komulainenjani_anttihaapasalo-normal.jpg
Taitolyöjä Jani Komulainen osaa myös monta erilaista näpyä. Kuva: Antti Haapasalo

Supervuoro tavoitti 400:nnen bloggauskirjoituksen kunniaksi viime vuosina usein kirkkaimmista mitaleista kilvotelleen huippupelaajakaksikon, jonka otteet eivät ole jäätyneet, vaikka rooli joukkueen sisällä on kokenut milloin mitäkin muutoksia. Ensi kesäksi suurempaa muutosta on lupa odottaa Vimpelin Vedon Henri Puputilta, mutta Sotkamon Jymyn Jani Komulainenkin lupaa yhä uudistua. Mitä paljon mielipiteitä herättävillä ikinuorilla pelaajilla oli kerrottavana kauden alla, siitä alla, olkaa hyvä.

puputtihenri_vimpelinveto-normal.jpg
Useita henkilökohtaisia tilastovoittoja napannut Henri Puputti. Kuva: Vimpelin Veto

1. Miten menee tässä vaiheessa harjoituskautta?

Jani Komulainen: Karra Trophyn ilon aiheena on joukkueen hyvä fyysinen kunto ja aiempiin vuosiin suhteutettuna parantuneet lajisuoritustulokset. Täten hyvällä tiellä ollaan. Henkilökohtaisesti pienet loukkaantumiset vaivaavat, mutta ne eivät estä pelaamista.

Henri Puputti: Harjoituskausi kaiken kaikkiaan on sujunut hyvin ja ehjänä on pysytty. Vielä tehdään kovaa peruskuntoharjoittelua syksyä silmällä pitäen. Lyöntitoistoja lisätään ja panostetaan roolinmukaisiin
suorituksiin pääasiassa. Eli aikataulussa kaikilta osin.

2. Milloin pääsette tai oletteko jo aloittaneet ulkona harjoituskauden?

Jani Komulainen: Ulos siirrymme pääsiäisen jälkeen. 

Henri Puputti: Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna pääsimme ensimmäisen kerran Saarikentälle harjoittelemaan. Seuraava viikonloppu olikin sitten kylmempi ja ulkoharjoittelu ei ollut järkevää kylmässä säässä. Muutamia kertoja viikolla on päästy kukin omilla paikkakunnillaan ottamaan tuntumaa ulkoharjoitteluun.

3. Mitkä ovat seuranne tavoitteet tulevalle kaudelle?

Jani Komulainen: Kun Sotkamon Jymyn paidan pukee päälleen, ei tavoite voi olla muu kuin Suomen mestaruus.

Henri Puputti: Ainoa tavoite on Suomen mestaruus!

4. Mitkä ovat omat tavoitteesi tulevalle kaudelle?

Jani Komulainen: Olla kantava tekijä tavoitteen saavuttamisessa.
Henri Puputti: Suomen mestaruus!

5. Mitä uutta on lupa odottaa sinulta kesällä?

Jani Komulainen: Ajattelin lyödä tällä kaudella muutaman pompunkin.
Henri Puputti: Oma roolini vaihtui hieman suuremmalle numerolle, joten hieman eri tilanteita on luvassa sisäpelin osalta. Toimin ns. jokapaikan höylänä, etenemistä, vaihtamista ja kotiuttamista. Rooli on mieluinen itselleni, koska olen monta vuotta purkanut ykköstilannetta, ja sen purkaminen on välttämätöntä, jotta sisäpeli pyörii. Tässä uudessa roolissa kädet on hieman vapaammat, eikä tarvitse ajatella mentaliteetillä "aina on pakko onnistua".