Jyväskylän Kiri välieriin Vimpelin Veto vastaan

Jyväskylän Kiri aloitti jälleen ottelun terävästi ja sai heti avausvuoroparissa juoksun, kun joukkueen konkariosaston Jukka Latvala kotiutti Miikka Matikan. Vierailija Kouvolan Pallonlyöjät ei tästä hätkähtänyt vaan runkosarjan lyöjäkuningas Ossi Meriläinen tasoitti sivalluksellaan tasoittavassa vuorossa. Kotipesään riensi Matti Latvala. Kolmannessa sisävuorossa Kiri takoi kolme juoksua, ensin Hannu Kiukkonen löi kotiin Kimmo Carlsonin, Latvala Juho Määttälän ja Jaakko Heikkinen vielä 4-1 jakson päätöslukemiksi Kiukkosen. Useista KPL:n yrityksistä huolimatta tulos ei enää muuttunut.

Toisella jaksolla vierailija aloitti jälleen pirteästi, kun Meriläinen kotiutti Anssi Lammilan. Kirin tasoitusjuoksun avausvuoroparin täyttävällä vuorolla löi jälleen Latvala, joka kotiutti Matikan. Seuraavassa vuorossa KPL:n jokerikaksikko vastasi juoksusta, kun Meriläinen kotiutti Teemu Nurmion. Tasoittavalla vuorolla syntyi taululle 2-2 päätöslukemat. Vapaataipaleen turvin kotipesän turviin saapui Ilkka Ylitalo. Näin ottelu päättyi kotijoukkueelle jaksoin 1-0 (4-1, 2-2) ja otteluvoitoin 3-2 Kiri välieriin.

Kolmostilanteet 15-18, yleisöä 2013.

Alla samaan vauhtiin välieräennakot, ensin naiset

Lapuan Virkiä - Rauman Lukko, välierät alkavat torstaina 27.8. Lapualla

Virkiä lähtee selvänä suosikkina sarjaan, mutta Rauman Lukolla on viime vuosien Virkiä-pelureista lukkari Jenna Kammi-Rahnasto sekä vaihtajataituri Enni Kylä-Kause, joista jälkimmäinen on avausottelun pelikiellossa. Nämä ovat raumalaisten avainpelaajia nopeiden kärkietenijöiden lisäksi. Kesken kauden vaihtunut pelinjohtaja on kysmysmerkki.

Virkiän joukkue on jälleen rakennettu hyvin eri rooleihin ja onkin tämän syksyn selkein mestarisuosikki pesäpalloon. Jukka Liikalan johtama joukkue on kulkenut erittäin vakuuttavasti pitkin kautta, mutta vielä se ei ole joutunut kunnolla testiin. Riittääkö kokeneiden pelaajien nälkä, onko nuoret jo valmiita paineen kasvaessa vielä eteenpäin?

Avainpelaajia
Lapuan Virkiä: Elina Mäki, Emmi Liikala, Elli Kattelus ja Janette Lepistö.
Rauman Lukko: Hanna Väisänen, Sini Strander, Enni Kylä-Kause ja Jenna Kammi-Rahnasto.

Arvio: Virkiä välieriin voitoin 3-1.

Jyväskylän Kirittäret - Porin Pesäkarhut, välierät alkavat torstaina 27.8.  Jyväskylässä

Kirittäret kompastui kerran kotikentällään puolivälierissä. Tämä saattoi olla kuitenkin joukkueen tarvitsema herätys eikä millään muotoa huolestumisen aihe. Kuten vastustajakin on Kirittäret myös nopea, joukkueessa on taidokasta vaihtopelitaitoa paljon. Joukkueessa on useita pelaajia, jotka ovat ehdolla maan parhaaksi naispesäpalloilijaksi.

Pesäkarhut lähtee sarjaan lievänä haastajana, mutta mahdollisesti sopivasti aiemmista kausista myös hieman muuttuneena. Joukkue pelaa paljon erinomaisen ykköskärkensä turvin, mutta tarvittaessa osaamista löytyy myös kakkoskärjestäkin. Joukkueessa on mahdollisesti maan vaarallisin kotiutusosasto naisten superpesiksessä. 

Avainpelaajia
Jyväskylän Kirittäret: Virpi Hukka, Emma Nieminen, Noora Patrikainen ja Aino-Kaisa Mantere. 
Porin Pesäkarhut: Milla Lindström, Carita Toiviainen, Susanne Ojaniemi ja Eveliina Kesti.

Arvio: Jyväskylän Kirittäret finaaleihin voitoin 3-1.

Ja sitten miehet...

Vimpelin Veto - Jyväskylän Kiri, välierät alkavat 28.8. Vimpelissä

Molemmat joukkueet saivat urakoida välieriin pääsemiseksi. Kotietua sarjaan kantavalle Vedolle tämä taisi olla yllätys, mutta Kirin sarjasta odotettiinkin tiukkaa. Näin ollen joukkueista on materiaalia valmennusjohdoille kiitettävästi tarjolla. Vimpelin Vedon kotiyleisö on äänekäs, mutta samalla myös äärimmäisen vaativa omalle joukkueelle.

Kirillä on lisäksi pelaajanipussa Vedon monivuotinen pelaaja Perttu Hautala, joka tuntee entisen seuransa varmasti hyvin. Kiri lähtee sarjaan altavastaajana, mutta ei varmastikaan nöyristelemään. Vedon ykköskärki on edelleen maan vahvin, mutta kakkoskärjen osalta joukkueet ovat yllättävänkin tasaisia. Tästäkin sarjasta on lupa odottaa jännää.

Avainpelaajia
Vimpelin Veto: Mikko Kanala, Henri Puputti, Janne Mäkelä ja Teemu Isoketo.
Jyväskylän Kiri: Juho Määttälä, Miikka Matikka, Jaakko Heikkinen ja Hannu Kiukkonen.

Arvio: Vimpelin Veto finaaliin otteluvoitoin 3-1.

Joensuun Maila - Sotkamon Jymy, välierät alkavat 27.8. Joensuussa

Itä-Suomessa odoteltiin joukkueiden kohtaamista tälle kaudelle finaaliin, mutta sitä toivetta ei alueen pesäpallokansa saanut tällä kertaa. Näin ollen nähdäänkin kiihkeät ja tasaiset välierät. Jymy on takavuosina tottunut menestymään ja paineita kantamaan. Se on tämän sarjan avainkysymys nytkin, kumman joukkueen pelaajien pää kestää paineen.

Ykköskärki vakuutti molemmilla puolivälierissä, kakkoskärkeä ei kummankaan osalta ole punnittu. Lautasen äärellä Sotkamon Jymyn Toni Kohosen meriitit tietää kaikki, Mika Väisänen on mennyt Joensuun Mailassa eteenpäin. Jokeriosastossa nähdään kiinnostavia nimiä molemmissa ryhmissä. Kuinka paljon joukkueilla on ässiä hihassa vielä?

Avainpelaajia
Joensuun Maila: Tuomas Jussila, Juha Niemi, Mika Väisänen ja Jouni Itävalo.
Sotkamon Jymy: Antti Hartikainen, Roope Korhonen, Toni Kohonen ja Niilo Piiponniemi.

Arvio: Sotkamon Jymy finaaliin otteluvoitoin 3-2.