Hyvinkään Tahko nujersi Ilmajoella Koskenkorvan Urheilijat. Vahvasti mitaliotteluihin odotettu Koskenkorvan Urheilijat taipuivat eilen vahvan avausjakson jälkeen, kun Tahko tiivisti ulkopelinsä. Koskenkorvan yhdeksän avausjakson juoksua väheni toisella jaksolla yhteen ja supervuorossa nollaan. Näin Tahko otti makean vierasvoiton Etelä-Pohjanmaalta jaksoin 1-2 (9-4, 1-2, 0-1). Kotijoukkueen kolme kunnaria eivät auttaneet, näitä löivät Veli-Pekka Yli-Hirvelä, Marko Pelkonen ja Tuomas Tuohisaari. Tahkon pelaajista kaksi lyötyä ja yksi tuotu kertyi Timo Rantatorikalle sekä yksi lyöty ja tuotu niin Jesse Jokelalle kuin Mikko Linnaluomalle.

Kiteen Pallo-90 murjoi Rantakentällä paikallisvastustaja Joensuun Mailan yllättävän selvin numeroin, kun joensuulaiset hävisivät avausjakson lukemin 6-0 ja toisen 4-1. Kiteen lyöntijärjestyksessä numerolla 2 pelannut Toni Laakso ja numerolla 3 ottelussa ollut Matti Latvala löivät kunnarit. Joensuun ainoan löi Jaakko Heikkinen, juoksun toi Lauri Kivinen.

Jyväskylän Kiri rimpuili Kankaanpään Mailan kanssa Pohjanlinnan stadionilla supervuoroon. Vahvasti kauden aloittaneet KaMan Jukka Latvala ja Markku Hylkilä löivät kolme juoksua kotijoukkueelle. Keski-Suomesta bussimatkalle lähteneestä joukkueesta kahteen lyötyyn ylsivät Hannu Kiukkonen ja Mikko Rantalahti.

Vimpelin Veto tyrmäsi jaksoin 2-0 Pattijoen Urheiljat. Saarikentällä yli 1500 katsojaa näki ViVen voiton, jossa kolme lyöntiä löi nuori superlahjakkuus Matias Rinta-Aho ja kokenut mailavirtuoosi Jere Dahlström. En muista, milloin olisi viimeksi Sami Haapakoski pelannut numerolla kaksi, mutta kärjessä pelanneen Mikko Kanalan oli sujunut mallikkaasti. Lisäksi Haapakoski keräsi yhden lyödyn ja kolme tuotua juoksua. Pattijoen Urheilijoiden ainoat juoksut toi Topi Kosonen ja Jussi Kemilä, lyöjänä oli tämän hetken lyöjätilaston kärki Jukka-Pekka Vainionpää.

Suurin yllätys sunnuntaina nähtiin Hiukan stadionilla, kun kotijoukkue Sotkamon Jymy hävisi ottelun jaksoin 0-2. Voittaja oli vahvasti ja ennakkoluulottomasti kauden avannut sarjanousija Alajärven Ankkurit. Vierailijoiden kunnarin löi Jere Saukko, mies nappasi ottelusta myös ykköspalkinnon. Kakkospalkinto meni kaksi lyötyä juoksua keränneelle Jukka Tuomistolle. Nimet eivät vielä kerro mitään suurelle pesäpalloyleisölle, mutta jos nämä otteet jatkuvat, nimet ovat pian jo kaikkien tuntemat. Jymyn onnistuja oli kaksi tuotua ja kahdeksan kärkilyöntiä kerännyt kokenut Jani Komulainen.