Sotkamon Jymy haki vierasvoiton poutasään hyväilemältä Vimpelin Vedon vieraana Saarikentältä. Vierailija ei jättänyt jossiteltavaa ottelusta voittaessaan 3780 katsojan silmien alla. Ottelu päättyi jaksoin 0-2 (0-3, 0-4).

Joukkueet pelasivat seuraavissa kokoonpanoissa:

Avausjakson Jymy aloitti sisällä ja joukkue jysäytti heti kaksi juoksua. Ensin kotijoukkueen lukkari Toni Kohonen kotiutti Niko Korhosen lukemiksi 0-1, hetkeä myöhemmin tänään joukkueensa ykköspalkittu Roope Korhonen kotiutti Niilo Piiponniemen. Tasoittavalla kotijoukkue Vimpelin Veto sai kolmostilanteen, mutta Janne Mäkelän lyönti johti kotijoukkueen ykköspalkittu Sami Haapakosken paloon kotipesään. Toisessa vuoroparissa nähtiin jo jakson päätöslukemat 0-3, kun Korhosista Roope löi tällä kertaa kotiin Antti Hartikaisen.

Toisella jaksolla kotijoukkue aloitti pirteästi, mutta ensin Henri Puputti löi kolmostilanteessa Teemu Isoketoa kotiin: palo. Sen jälkeen Matias RInta-aho Haapakoskea: palo ja vielä Mäkelä: Mikko Kanalaa: palo. Jymy ei saanut vielä junaansa avausvuorossa kulkemaan, mutta toisessa vuorossa Immo Rautiainen löi kotiin Piiponniemen ja Roope Korhonen löi kaksi miestä kotiin: Jani Komulaisen ja Rautiaisista edellä mainitun. Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Roope Korhonen löi ottelunsa viidennen juoksun ja jälleen kotiin Piiponniemen jakson päätöslukemiksi 0-4.

Kolmostilanteet: 12-18. Kunnarit: -

Erityishuomioita kotiutuksista:

- Vimpelin Veto jäi kotikentällä ilman juoksuja, vaikka joukkue sai kolmostilanteita juuri pääkotiuttajilleen.
- Roope Korhonen löi viisi juoksua, epäonnistuen kolmostilanteessa vain kerran.

Lukkarit sisäpelissä
- Toni Kohosen kärkilyönnit 5/5 eli 100%.
- Janne Heimonen 0/4 eli 0%

Supervuorolle asiantuntijakommentteja antoi ottelusta Seinäjoen JymyJusseista Mikko Hylkilä.  Pelinjohtajana Hylkilä on toiminut Joensuun Mailassa, Kouvolan Pallonlyöjissä ja Seinäjoen JymyJusseista.

Vimpelin Veto ei saanut lainkaan juoksuja, vaikka se sai kotikentällään tilanteet juuri  pääkotiuttajilleen, mistä tämä kertoo?

- Sotkamo pelaa erittäin hyvää ulkopeliä ja ilmaisia juoksuja sieltä ei tällä hetkellä saa. Lisäksi Odottaisin Vimpeliltä nyt ja etenkin Henri Puputilta kovia vetoja merkistä saumaan ja luukkuihin. Tänään vastuuta siirrettiin vähän liikaa.

Roope Korhonen löi tänään viisi lyöntiä kuudesta yrityksestään, onko tässä mahdollisesti vuoden pesäpalloilija?

- Roope osoitti taas kerran, että on parhaimmillaan kovissa paikoissa, mutta onko hän vuoden pelaaja, siihen asiaan en ota kantaa.

Odotatko Vedon kokoonpanoon huomiseksi radikaaleja muutoksia?

- Olettaisin että Vimpelin kokoonpano muuttuu. Jymy on ollut viimeiset kaksi peliä niin paljon parempi että kokoonpanon muutokset voisi helpottaa pelaajien painetta. Haapakoski-Kanala-Puputti ja Rinta-Aho akselin numerot voi muuttua.