Naisten puolella Halli-SM:n alkuturnauksia käydään huomenna Jyväskylässä, Lapualla ja Raumalla. Jyväskylässä kohtaavat Jyväskylän Kirittäret, Vipattaret Vihdistä sekä Vuokatin Veto Sotkamosta. Lapuan Virkiän emännöimässä turnauksessa Virkiän haastavat MansenRäpsä Pirkanmaalta sekä Kempeleen Kiri. Rauman turnauksessa kohtaavat satakuntalaisjoukkueet Rauman Lukko, Kankaanpään Maila ja Porin Pesäkarhut. Jyväskylän ja Lapuan turnaus alkaa yhdeltätoista, mutta Raumalla pallo laitetaan pelin jo kymmeneltä. Mainittakoon, että Kankaanpään Mailan naiset pelaavat kesällä ykköspesiksessä ja olivat jo viime kauden päätteeksi lähellä nousta superpesikseen.

Tässä samassa bloggauksessa ovat kaikkien niiden pelinjohtajien haastattelut, jotka ovat vastanneet lähettämiini kysymyksiin.

1. Mitkä ovat tavoitteenne tulevissa hallipesiksen SM-karkeloissa?

Juha Antikainen, MansenRäpsä: Pelata voittavaa pesistä. Mikäli haluamme olla uskottavia tällä kaudella, niin meidän pitää pystyä haastamaan ja voittamaankin kärkijoukkueita. Tämän tavoittelemiseen oma alkulohko sopii erinomaisesti, sillä Lapua on ehdoton suosikki sekä talvella että tulevana suvena ja Kempele on tehnyt määrätietoista työtä jo useamman vuoden ajan. Lisäksi oman pelin sisällä on tiettyjä pelillisiä asioita, mitä yritetään saada näkyväksi ja meidän oman pelin tunnusmerkiksi eli kasvavaa tempoa ulkopelissä ja vastuuta jakavaa sisäpeliä.
Mikko Järvenpää, Kankaanpään Maila: Lähtökohtaisesti meille on erittäin tärkeää saada kovia harjoituspelejä. Joukkue on muuttunut ja mielestäni vahvistunut viime kaudesta. Myös uusi pelinjohto kaipaa joukkueen kanssa uusia kokemuksia ja nämä pelit ovat erittäin tärkeässä osassa kasvuprosessia. Seuran ja joukkueen tavoite on syksyllä nousta Superiin ja nämä pelit näyttävät osaltaa missä me tällä hetkellä menemme. Tavoitteemme on selviytyä alkuturnauksesta lopputurnaukseen.
Petri Kaijansinkko, Rauman Lukko: Tavoitteena on ajaa pelisysteemiä sisään ja voittaa pelejä.
Jukka Liikala, Lapuan Virkiä: Päästä lopputurnaukseen ja sitä kautta finaaliin.
Niina Sippola, Vuokatin Veto: Päästä lopputurnaukseen ja saada sitä kautta lisäpelejä talveen.
Nalle Viljanen, Jyväskylän Kirittäret: Oma peli kehittyy nousujohteisesti -- lopputurnaukseen pääseminem

2. Luettele muutama joukkueenne avaintekijä, joihin yleisön kannattaa kiinnittää huomio pelejänne seuratessa.
Juha Antikainen: Naispesäpallossa on hienoa seurata kuinka joukkueena toimiminen ja toisesta vastuun kantaminen on isoja tekijöitä. Nämä näkyy kussakin joukkueessa omina vivahteinaan, niin myös Mansen Räpsässä. Pelin aikana näkyy monipuolisesti tunteita, niin onnistumisista kuin epäonnistumisistakin. Vahvat tunteet välittyvät muihin pelaajiin ja katsojiin ja toivotaan, että joukkue on oppinut välittämään nimenomaan niitä voittamiseen ja positiivisuuteen liittyviä tekijöitä. Pelillisiä avaintekijöitä..ne pitää tulla katsomaan paikan päälle.
Mikko Järvenpää: Satsaamme paljon ulkopeliin, jos se pitää niin meillä on mahdollisuudet. Tulemme varmasti myös pelaamaan yllätyksellistä sisäpeliä. Joukkueessa on mielenkiintoisia pelaajia varsinkin satakuntalaisittain. Saimme myös erittäin arvokasta kokemusta kun entinen superin pelaaja ja itä-länsi-edusta Niina Jokinen liittyi vahvuuteemme.
Petri Kaijansinkko: 1)laaja materiaali, 2)joukkueen taisteleva ilme, 3)aktiivinen pelitapa sisäpelissä ja ulkopelissä
Jukka Liikala: Juoksunopeus, jokereitten lyöntivoima
Niina Sippola: Periksiantamatonta ja taistelevaa asennetta sekä useita uusia tulokkaita naisten Superpesikseen.
Nalle Viljanen: Sisäpelissä joukkueen lyöntivoima, ulkopelissä uudet lukkarit Tiina Tolonen ja Noora Patrikainen.

3. Mitalikolmikkoveikkaus
Juha Antikainen: Jyväskylä, Lapua, Mansen Räpsä
Mikko Järvenpää: Lapua, Kirittäret, KaMattaret
Petri Kaijansinkko: Lapua,Jyväskylä,Rauma
Jukka Liikala: Lapua, Jyväskylä, Pori
Niina Sippola: Lapua, Rauma, Viinijärvi
Nalle Viljanen: Pori, Lapua ja me

4. Miksi hallipesistä mielestänne kannattaa tulla katsomaan paikan päälle?
Juha Antikainen:
Hallipesis on intensiivistä ja nopeatempoista, yleisö pääsee erittäin lähelle tätä tunnelmaa ja lähelle joukkueita etenkin erittäin hienossa Lapuan Patruuna-Areenassa, joka on erinomainen alusta sekä ympäristö pesäpallolle. Pelin tempo ja olosuhteet luo edellytykset yllätyksille sekä muutamille huudahduksille, että ”kuka hullu noin lähellä pelaa..”
Mikko Järvenpää: Peli on hieman erilaista kuin kesällä ulkokentillä. Yllätysten mahdollisuus on suurempi ja varmasti peli on myös iloista naispesistä parhaimmillaan.
Petri Kaijansinkko: Kaikille joukkueille hallipesistä on nykyään tärkeässä osassa niin kilpailullisesti kuin kehittämismielessäkin. Peli on nopeatempoisempaa kuin ulkona. Ja monessa joukkueessa nuoret tulevaisuuden pelaajat antavat näyttöjä hallipeleissä.
Jukka Liikala: Näkee huippupesäpalloa hyvissä olosuhteissa.
Niina Sippola: Pitkän harjoituskauden katkaiseva tapahtuma, jossa kaikki joukkueet haluavat varmasti esittää sen hetkistä parasta osaamistaan sekä se on mahdollisuus nähdä uusia nuoria pelaajia, jotka ehkä kesällä tekevät läpimurtonsa pelaavaan kokoonpanoon.
Nallle Viljanen: Hyvä tempoista pesäpalloa, tulla uusia pelaajia seuraamaan ja katsahtaa joukkueiden voimasuhteita.