Miesten superpesiksessä käytiin ainoastaan yksi kamppailu, jossa kotijoukkue Hyvinkään Tahko saalisti Pihkalan stadionilla kolme pistettä sarjanousija Oulun Lippoa vastaan lukemin 2-0 (7-3, 8-1). Kolmostilanteet 23-10, yleisöä: 1056. Kunnareita nähtiin neljä kappaletta, kaikki kotijoukkueen toimesta ja niistä vastasi avausjaksolla Ville Kero ja toisella jaksolla Riku Hokkanen, Lauri Vierimaa sekä Juha Puhtimäki.

Naisten superpesiksessä pelattiin kaksi ottelua. Porin pesäpallostadionilla kamppailtiin tänään Satakunnan paikalliskamppailu Porin Pesäkarhujen ja Rauman Lukon välillä, jossa ei avausjaksolla sisäpelisäpinää nähty vaan jakso päättyi juoksuttomaan tasapeliin. Toinenkin jakso päättyi tasapeliin, joten niinpä peli venyi supervuoroon. Vierailijalla oli supervuorossa kolme kotiutustilannetta, mutta juoksuja se ei saanut aikaan.  Pesäkarhut rakensivat ajolähdön heti keulasta Susanna Puistolle, joka löikin ottelun voittoon tarvittavat juoksut ja ottelu näin ollen kotijoukkueelle jaksoin 1-0 (0-0, 2-2, 4-0).  Kolmostilanteet raumalaisille 15-17, yleisöä: 1345 ja kunnari mainitulle Susanna Puistolle.

Lapuan Virkiä kohtasi kotikentällään Lukkarilan pesäpallastadionilla kauden alla pelinjohtajien ennakkokaavailuissa viimeiseksi povatun Vihdin Pallon. Virkiä tekikin ottelun jokaisessa pelaamassa sisävuorossa vähintään yhden juoksun. Virkiä pelasi kaiken kaikkiaan seitsemän sisävuoroa ja juoksut menivät seuraavasti: 1 - 2 - 4 - 1 (avausjakso) ja 6 - 3  - 5 (toinen jakso). Näin ollen jaksot 2-0 (8-0, 14-0) Virkiällle. Kolmostilanteet: 36-5, yleisöä: 376, kunnareita vain yksi: Paula Saloranta.

Supervuoro haastatteli tänään iltapäivällä Lapuan Virkiän valmentaja Timo Kankaanpäätä ja kolmoskoppari Paula Salorantaa siitä, millaista on lähteä otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Pelaako tänään ottelussa paras tämän hetken kokoonpano vai nuori nälkäinen, jopa yllätyksellinen kokoonpano Virkiältä?

Timo Kankaanpää: Jokaiseen otteluun lähdetään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Lapuan Virkiä on tänään selkeä ennakkosuosikki, millaisia erikoisasioita tämä tietää pelaajien valmentamisen osalta?

Paula Saloranta: Sanoisin näin että eiköhän lähdetä hakemaan hyvän oman tekemisen kautta tätä peliä, niin kokeneet kuin nuoremmatkin pelaajat. Kun sarja alkaa niin siinä kuitenkin on oma alku jännityksensä.

Timo Kankaanpää: Kauden avausottelu aiheuttaa aina pientä ylimääräistä värinää vastustajasta riippumatta, joten pyritään painottamaan perusasioita ja rentouden löytämistä.

Millaisilla keinoilla kokeneet pelaajat voivat auttaa nuorempia kauden avausotteluun sekä tällaiseen ennakolta "selkeään" otteluun, vaikka pelataankin lajin huippusarjaa, missä ei ole varaa yhtäkään vastustajaa aliarvioida?

Timo Kankaanpää: Tuomalla rauhallisuutta ja muutamia kannustavia neuvoja.

paulasaloranta_virkiapesis.jpg
Paula Saloranta edustaa Virkiän kokenutta
kaartia, Salorannan meriitit ennen tätä kautta:

7 Itä-Länsi -ottelua
1 Liitto-Lehdistö -ottelu
5 SM-kultaa
1 SM-pronssi
3 Halli-SM-kultaa
302 superpesisottelua (sisältää pudotuspelit)
Edustetut seurat: Oulun Lippo, Tyrnävän Tempaus ja Lapuan Virkiä.
Kuva: Virkiä-Pesis

Paula Saloranta: Ei lähdetä aliarvioimaan ollenkaan vastustajia vaan keskitytään peliin ja tehdään se mitä osataan.

Miten voit reagoida pelaajana itse siihen, jos havaitset joko itselläsi tai joukkuekaverillasi ylimielisyyttä tai löysää asennetta kesken ottelun?  

Paula Saloranta: Ylimielisyyteen kenelläkään ei ole varaa, joten sitä en usko näkevän. Ja jos on jotain löysäilyä näkyy niin se kuuluu ainakin pelinjohtajan suusta että pitää tehdä hommat paremmin. 

Miten valmennus voi reagoida pesäpallossa, jos havaitsee ylimielisyyttä tai löysää asennetta kesken ottelun? 

Timo Kankaanpää: Riippuen pelaajasta ja tilanteesta valmennus pyrkii käyttämään monipuolisia keinoja pelaajan saamiseksi "raiteilleen".

Toivoisitko, että pesäpallossa olisi mahdollisuus enemmän vaihtopelaajien käyttöön kesken ottelun?

Timo Kankaanpää: Nykysäännöt ovat hyvät.
Paula Saloranta: Ei mielestäni tarvitse enempää kuin mitä on totuttu näkemään.

Millaisia muistikuvia sinulla on urasi ensimmäisestä superpesisottelusta (24.8.2003) Ylihärmän Pesis Junkkarit - Oulun Lippo?

Paula Saloranta: Ei ole hirveästi muistikuvia ensimmäisestä superpesisottelusta, mutta väittäisin että jossain määrin jännitti mennä kokeneiden pelaajien joukkoon pelaamaan.

Mainittakoon, että Saloranta oli tuolloin kuusitoistavuotias ja Lippo hävisi tuon ottelun jaksoin 2-0 (15-0, 5-2) ja viimeisen kysymyksen Salorannalle esitin vielä peli-illan päätyttyä.

Taisi mennä peli suunnitelmien mukaisesti, millaiset olivat joukkueen mietteet sarja-avauksen jälkeen?

Paula Saloranta:  Hyvällä fiiliksellä meni tämä peli. Peli oli rentoa ja lähti rullaamaan hyvin ja pidettiin sama tuntuma loppuun asti. Luottavaisin mielin voidaan lähteä kehittämään tekemistä ja pelaamista parempaan.