Supervuoro tavoitti viikonloppuna pronssiotteluita pelaavan Viinijärven Urheilijoden lukkarin Niina Härkösen. ViU aloittaa naisten pronssiottelut Porin Pesäkarhuja vastaan vieraissa huomenna klo 15 Porissa ja sunnuntaina on vastaava ottelu Viinijärvellä klo 17. Pronssi ratkeaa kahdella voitolla.
 
Finaalit alkavat Jyväskylän Kirittärien ja Lapuan Virkiän välillä Jyväskylässä huomenna klo 15 ja toinen finaali sunnuntaina pelataan Lapualla klo 13 alkaen. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.
 
Minkälaisia asioita huomioit ennen ottelua valmistautumisessa?

- Vastustajan avainpelaajat käydään yhdessä etukentän kanssa läpi. Mietin vastustajasta etukäteen joukkueen juoksuvoiman, pelinjohtajan pelityylin (viekö paljon lennolla) sekä etenijöiden kyvyn ottaa isot väärät pois. Päävaihtajista on hyvä tietää, aloittavatko pelin mielellään kovalla vai pienellä ja kotiuttajista lyövätkö paljon vapaata vai haastavatko nopeasti. Omassa pelaamisessa tärkeintä on hyvän fiiliksen ja luottavaisen olon, sekä hyvän fyysisen vireyden saavuttaminen hyvän yöunen, onnistuneiden treenien sekä kaikesta pelipäivään liittyvästä nauttimisen kautta!
 
Ohjaatko ulkopeliä vai tekeekö joukkueessa sen esimerkiksi toinen pelinjohtajista?
 
- Ohjaan ulkopeliä katsomalla ulkopelaajien sijoittumiset, sekä antamalla apuja ulkopelaajille kaarelta kuulemani tai etenijästä/lyöjästä havaitsemani perusteella. Ulkopeliä ohjaa pääasiassa kuitenkin pelinjohtaja.
 
Millaista on normaaliharjoittelu otteluiden välillä?

- Harjoitteluun otteluiden välillä kuuluu pelipäivän jälkeinen palauttava harjoitus, sekä normaalit joukkueen laji- ja punttitreenit, joiden määrä riippuu ottelutauon pituudesta.  Lisäksi teen kotipihalla tai kentällä syöttelytreenejä, jotka kesällä ovat melko lyhyitä ja kohdallani painottuvat hyvän fiiliksen tavoitteluun lautasen äärellä. Tarpeen ja tuntemusten mukaan teen otteluiden välillä myös näpyhaku-tai ketteryysharjoitteita.
 
Millä tavoin käyt oman ottelusi jälkikäteen läpi?

- Etukenttäpelaajien kanssa juttelemme lyhyesti läpi yhteistyömme onnistumisen kyseisessä ottelussa ja poimimme esiin parannettavat seikat. Henkilökohtaisesti käyn mielessäni läpi pelin henkilökohtaiset onnistumiset ja epäonnistumiset, ja mietin ovatko itselleni peliin asettamani teemat toteutuneet. Vaikka epäonnistumiset jäävät toisinaan kaihertamaan, olen kuitenkin hyvä muistamaan positiivisia hetkiä, joista voi ammentaa uskoa ja energiaa jatkoon. Jos jotkut suoritukset tai jokin omassa taktiikassa on mennyt pieleen, otan asian puheeksi valmentajan kanssa, jolloin asiaa voi pohtia yhdessä. Myös onnistuneista jutuista keskustellaan usein pelin jälkeen.
 
 Teetkö yhteistyötä oman joukkueen kokeneempien pelaajien kanssa? Millaista se on?

- Joukkueemme on hyvin nuori ja tasaisen kokenut, joten monien pelaajien kanssa voi keskustellen saada oppia eri tilanteisiin. Pääetenijät esimerkiksi osaavat kertoa enenijän näkökulmasta, mikä pelaamisessani toimii ja mitä voi kehittää. Niin pelaamisesta kuin harjoittelustakin on hyvä vaihtaa ajatuksia erilaisen kokemuspohjan omaavien joukkuetovereiden kanssa.
 
Poikkeavatko rutiinit koti- tai vierasotteluihin?
 
- Poikkeavat väistämättä johtuen matkustamisesta ja erilaisesta aikataulutuksesta. Samanlainen aamutreeni syöttelyineen kuuluu kaikkiin ottelupäiviin ja toiminta koppiin saapumisen jälkeen noudattaa samoja rutiineja. En ole kuitenkaan kovin tarkka rutiineista ja pyrin välttämään tiettyä taikauskoisuutta, vaikka toki tuttu toiminta tuo varmuutta ja luottamusta valmistautumiseeni.
 
Millaisia asioita huomioit omassa sisäpelissä, kun pelaat vastustajan lukkaria vastaan?
 
- Huomion lukkarin syöttötyöskentelyn (millainen tolppa ja antaako vääriä ja millaisia) sekä kyvyn hakea pieniä vaihtolyöntejä. Kaaripelissä on huomioita lukkarin syöttötyöskentelyn "lainalaisuuksia" (viimeisen syötön laatu, milloin tulee "aina" väärä syöttä tai heitto jne.) ja lukkarin tyylin tunteminen muutenkin auttaa väärien huutamisessa.
 
Mistä ammennat tietoa pelitaitoihisi?
 
- Pelaamalla karttuu eniten tietoa, kun konkreettisesti kokee asioita ja näkee mikä toimii ja mikä ei. Keskustelut valmentajan kanssa ovat erittäin hyviä, samoin etukenttäpelaajat ovat tärkeä osa pelin kehittämistä. Lisäksi katson muiden lukkareiden pelejä ja omia pelejä ja teen niistä havaintoja. Kaiken kaikkiaan neuvojia kyllä riittää ja kaikki opastukset olen valmis kuuntelemaan ja tarkastelemaan!
 
Millainen on vaativa sisäpelaaja?
 

- Vaativa sisäpelaaja on roolissaan taitava, monipuolinen ja vaarallinen etenijä, vaihtaja tai kotiuttaja. Vaativuutta lisää hyvin peitetyt lyönnit sekä etenkin vaihtajilla samasta asennosta lyötävät vaihtelevat lyönnit, kuten kova- varsi tai koukkunäpy-tuppinäpy. Vaativa sisäpelaaja ottaa väärät hyvin pois ja lyö hyvin vaihtelevasta syötöstä.