Raha ratkaisi tällä kaudella miesten superpesiksen finaaleihin päässeet joukkueet, viime vuosina euroja ja taas euroja joukkueiden kasaamiseen laittaneet jengit menivät finaaliin. Tämän kauden loppuottelut pelataan Kouvolan Pallonlyöjien ja Vimpelin Vedon välillä. Aiemmin tällä viikolla kirjoittamani kirjoitukset käsittelivät kasvattajaseuroja, niin pienen mutta pippurisen kunnan joukkue Vimpelin Veto kuin Kouvolan Pallonlyöjätkin pelaavat joukkueella, jossa ei oman kylän poikia juuri näy. Vimpelin Vedon viime aikojen pelaavaan miehistöön on mahtunut Vedon kasvateista Janne Mäkelä ja Kouvolan Pallonlyöjien vastaavaan porukkaan Mika-Matti Ojala.


Naisten puolellakaan ei yllätyksiä näkynyt, vaikka niitä aiemmin ennustin. Odotin, että Jyväskylän Kirittärien finaaliputki päättyisi tähän kauteen, mutta sitä ei kuitenkaan tapahtunut. Kirittärien kokenut kaarti teki sen, mitä heiltä odotettiin eli nostivat tasoaan siinä vaiheessa sen verran kuin pitikin. Porin Pesäkarhut eivät jättäneet sanansijaa omassa välieräparissaan, ei yhtään hävinnyttä jaksoa, kertoo joukkueen sisällä olevasta itseluottamuksesta.

Ennusteet siitä, kuinka finaaleissa tällä kaudella tulee käymään, ovat ehkä turhia. Niin naisten kuin miesten puolella viimeinen palkinto annetaan sille joukkueelle, joka kykenee tekemään pienimmätkin yksityiskohdat paremmin kuin toinen. Virheitä ei sallita, mutta jokainen nousee merkitykseen, mitä voi vaan aavistaa. Miesten puolella Vimpelin Vedon viimeisestä mestaruudesta on jo 45 vuotta, Kouvolan Pallonlyöjien mestaruudesta sitä vastoin 34 vuotta.

Jos kieltäydyn veikkaamasta sitä, mitkä joukkueet saavat mestaruusmitalit, kerron alla pelaajista, joita on hyvä tarkkailla finaalien aikana.

 

Kirittäret: Jenni Tolonen, Johanna Vikman, Kaisa Salmela ja Niina Rinkinen
Pesäkarhut: Emmi Viitala, Kaisa Kärkkäinen, Carita Toiviainen ja Henna Kuusisto

KPL: Saku Kapanen, Matti Latvala, Toni Kohonen ja Sami Joukainen
ViVe: Sami Haapakoski, Henri Puputti, Pekka Hietakangas, ja Jere Dahlström

Lopuksi haluan sanoa pronssiotteluista sen verran, että toivon näkeväni kaksi taistelurikasta paria, kun miehissä kohtaavat Oulun läänin herruudesta taistelevat Oulun Lippo ja Sotkamon Jymy. Naisten puolella otteluparin muodostavat Lapuan Virkiä ja Lappeenrannan Pesä-Ysit. Kauden parhaita valitessa suosittelen katsomaan myös näitä pronssiotteluita, koska niissä punnitaan myös motivaatio ja mitalin nälkä, aivan kuten finaalissakin.