Tänään käytiin Helsingissä Roihuvuoren kentällä Roihu-Pesiksen ja kahden viime kauden mestarin Lapuan Virkän välillä naisten superpesisottelu. SM-mitaleja naisten sarjoista Lapuan Virkiän tämän kauden pelaajilla ennen tätä kautta on kaiken kaikkiaan 46 kappaletta, kun helsinkiläisen Roihu-Pesiksen pelaajilla niitä on 13 kappaletta. Virkiästä ainoastaan Rauman Lukosta täksi kaudelle siirtyneellä Enni Kylä-Kausella ei ole vielä naisten SM-mitaleja kotona jemmakätkössään. Roihulaisten SM-mitalit ovat jakautuneet kuudelle pelaajalle. Muilla joukkueen pelaajilla ei olekaan enenn tätä kautta aiempaa Superpesis-kokemusta. Virkiän pelaajalaumasta löytyy kaiken kaikkiaan 29 aikuisten Itä-Länsi -edustusta. Roihun pelaajilla niitä on 17 kappaletta. Superpesispelejä helsinkiläisjoukkueen pelaajilla on ennen kauden alkua on 1026 kappaletta, lapualaisten vastaava luku on 2587.

Avausjaksolla Lapuan Virkiän viisi lyötyä juoksua jakautui kahdelle naiselle, kolme löi jokeritähti Tanja Vehniäinen ja kaksi avausjuoksua toisen vuoroparin alussa Saija-Maria Saari. Saari kotiutti ykköskärjestä Elina Mäen ja Emmi Viitalan. Vehnäinen kotiutti samassa vuoroparissa Saaren. Neljännen vuoroparin alussa Vehniäinen kotiutti kakkoskärjestä Tiia Koivuniemen ja Maaret Ahosen. Viimeisellä tasoittavalla vuoroparilla Roihu rikkoi kuparisen, kun nuoret lupaukset olivat asialla. Johanna Pakarinen löi kotiin Henni Kauppisen. Näin ollen avausjakso lukemin 1-5 Roihuvuoren kentällä Lapuan Virkiälle. Kolmostilanteet 1-11 Virkiälle.

Niin Roihu-Pesis kuin Lapuan Virkiäkin saivat kolmostilanteen heti toisen jakson alkuun. Anna Hellstenin yritys kotiuttaa Suvi Cederqvist päättyi paloon. Samoin Virkiänkin Vehniäisen yritys kotiuttaa Mäki. Hetkeä myöhemmin Maija Kaappolalla oli ajolähtö, kun Viitala oli kolmosella, Saari kakkosella ja Tiia Koivuniemi ykkösellä. Kaappola onnistui aloittamaan juoksutehtailun toisella jaksolla. Lisäksi hän kotiutti vielä Saaren. Toisen vuoroparin Kaappolalla oli jälleen ajolähtö, tällä kertaa palottomana ja kolmosella oli Jenna Kammi-Rahnasto, kakkosella Paula Saloranta sekä ykkösellä Mäki. Kammi-Rahnasto haavoittui kotitaipaleelle. Hetkeä myöhemmin Vehniäisen yhden palon ajolähdössä kolmoselta kotiutuskäskyä odotti Saloranta, Mäki oli kakkosella ja Viitala ykkösellä. Kova rumputuli toi tällä kertaa toisen palon. Yksi ajolähtö oli vielä Kylä-Kausella, kun Mäki odotti kolmosella, Viitala kakkosella ja Vehniäinen ykkösellä, mutta vuoro vaihtui kolmannen palon myötä. Kolmannen vuoroparin alussa Vehniäinen löi kotiin vielä Sanna Luoman sekä Saaren. Kolmostilanteet toisella jaksolla 2-9 Virkiälle.

Palkitut
Roihu-Pesis, Helsinki:
I Jenni Vinnari
II Johanna Pakarinen

Lapuan Virkiä
I Tanja Vehniäinen
II Emmi Viitala

Yleisöä: 417.

Lisähuomio:
lllan ottelun aikana vieraille viisi lyöntiä lyönyt Tanja Vehniäinen saavutti kaikkien aikojen lyöjätilaston kärjen. Luvut ovat tällä hetkellä 19 kunnaria ja 780 lyötyä. Mainittakoon, että kakkosena nyt on tilastossa juuri Roihu-Pesiksen pelinjohtajana toiminut Henna Salmela, jonka vastaavat luvut ovat 38+758. Jos tämä jotenkin liittyy itseeni, todettakoon että olen Salmelaa vastaan aikanaan pelannutkin. Mainittakoon, että hän oli uransa aikana varsin etevä lukkari, mutta silti pääsin karkaamaan kahden hutin jälkeen viimeisestä syötöstä ykköspesälle palamatta.

Vuoden pelaajaksi hänet on valittu vuonna 1995, Vehniäiseltä valinta vielä uupuu. Salmela on valittu vuoden lukkariksi vuosina 1993-95 ja vuoden jokeriksi 2001 sekä 2003-04. Vehniäinen on valittu vuoden jokeriksi 1999-2000, 2005 sekä kahtena viime vuonna.

Kaksi sopimusuutista miesten superpesiksen puolelta:

* Matias Rinta-Aho siirtyy Vimpelin Vedosta ottelukohtaisella Alajärven Ankkureihin. Vedolla on oikeus kutsua pelaaja heti takaisin, kun tarvetta tulee.

* Toni Kohonen on tehnyt toistaiseksi kestävän jatkosopimuksen Sotkamon Jymyn kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että Kohoenn jatkaa uransa loppuun Jymyn paidassa. Jos hänet valitaan tällä kaudella Itä-Länteen Hyvinkäälle, hänestä tulee ensimmäinen pelaaja, joka on pelannut ko. arvo-ottelussa seitsemäntoista kertaa.