi kesänä Mehtimäellä tärähtää!! Kaikki vauvasta vaariin vain rohkeasti paikalle kannustaan oma joukkue voittoon. TE fanit olette joukkueille ykkösjuttu!!

Perttu Hautala: Toivottavasti teitä on enemmän kuin aikaisemmin! Ainakin joukkue on kilpailukykyinen. 

5. Veikkaa kauden lyöjäkuningas ja etenijäkuningas.

Perttu Hautala: J-P Vainionpää ja Niko Korhonen.

Tuomas Jussila: Veikkaa kauden lyöjäkuningas ja etenijäkuningas. Juha "The Big J" Niemi/ Jonne "takaetenimisen mestari" Kemppainen.