Kuten naisissa, myös tänään miehissä Länsi oli vahvempi jaksoin 2-1 (2-1, 0-1, 1-0). Kolmostilanteeteet menivät lännelle 12-9 ja yleisöä paikan päällä 4409.  Ensimmäisen juoksun löi avausvuoroparin tasoittavassa vuorossa isäntäkaupunki Hyvnkään Tahkon kasvatti ja seuran "ikoni" Juha Korhonen, joka pelasi tänään kymmennen arvo-ottelunsa. Kotiin juoksi 1-0 lukemiksi vauhdikkaasti Ylivieskan Kuulan kasvatti, Vimpelin Vedon ja arvo-otteluiden monivuotinen supertähti Sami Haapakoski. Toisen vuoroparin tasoittavalla Vaasan Maila juniorien kasvatti, Seinäjoen JymyJussien lyöjämaestro Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti Halsuan Toivon kasvatin, vimpeliläisjoukkueen nuoren tähden Mikko Kanalan lukemiksi 2-0. Kavennuksesta vastasi mailan varressa neljännen vuoroparin alussa kaikkien aikojen pesäpalloilijaksikin monien tittelöimä Kiteen Pallo-90:n kasvatti, Sotkamon Jymyn lautasherra Toni Kohonen, jolle arvo-ottelu oli kaiken kaikkiaan jo yhdeksästoista. Kotiin riensi Jyväskylän Kirin kasvatti ja nykyinen pelaaja Kimmo Carlson entisellä kotikentällään.

Toisen jakson ainoa juoksu nähtiin kolmannen vuoroparin alussa, kun lyöjätilaston tämän hetken kakkonen Kauhajoen Karhun juniorimyllyn kasvatti, Jyväskylän Kirin lyöjäjokeri Hannu Kiukkonen löi kotiin Imatran Pallo-Veikkojen kasvatin, KiPa-90:n monitaiturin Toni Laakson.

Supervuorossakaan ei nähty kuin yksi juoksu. Länsi rakensi kolmen ensimmäisen lyöjän jälkeen palottoman ajolähdön Kankaanpään Mailassa lajioppinsa saaneelle moniosaaja, Vimpelin Vedon kapteenille Henri Puputille, joka onnistui kotiin kipittämään pikakiiturin Vimpelin Vedon pesäpallokoulusta ja samasta seurasta nimeltä Teemu Isoketon, joka palkittiin täydellisestä sisäpelistä eli kahdeksasta kärkilyönnistä ja laadukkaasta ulkopelistä ottelun parhaana.

Supevuoro tavoitti muutaman pelaajan arvo-ottelun jälkeen, Lännestä kommentteja kertoo Henri Puputti Vimpelin Vedosta.

Lännen sisäpelikokoonpano oli rakennettu siten, että alkupään kvartetti oli koostui Vedon tähdistä ja tutut pelinjohtajat. Oliko teillä oman seuran sisäisiä sopimuksia käytössä tänään ottelussa?

- Ei ollut.

Miesten lännnen joukkueessa jokaisella pelaajalla oli eri kasvattajaseura, mistä tämä kertoo mielestäsi suurelle pesäpalloyleisölle? 

- No varmasti siitä, että ympäri Suomen löytyy lahjakkuuksia kunhan he löytävät oikean valmennuksen

Miten nuoret lupaukset onnistuivat ensimmäisessä miesten arvo-ottelussa?

- Erinomaisesti. Varsinkin lännen etukenttä.

Keitä pelaajia haluat ensikertalaisista erityisesti nostaa esiin?

- Severi Lassilan ja Iiro Kuosan.

Voitko nähdä, että Itä-Länsi -tapahtuma voisi toimia jossain määrin myös työnhakufoorumina nuorille seuraaville kausille?

- Tuskin pelillisiä asioita kovinkaan paljon aukeaa, ainakaan uutta, mutta varmasti sellaista aukeaa millainen ihminen  on kentän ulkopuolella yms.

Pääsitkö itse näkemään nuorten pelejä tänä viikonloppuna?

- B-poikien pelin olin katsomassa, kun tulin Hyvinkäälle vasta lauantaina illalla.

Ketkä siinä pelissä tekivät sinuun vaikutuksen lajitaitojensa suhteen?

- Pelissä ei tullut kovinkaan paljon peräkkäisiä onnistumisia, joten yksittäisten suoritusten perusteella idän Joona Sikiö IPV:stä oli taitava muutamissa suorituksissa mailan varressa. Toki hän pelasi lautasen ääressäkin erinomaisesti. 

Idästä ajatuksiaan kertoi Sotkamon Jymyn Niko Korhonen. Millaista oli pelata tämän kauden arvo-ottelu, sää taisi olla alkukesän paras?

- Oli kyllä hienoa pelata, yleisö oli löytänyt tiensä pihkalaa sekä todella hyvä sääkin sattui kohdalle. Mutta muuten peli oli hieman tahmeahko, sellainen viimeinen show jäi pelistä puuttumaan.

Jonkin verran kotikatsomoissa on spekuloitu idän lyöntijärjestystä, vaikeuttaako se oleellisesti pelaamista sisäpelissä, että edellinen lyöjä ja seuraava lyöjä on eri seuroista etenijän tehtäviin?

- En minä usko, että se johtuu siitä, mutta onhan se hankalaa kuitenkin, kun ei oikein tiedä minkä tasoinen etenijä on kyseessä. Kuitenkin samoilla merkeillä kaikki pelaa.

Aikuisten arvo-otteluihin on nyt tullut ilahduttavasti myös viime vuosien nuorten pelaajia, mitä tämä kertoo sinulle, esimerkiksi sinun, Kanalan Mikon ja Lassilan Severin vastuusta omassa joukkueessa?

- Ilahduttavaa, että otetaan pelaamaan nuoria kavereita, nuorilla kuitenkin on kova näytönhalu ja se tuo varmasti jatkoon lisää motivaatiota.

Ylihuomenna Hiukkaan saapuu Kankaanpään Maila, jossa on paljon nuoria tulevaisuuden pelaajia. Keitä halauisit nostaa joukkueesta esiin ja millaisissa tehtävissä he todennäköisesti saapuvat Hiukkaan?

- Kankaanpäästä esiin nostaisin Lauri Kaartokallion, joka on noussut suureen rooliin joukkueen vaihdon myötä, sekä täyttänyt kärjen roolin mainiosti.

Tiistaina jatkuvassa superpesiksessä käydään kello 18 alkaen ottelut Sotkamon Jymy - Kankaanpään Maila ja Pattijoen Urheilijat - Kiteen Pallo-90. Naisissa jatkuu kausi tiistaina samoin Lappeenrannan Pesä Ysien ja MansenRäpsän koitoksella.