Selailin hetki sitten miesten Superpesiksen pelaajia ja A-poikien superpesiksen otteluita tilastojen valossa. Katsoin, miten paljon eri pelaajia löytyy sellaisia, jotka ovat tähän mennessä pelanneet molempia sarjoja. Vahvistuin aiemmin olleesta käsityksestäni siinä, että paljon keskustelua herättänyt A-poikien Superpesis sarjana on paikallaan, eikä sitä tule missään nimessä lakkauttaa.

Sarjan pelaajissa on jo joitakin Superpesiksessä melkein läpimurtoja tehneitä pelaajia, mutta myös sellaisia, jotka ovat nuorten Itä-Länsi -otteluissa esittäneet lupaavia otteita. Löytyypä joukosta sellainenkin pelaaja, joka on voittanut Suomen mestaruuden. Eikä vain yksittäisen ottelun myötä vaan koko kauden tiiviisti viime kaudella Sotkamon Jymyn mukana olleena. Se ei heikennä mielestäni arvoa nuorten sarjalle vaan kertoo sitoutumisesta työntekoon, että on matkalla kohti menestystä myös miesten sarjoissa.

Ohessa pelaajat, jotka ovat pelanneet toistaiseksi molempia sarjoja tälle kaudelle. Uskon, että näiden pelaajien määrä tulee kasvamaan kauden mitaa. Tsemppiä siis nuorille, teillä on näyttöpaikkoja miesten Superpesisjoukkueissa - näyttäkää, mitä olette tehneet? Aina ei tarvitse heti onnistua huikeasti, varmasti riittää, kun näyttää asenteen olevan kohdallaan ja innostuksen tekemisestä havaitsee kyllä.

Jyväskylän Kiri
Jani Karppanen & Atte Vatanen

Kiteen Pallo-90
Ville Liukku, Juhani Myyryläinen, Simo Rahunen, Jussi Hurskainen, Topi Hurskainen ja Ville Hämäläinen

Kouvolan Pallonlyöjät


Tommi Mäentausta & Jani Ahonen

 

Nurmon Jymy
Joonas Hiirikoski, Jukka-Pekka Vainionpää ja Jani Vilajnen

Oulun Lippo
Matti Korhonen

Pattijoen Urheilijat
Marko Nikula, Sami Lassila

Sotkamon Jymy
Mikko Kemppainen, Lauri Kivinen ja Niko Korhonen

Ulvilan Pesä-Veikot


Ville Viita