Hyvinkään Tahko

Hyvinkään Tahkon peliä johtavat entiset huippupelaajat Sami Sirviö takakentältä ja lukkarina vaikuttanut Jari Levänen. Joukkue tulee olemaan kovalyöntinen ja oma kotikenttä on kuin tehty näille pelaajille: Juha Korhonen, Riku Rantanen, Riku Tainio, Olli Lehtola ja Simo Eerikäinen.  Osaamista kakkos- tai kolmostilanteisiin siis löytyy, mutta kysymykset ovatkin lähinnä sitä ennen. Saako takavuosien huippuetenijä Sami Sirviö Valtteri Ketosesta ja Aleksi Mäkelästä toivotun tuloksen? Kakkoskärki on myös tarvittaessa, jossain vaiheessa kautta voikin olla tilanne, että kakkoskärkeä saatetaan peluuttaa ykköskärkenä ja päinvastoin.

 

Joensuun Maila:

Joukkue vilisee pelaajia, jotka eivät ole ihan terävimmälle huipulle nousseet ja täysin suuren yleisön tietoisuuteen. Kuitenkin joukkueessa on nytkin osaamista, mikä hyvin vauhtiin päästessä voi kantaa pitkälle. Erityisesti huomioitavia pelaajia ovat: Jaakot (Hirvonen ja Heikkinen) ja Aki Tervo. Lisäksi jokeriosastolla Jarmo Viittanen ja Anssi Raitala hoitavat paikkansa varmasti, jos heille vaan tulee tehtäviä. Kahden tärkeän pelaajan Aki Oravan ja Markku Hylkilän lähtö Ouluun tulee näkymään ulkopelissä, mutta nopeat Hannu Ikonen ja Joni Nousiainen ovat vuoden vanhempia, mutta vauhti on varmasti kuitenkin entisen kaltaista, ellei nopeampaa, kun joukkueeseen on tullut entinen etenijäjokeri Mika Kilpeläinen Sotkamon Jymystä pelinjohtajaksi.

Jyväskylän Kiri:

Perinteinen seura palasi Superpesikseen ja joukkue on osittain pysynyt ennallaan edellisestä superpesisvierailusta, mutta onpa joukkue myös vahvistunut. Pohjanmaan monipuolisin pelaaja Hannu Kiukkonen tuli Kiriin ja joutuu nyt ensimmäistä kertaa ehkä suureen rooliin joukkueen sisällä. Saa nähdä, kuinka suuriksi miehen omat odotukset nousevat. Toinen lakeuksilla aliarvostettu Jyri Kyllönen liittyi myös perinteisen seuran paitaan. Näiden kahden pelaajan lisäksi joukkueessa on varmasti nopeita jalkoja. Tärkeitä havaintoja tekevä laji-ihminen tulee kiinnittämään huomionsa Pasi Rajalaan ja Eetu Karhulahden tekemisiin mahdollisesti.


Kouvolan Pallonlyöjät:

Seura hankki viime kaudeksi rahalla joukkueen, jonka piti myrskyn lailla viedä mestaruus. Toisin kävi kentällä kuitenkin. Rahaa on käytetty jälleen, monipuolisen menetyksen lyöntiarsenaaliin Olli Lehtolan Tahkoon siirtyessä seura menetti paljon, mutta tilalle tuli maan värikkäin ykkösvahti Sami Partanen, joka tulee Kohosen Tonin kanssa tekemään pahaa jälkeä etukentällä. Toinen hankinta on Etelä-Pohjanmaan Jaakko Antila, joka tulee olemaan kiinnostava pari jo yhden kauden Kouvolassa pelanneen  Matti Latvalan kanssa. Riskit seurassa on lähinnä, jos peli jostain syystä ei lähde käyntiin toivotulla tavalla. Mitä sitten tapahtuu pelinjohtajalle?


Oulun Lippo:

Tasainen koostumus hyvätasoisia pelaajia paikkaan kuin paikkaan ulkokentällä. Vuorisen Jannen johtama joukkue on varmasti myös taktiselta osaamiseltaan pitkällä. Kysymyksiä sitä vastoin herättää se, ovatko pelaajat sisäistäneet lajiguru Vuorisen opit? Pelaajista päähuomion keräävät etenkin Joensuusta tehdyt hankinnat Aki Orava ja Markku Hylkilä.  Riskejä sitä vastoin seurassa ovat Antti Vihtkari, sekä joskus loukkaantumisista kärsinyt Sami Parttimaa. Parhaimmillaan nämäkin kaksi ovat kuitenkin kovia. Lukkaripeli Tapani Pirin mentyä ykköspesikseen on Hannu Huuskosen varassa ja Pirin edustama Haapajärven Pesä-Kiillat ei ole Lipon farmiseura.


Pattijoen Urheilijat:

Nuorentunut Pattijoen Urheilijat ovat varmasti nälkäinen tulevalla kaudella. Lukkaripuolella Topi Kosonen saa jo haastetta varmasti nuoresta Sami Lassilasta, mikä tekee joukkueesta arvoituksellisen. Mihin rooliin Kosonen laitetaan, jos Lassila on lautasen äärellä? Osaamista vaihtolyöntipuolella löytyy hyvin monesta pelaajasta. Joukkue menetti Sami Haapakosken Vimpeliin, miten se tulee näkymään? Lisäksi kysymyksiä herää siitä, ovatko kokeneet Marko Rasinkangas ja Pertti Mäkelä liikaa kotiutuksissa kahdestaan?