Viikonloppuna käytiin naisten SM-alkuturnaukset Raumalla, Lapualla Jyväskylässä. Otteluiden tulosten jälkeen päädyttiin osuvasti siihen, että Raumalla käytävän lopputurnauksen lohkossa A pelaavat Länsi-Suomen edustajina Rauman Lukko, Lapuan Virkiä sekä Porin Pesäkarhut. B-lohkoon sijoittuvat sitä vastoin idästä Vuokatin Veto, Viinijärven Urheilijat ja Jyväskylän Kirittäret.

Raumalla alkuturnauksessa olivat mukana ykköspesiksen tuleva suosikki Kankaanpään Maila ja superpesisken Rauman Lukko sekä Porin Pesäkarhut. Ykköspesisjoukkue haastoi avausjaksolla hyvin tasapeliin päättyessä kotijoukkueen, mutta toisella jaksolla kyyti oli jo kylmää. Ottelu päättyi raumalaisille jaksoin 1-0 (3-3, 5-0). Toisessa ottelussa kylmä kyyti oli jo kankaanpääläisille jääkylmää, kun Porin Pesäkarhut voitti ottelun 2-0 (11-0, 13-1). Satakunnan mestari ratkaistiin näin ollen Rauman Lukon ja Porin Pesäkarhujen välillä. Lukko oli tällä kertaa vahvempi jaksoin 1-0 (1-0, 1-1). Raumalaisista vahvoja otteita esitti etenkin Miia Karppanen, porilaisten joukkueesta pirteä oli uusi tulokas Kati Nykänen. Kankaanpään Mailasta nostaisin esiin Ella Kaasisen otteet.

Jyväskylän alkuturnauksesssa kotijoukkue Kirittäret pelasi tiivistä ulkopeliä ja railakasta sisäpeliä. Etenkin uusi tulokas Virpi Hukka oli pelipäällä jo aamun avauspelissä, kun hän löi seitsemän juoksua ja toi kaksi. Jaksot Vihdin Palloa vastaan 2-0 (11-0, 6-1). Vipattarien ainoan juoksun löi Susanna Alava. Vuokatin Vedon tasainen joukkue onnistui koko joukkueen voimin Vipattaria vastaan, kun Veto voitti vihtiläiset 2-0 (8-4, 5-1).  Kovimmat tehot keräsi Elina Lassila, joka löi viisi juoksua ja toi yhden. Vihdin Pallon juoksuista kaksi löi Annika Färm sekä Emma Tapanen. Lohkon voittajan ratkaisseessa ottelussa Jyväskylän Kirittäret kaatoi Vuokatin Vedon 2-0 (6-0, 4-2). Vuokatin Vedon juoksut löi Jenny Määttä. Kirittärien juoksuista kolme löi Tiina Tolonen, yhtä monta juoksua toi Aino-Maija Haapamäki.

Viime kaudella niin hallissa kuin ulkonakin hurjaa ulkopeliä esittänyt Lapuan Virkiä jatkoi samaa omassa alkuturnauksessaan. Lapuan Virkiä voitti ensin MansenRäpsän jaksoin 2-0 (5-2, 1-0). Vieraiden molemmat juoksut löi Jatta Vuorinen. Kotijoukkueesta kolme juoksua löi ja yhden toi Maija Kaappola. Toisessa ottelussa MansenRäpsä hävisi avausjakson Kempeleen Kirille 0-7, mutta voitti toisen lukemin 1-0 ja kotiutuskisan 2-1. Näin voitto Pirkanmaalle jaksoin 2-1. Ottelun ratkaisujuoksun löi MansenRäpsälle Nina Taipale, joka löi myös toisen jakson voittojuoksun. Avausjaksolla KeKi oli vielä ollut koko joukkueen voimin liekeissä. Viimeisessä ottelussa Lapuan Virkiä murjoi kempeleäisjoukkueesta reikiä urakalla. Ottelun jaksot päättyivät Virkiälle 0-2 (1-20, 1-11). Kempeleen Kirille yhden juoksun löi ja saman verran toi Terhi Pesonen. Lapualaisryhmästä neljä juoksua löi ja viisi toi Sarita Heikkinen. Muita onnistujia olivat viisi juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Elina Mäki sekä kuusi juoksua tuoneet Paula Saloranta ja Emmi Viitala.