Sotkamon Hiukkaan oli saapunut 4529 katsojaa katsomaan miesten neljättä loppuottelua. Värikkyydeltä tämäkin ottelu jää lajihistoriaan, vaikka kotijoukkuetta ei voitolla tällä kertaakaan finaaleissa hemmoteltu. Ensimmäisten kahden kotivoiton jälkeen finaaleissa on nähty näin ollen kaksi vierasvoittoa. Mestaruus ratkeaa ensi lauantaina näin Vimpeissä.

Avausjakso oli selkeästi kainuulaisen Sotkamon Jymyn, mutta toiselle jaksolle marssi ryhdistäytynyt Etelä-Pohjanmaan ryhmä Vimpelin Veto. Katsoipa tilannetta miten päin tahansa ja minkälaisten linssien läpi vain, voidaan todeta, että kyseessä on kahden tasaisen joukkueen vääntö, joka voi viimeisessä loppuottelussa päättyä miten tahansa päin.

Supervuoroparissa vierailija piti kotijoukkueen sisävuoron tuloksettomana. Sitä vastoin kotijoukkue sortui harhaheittoon ja ensimmäisenä mailan varresssa ollut vimpeliläinen Teemu Isoketo toi myös ottelun voittojuoksun. Näin ottelu  vieraille jaksoin 1-2 (4-0, 1-5, 0-1). Näin ollen pesisjännäreillä riittää ensi viikoksi paljon jossiteltavaa ja spekuloitavaa.