Pohjanmaan lakeuksilta Seinäjoen Peto-Jusseista Jyväskylän Kirittäriin siirtyy nopea kiituri Elina Mäki. Kauden 2010 aikana Mäki pelasi 28 ottelua ja toi niissä 43 juoksua. Kova etenijä paloi ainoastaan 24 kertaa koko kauden aikana eli lukema on alle 1 palo / per ottelu. Kovasta etenijästä on siten kyse. Supervuoro sai haastateltavaksi pelaajan ruskan keskeltä.
 
Kirittäret herättää paljon kunnioitusta
 
- Kuusi perättäistä mestaruutta kertoo, että siellä on tehty asiat jokaisella osa-alueella erinomaisesti. Siirto Kirittäriin tuntuu mahdollisuudelta olla osa lämminhenkistä joukkuetta, ja seuraa, aloittaa Elina Mäki.
 
Taito lajin sisällä
 
Lajin monipuolisesta vaatimustasosta kertoo se, että Mäki pelasi ulkopelissä kopparina ja sisällä kovaa luonnetta vaativassa kärkietenijän roolissa. Mitä näissä tehtävissä pitää sitten osata?
 
- Kopparin pitää olla hyvä juoksija ja hyvä heittäjä, lyönnin ja lyöjän lukutaito on tärkeää eli täytyy hahmottaa lyönnin pituus ja laatu, jotta tietää millaista lyöntiä odottaa. Hyvä koppari tietää myös omat rajansa ja liikkuu luontevasti syyvyys- ja leveyssuunnassa. Täytyy myös olla rohkea, että tietää omat rajansa, ohjaa Mäki kopparin hommista kiinnostuneita.
 
Etenijän tehtävissä helposti korostuu nopeat jalat, mutta mitä muuta juoksemisen lisäksi tarvitaan?
 
- Lähtöjä, lähtöjä, lähtöjä, ei auta vaikka juoksisit satasen alle kymmeneen sekunttiin. Täytyy osata myös lähteä pesiltä, eikä sieltä voi hyeenana juosta, täytyy myös olla oman joukkueen merkistä perillä, jatkaa Mäki
 
Pesäpalloilijan syksy
 
Syksyn aikana Ylihärmän Pesä-Junkkareiden kasvatilla on aikaa irtautua hetkeksi pesäpalloajatuksista. Fiilispohjalta liikkuva Elina Mäki uppoutuukin tänä syksynä kahvakuulan ja zumban maailmaan.
 
Sitten hetki vielä pesäpallosta. Esikuva hänelle lajista on sellainen, joka ei tee itsestään numeroa vaan nauttii, että on saanut joukkuekavereiden kanssa jotain merkityksellistä, tällaisia pelaajia hänen mielestään on useita. Mutta mitkä ovat ensi kauden tavoitteet Kirittärissä?
 
- Tavoitteenani on olla hyödyllinen uudelle joukkueelle, virtaa on tullut ja odotan innolla ja melenkiinnolla tulevia haasteita, päättää Mäki.