Pahoittelen, että miesten pelistä raporttia ei loppujen lopuksi saapunut ilmoittamaani aikaan. Syitä on monia, kiireitä ennen tätä viikonloppua on ollut paljon. Erilaisia hopun aiheita, jotka ovat elämää kuljettantu.

Viime lauantaina Sotkamon Hiukan stadionilla kolmannessa finaalissa kohtasivat kotijoukkue Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto. Finaaleissa tarvitaan yleensä kylmäpäisiä ratkaisijoita. Tällä kertaa jymyläisistä sellaisia suorituksia esitti ulkopelissä Immo Rautiainen sekä Toni Kohonen, sisäpelissä Jani Komulainen ja Roope Korhonen. Perinteisesti Komulainen on tunnettu vaihtajana ja Korhonen lyöjänä, mutta nyt onnistumiset menivät toisin päin. Vimpelin Vedon joukkueesta onnistuivat parhaiten Tuomo Lönnmark sekä Sami Haapakoski Jaksot päättyivät viimeisessä ottelussa Jymylle 5-2 ja 4-0. Jymy teki jokaisessa vuorossa toisella jaksolla juoksun.

Sotkamon Jymyn joukkueessa pelasivat tällä kaudella: Saku Hakkarainen, Antti Hartikainen, Jimi Heikkinen, Janne Hyvönen, Toni Kohonen, Jani Komulainen, Mikko Korhonen, Niko Korhonen, Roope Korhonen, Topi Korhonen, Aki Orava, Niilo Piiponniemi, Immo Rautiainen, Kosti Rautiainen, Roni Vartama ja Jere Vikström. Pelinjohtajina joukkueessa olivat Mikko Kuosmanen ja Mika Sirviö.

Naisten viides ottelu sitä vastoin pelattiin tänään. Vahvalla sisulla varustettu Lapuan Virkiä kaatoi viidennessä ottelussa Jyväskylän Kirittäret, Jyväskylän pesäpallostadionilla Hippoksella. Avausjakso päättyi 3-4 ja toinen jakso 1-8. Niin miesten kuin naisten puolella viimeinen ottelu ratkesi rautaiseen ulkopeliin. Kirittärien toisen jakson kavennus tuli vasta viimeisessä sisävuorossa.  Virkiän voiton tae oli viisi lyötä juoksua ja yhden tuonut Tanja Vehniäinen. Näin ollen mestaruusjuhlia miesten ja naisten puolella pitää yllä sama joukkue kuin viime syksynä.

Lapuan Virkiässä pelasivat tällä kaudella: Maaret Ahonen, Suvi Huhtanen, Jenna Kammi-Rahnasto, Tiia Koivuniemi, Emmi Liikala, Sanna Luoma, Salla Pollari, Anuliisa Rautakorpi, Saija-Maria Saari, Paula Saloranta, Eveliina Toppari, Tanja Vehniäinen, Heli Viinamäki ja Emmi Viitala. Pelinjohtajina joukkueessa olivat Jukka Liikala ja Timo Kankaanpää.