Supervuorolle miesten pelaajia analysoi faneille.comin pesäpalloanalyytikko Tapio Penttilä.

Länsi

Sami Haapakoski  
Käsittämättömän kova pelaaja, pesäpallon Nicklas Lidström. Pelin sielu niin sisällä kuin ulkonakin sekä Vimpelissä että sunnuntaina Lännen joukkueessakin.

Teemu Isoketo  
Uuden ajan etenijän prototyyppi. Hoitaa ainoan tehtävänsä ihailtavan konemaisesti, odotan olevan etenijäjokerin roolissa sunnuntaina.

Lauri Kaartokallio  
Lopullisen läpimurron Suomen huipulle tehnyt vaatimaton ajattelija Lahdesta. Röyhkeä etenijä, joka asettunee sunnuntaina ulkokentälle 3-vahdin paikalle.

Mikko Kanala  
Fysiikkaihme Halsualta, joka taitaa monipuoliset lyönnit tilanteeseen kuin tilanteeseen. Itseluottamus kunnossa, ulkopelissä vielä tekemistä verrattuna esimerkiksi Haapakoskeen.

Juha Korhonen  
Taiteilijaluonne, joka pystyy yksin ratkaisemaan jaksot henkilökohtaisella sisäpelipanoksellaan. Lukee peliä ihailtavasti, ottaa oman paikkansa 2-vahtina, mutta mahtuuko ykköskärkeen?

Topi Kosonen 
Suomen toiseksi paras lukkari, joka soveltuu rooliin kuin rooliin sisäpelissä. Pelinymmärrys maaginen, voittamisen tahto valtava. Rooli 2-kärjessä sunnuntain ottelussa.

Iiro Kuosa 
Yllätysveto Itä-Länteen. Sisäpelissä rooli tulee olemaan mitätön, omaa hyvän etumiehen heiton mutta valtakunnan huipulle on vielä matkaa.

Severi Lassila 
Näkymättömän työn puurtaja Vimpelistä. Pystyy pelaamaan paikkaa kuin paikkaa, sunnuntaina luvassa etumiehen rooli.

Sami Mikkolanaho 
Kauden komeetta Alajärveltä. Omaa potentiaalia jopa vieläkin nähtyä parempaan. Erinomainen perustekniikka lyönnissä, mutta löytyykö lääkkeitä Idän kovaa ulkopeliryhmitystä vastaan?

Juha Puhtimäki 
Pohjalaanen väriläiskä. Rapatessa roiskuu, niin omille kuin vieraillekin. Voittajaluonne, jolla on erinomaiset vaihtolyönnit.

Henri Puputti 
Vuodesta toiseen Suomen vaarallisimpia pelaajia sisäpelissä. Etenee, vaihtaa, kotiuttaa, ratkaisee. Ärsyttävän hyvä pelaaja jokaisella osa-alueella.

Jukka-Pekka Vainionpää 
Suomen kovin kumurakotiuttaja. Kannattelee yksin JymyJusseja leveillä harteillaan, potentiaalinen ykkösratkaisija sunnuntaita ajatellen.

Veli-Pekka Yli-Hirvelä 
Vuodesta toiseen Suomen varmimpiin lukeutuva kentällemenijä. Perusvarma ulkopelaaja, suurin anti sisäpelissä.

Itä

Kimmo Carlson  

Työllä, työllä ja työllä tiensä huipulle raivannut etenijä. Pystyisi lyöntivoiman ja -taidon puolesta pelaamaan isommillakin numeroilla. Lukeutuu valtakunnan harvoihin hyviin etumiehiin.

Jouni Itävalo  
Tasaisesti huippua kohti kypsynyt multilahjakkuus. Itävalo on pelinjohtajan unelmapelaaja, hoitaa roolin kuin roolin lähes täydellisesti, niin sisä- kuin ulkopelissäkin.

Tuomas Jussila  
Lukeutunut jo vuosia valtakunnan huippupelaajiin, on nyt ottamassa Joensuussa lopullista harppausta jopa vuoden pesäpalloilijaksi. Taitava, nopea, älykäs.

Hannu Kiukkonen  
Kuka pysäyttäisi Kiukkosen? Pelastanut Kirille useita jaksoja ja otteluja keskiosumillaan, kenties valtakunnan paras ja varmin peruslyönti.

Toni Kohonen  
Kaikkien aikojen pesäpalloilija. Voittamisen kulltuurin tiivistymä. Tietää koko ajan mitä tapahtuu, ei tee ikinä väärää valintaa. Pesäpallon The Great One.

Jani Komulainen  
Yksi parhaista vasureista ikinä. Mahdoton pideltävä vaihtotilanteissa, osoittanut vaarallisuutensa myös kotiutustilanteissa. Ulkokentän kauhu, joka omaa valtavan kovan fysiikan. Löytynee linjasta sunnuntaina.

Niko Korhonen  
Nuoremman polven superlupaus Sotkamosta. Vartalon suhteet ovat kuin luodut pesäpalloon, pitkät raajat ja vahva keskivartalo takaavat ruoskamaiset heitot ja kovat lyönnit. Suomen varmimpia pomppu- ja pystärimiehiä.

Toni Laakso  
Löytänyt itsensä jokeripaidassa. Muistuttaa jo aiemmin kehumaani Jani Komulaista. Ei ole sattumaa, että kerännyt eniten kärkilyöntejä/pelattu ottelu.

Anssi Lammila  
Tasaisen varmaa suorittamista kärjen vaihtajana vuodesta toiseen. Nopea pelaaja, jonka voi laittaa pelinymmärrysen myötä lähes rooliin kuin rooliin ulkokentällä. Sunnuntaina pienempi rooli sisällä ja linjassa.

Miikka Matikka  
Saanut Jyväskylässä suuren vastuun ja on lunastanut sen. Valtakunnan parhaita 1-tilanteen purkajia, vaikka ei käytä juurikaan pomppua.

Ossi Meriläinen  
Parantaa kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Nuori pelaaja, joka kuuluu jo nyt valtakunnan eliittikotiuttajiin. Taitava ja monipuolinen lyöjä, joka upottaa kovalla prosentilla myös kupperit väliin.

Niilo Piiponniemi
Haapajärven pikakiituri. Ehkäpä Suomen nopein etenijä pesävälillä tällä hetkellä, odotan lisää varmuutta kentällemenoon. Ottanee etenijäjokerin roolin sunnuntaina.

Ville Posti 
Prosenttipelin ruumiillistuma. Ei maailman monipuolisin lyöjä ja hivenen ollut hukassa tällä kaudella. Ulkona Suomen top 3-koppareita.