Yhdeksältä alkoi avausottelu turnausisäntä Joensuun Mailan sekä Seinäjoen JymyJussien välillä. Ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue avasi heti juoksutilin, kun Juha Niemi löi Lauri Kivisen sekä Hannu Kiukkosen samalla lyönnillä kotiin ja näin taululla lukemat 2-0. Vastustaja jäi omalla varhain pelatulla sisävuorollaan juoksutta. Toisella sisävuorolla kotijoukkueella oli pitkään kärkietenijä Juha-Matti Sirviö kolmosella, mutta häntä ei saatu kotiin saatettua. Tasoittavalla Jymy-Jussit kavensi Tuomas Tallbackan lyötyä Ville-Pekka Jokisen kotiin, lukemiin 2-1. Kolmannen alussa harhaheitolla kotiin tuli Sirviö. Vahvassa aamuvireessä ollut Niemi löi Kivisen lukemiksi 4-1 ja viimeisellä lyönnillä vielä Anssi Raitalan kotiin 5-1.

Toisella jaksolla ensimmäinen vuoropari meni nollilla, mutta toisen vuoroparin alussa Etelä-Pohjanmaan uusi seura JymyJussit löi kaksi juoksua. Ensin Ville Hotakainen löi Paavo Pellon ja tämän jälkeen Markku Hylkilä Ville-Pekka Jokisen kotiin. Tasoittavalla kukapa muukaan, kun Juha Niemi kavensi viidennellä juoksulla lukemiksi 2-1. Mikko Kemppainen löi tasoituksen 2-2 lukemiksi ja Sirviö toi. Viimeisellä vuoroparillaan vieraat eivät tehneet juoksua. Kolmatta pistettä Joensuun Mailakaan ei kuitenkaan onnistunut saamaan.

Kärkilyönnit Joensuun Mailalle lukemin 32-15, kolmostilanteet 11-6, yleisöä: 782.

Supervuoro tavoitti ottelun aikana viime kauden Suomen mestarin, tälle kaudeksi Sotkamosta vuokralle Kouvolan Pallonlyöjiiin siirtyneen Roni Vartaman, jonka kanssa jutustelin pelin aikana aamupelin valmistautumiskuvioista?

Miten aamupala järjestetään yhdeksältä alkavaan peliin?
- Se pitää syodä pari tuntii ennen peliä ja mieluusti paljon hiilihydraatteja ja kuituja. Puuro, ruisleipää, hedelmä ja jogurtti on optimaalinen, aloittaa Vartama.

Onko aamupelissä jotain muuta, mitä erityistä on huomioitava?
- Ei mielellään hirveen raskas voi olla, koska on pari tuntia vaan aikaa, ruuan sulaminen elimistöön, hän jatkaa.

Mikä on unen merkitys, olisiko parempi saada kunnon yöunet vai jännittää aidosti ja mennä minimaalisilla yöunilla?
- Hyvät yöunet ehdottomasti, jos nukkuu liian vähän, se vaikuttaa loppupäivään, jos on paljon pelejä, hän toteaa.

Mitä muuten odotat lopputurnaukselta, aiotko seurata vai meneekö lauantai muissa toimissa?
- Menee reenatessa, meillä on kahdet reenit ja iltapäivällä on vähän virkistysohjelmaa, päättää KPL:n Roni Vartama.