Naisten Superpesikseen pohjoisen puhuri puhaltaa Kempeleestä. Useissa kotimaisissa televisiosarjoissa väärin sijamuototaivutukset tehdystä kunnasta tulee Superpesiksen ensikertalainen Kempeleen Kiri. Joensuuhun matkaava joukkue pääsee halutessaan vakoilemaan tulevia vastustajia jo aamulla klo 9, mikäli haluaa, kun turnauksen avauspelissä kohtaavat 11.2.2012 Viinijärven Urheilijat ja Lappeenrannan Pesä-Ysit. Kempeleläisten tulikoe on neljä tuntia myöhemmin Lappeenrannan Pesä-Ysejä vastaan. Päätösottelu viideltä on Viinijärven Urheilijoita vastaan. Viime vuosina Oulun seudulta on edustanut Superpesistä Tyrnävän Tempaus ja tervakaupungista Lipottaret Oulusta. Uusi tulokas on otettu hyvin vastaan Oulun seudulla.

- Oulun alueelle kuuluu ehdottomasti naisten superin porukka, täällä on paljon tyttöjunioreja, jotka haluavat joskus pelata superia. Lisäksi on innokkaita taustatoimijoita, jotka haluavat olla tukemassa naispesistä, kertoo Kempeleen Kirin valmentaja, entinen huippupelaaja Jarkko Kokko.

Nousijajoukkueen lähtökohdat ovat yleensä erilaiset halliturnauksessa kuin ennakkosuosikeilla, näin ne ovat myös Kempeleen Kirillä.
-   Peliaikaa on tarjolla kaikille, pitkä talvi tehty hommia ja nyt on tarkoitus että kaikki pääsevät pelaamaan. Pelipaikat ovat kyllä hyvin alkaneet hahmottua ja hienoa päästä kokeilemaan juttuja itse pelissä. Aika paljon vielä haetaan tuntumaa sekä sisä- että ulkopeliin ja mennään sitä kautta eteenpäin.
Nautitaan aina kun päästään halliin pelaamaan, jatkaa Kokko.

Motivaatiota uusi sarjataso on tuonut koko joukkueeseen.
-   Joukkueessa on mahtava into päällä ja harjoitusasenne on loistava, periksi ei anneta. Haasteita on varmasti joka osa-alueella, mutta jo talven aikana on nähty huimaa kehitystä, nopeudessa, lyöntivalikoimissa ym. Hommia tehdään ja tavoite on olla joukkueena suht valmis kun keväällä pilliin vihelletään, pohtii Kokko.

Naisten pelit eivät ole vieraita

Monelle miesurheilijalle naisurheilu on sellaista, mitä tulee vähemmän seurattua, toisin on Jarkko Kokolla. Hän seuraili naisten pelejäkin jo omalla peliuralla.
-   Tulihan sitä seurattua ja olen myös monta vuotta vetänyt tyttöjoukkuetta, kertoo Kokko.

Sama peli on kuitenkin erilaista miehillä ja naisilla.
-   Toinen on iloista ja yllätyksien värittämää ja toinen suht kaavamaista ja ennakkoon arvattavissa, kertoo Kokko.

Mitä miehet voisivat sitten oppia naisten otteluista?
-   Tuohon on vaikeampi vastata mitä voisi ottaa opiksi, ehkä sen hauskuuden ja valtavan halun pelata, toteaa Kokko määrätietoisesti.

Omat lähtökohdat pesäpallotoimintaan ovat Jarkko Kokolle selkeät.
-   Olen pyrkinyt vain olemaan oma itseni. Se on tietenkin selvyys että töitä pitää tehdä jos haluaa jotain saavuttaa ja kova halu pitää olla opetella uusia asioita. Tavoitteet pitää olla selvillä, turha matkassa on rimpuilla, jos ei jo harjoituksissa anna itsestään kaikkea. Ammattimaisesti, mutta hauskaa pitää olla, hän tuumaa.

Jarkon terveiset pesäpalloväelle ovat yhteiset.
-   Toivotan kaikille hyvää pesiskesää, sillä kesästä on tulossa aivan mahtava pesäpallon ystäville, päättää Kokko.