Lauantaina kaikki kolme ottelua päättyivät vasta supervuorossa ja kauden ensimmäinen yllätys nähtiin Turussa pelatussa miesten superpesisottelussa. Otteluisännyyden Suomen vanhimpaan kaupunkiin oli vienyt Kankaanpään Mailajoka voitti Hyvinkään Tahkon jaksoin 2-1 (4-3, 0-3, 2-1). Kotijoukkueen paras oli kolme juoksua lyönyt kentille vuosien jälkeen paluun tehnyt Marko NygårdMuita onnistujia olivat mm. Miika Anttila ja Antti Rinnevuorijoka löi kolme juoksua. Vieraista kaksi juoksua löivät Riku Rantanen ja Petri Kulmala.

Toinen yllätys taisi olla monille, kun Koskenkorvan Urheilijat taipuivat kotona Jyväskylän Kirille hyvästä avausjaksosta huolimatta jaksoin 1-2 (7-2, 2-3, 1-4). Molemmat joukkueet saivat onnistumisia laajalti. Koskenkorvan paras oli Antti Pukkinen, joka löi kunnarin, kaksi tavallista ja toi neljä juoksua. Kirin paras oli yhden lyönyt ja yhden tuodun juoksun kerännyt Pasi Rajala.

Pattijoen Urheiijoiden ja Vimpelin Vedon pelissä nähtiin odotetusti kovien ulkopelijoukkueiden pelatessa vähän juoksuja. Vasta Supervuorossa joukkueet löysivät enemmän aukkoja ulkokentistä. Ottelun paras oli kunnarin
ja kaksi tavallista tuotua sekä täydellistä kärkilyöntipeliä taituroinut Mikko Kanala. Kanalalle kertyi kaksitoista kärkilyöntiä. Kotijoukkueen parhaana palkittiin lukkari Topi Kosonen. Jaksot päättyivät 1-2  (0-1, 1-0, 2-3) vieraille.

Tänään sunnuntaina päivän iskun täräytti kotikentllään Alajärven Ankkureiden Juha-Matti Jaatinen, joka löi kunnarin Sotkamon Jymyn kiven kovasta ulkopeliyhdeksiköstä. Jaatinen toi vielä tuplajuoksunkin, joka tainnutti sotkamolaisten sisäpelin kolmeksi sisävuoroksi. Rutinoitunut vierailija tuli kuitenkin viimeisellä jaksolla tasoihin, kuten usein aiemminkin, mutta ohituskaistaa avausjaksolla vielä löytämättä. Toisella jaksolla Jymy löi juoksun tai juoksuja jokaisessa vuorossa, kotijoukkueen kahta vastaan ja voitti näin ottelun. Vieraita Ankkureista parhaiten pihdeissä piti matalahkoilla syötöillä ykköspalkittu lukkari Janne Kivipelto. Jymyn parhaana palkittiin kokenut Jani Komulainen. Jaksot päättyivät SoJy:lle 0-1 (2-2, 2-6).

Seinäjoella JymyJussit saivat tehdä täyden päivätyön avausjaksolla tasapeliin, mutta toisella jaksolla tulevan Itä-Länsi -kaupungin poikien puristus ei ihan loppuun asti kantanut. Näin ollen Kiteen Pallo-90 haki pitkän matkan päästä maukkaan vierasvoiton kauden alussa jaksoin 0-1 (3-3, 3-4). Kiteeläisten parhaana palkittiin peräti viisi juoksua lyönyt Jukka Latvala. Kotijoukkueen paras oli Veli-Pekka Yli-Hirvelä, joka vastasi ottelun ainoasta kunnarista.

Hallimestari Joensuun Maila oli avausviikonlopun ainoa kolmen pisteen saalistaja, kun joukkue voitti kotiottelussaan Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2-0 (2-1, 2-1). Tiukasta koitoksesta palkintoraati palkitsi ykköspalkinnolla kotijoukkueesta Aleksi Rautiaisen ja vieraista Tommi Mäentaustan. Ottelun tasaisuutta kuvaa molempien joukkueiden sama kärkilyöntiprosentti, joka oli kummallakin 44.