Kiteen Pallo-90

Kiteen joukkue nuoreni paljon, kun superpesiksen suuri maestro Pasi Pirinen lopetti ja Sami Partanen vaihtoi maisemia Kymenlaakson suuntaan. Joukkueessa on kuitenkin edelleen osaamista, mutta nyt tarvitaan myös kykyä ottaa vastuuta. Lukkari Toni Laakso on nousemassa maan eliittiin. Muita kiinnostavia pelaajia ovat Aleksi Rautiainen, tasan viisisataa kärkilyöntiä ennen kautta lyönyt Mika Laukkanen, joka palasi Joensuusta kasvattajaseuraansa. Etenijäpuolella osaamista on totututsti: Silti Juha-Matti Sirviö ja Pasi Kokkonen ovat myös monipuolisia mailan varressa, mikäli tilanne sitä vaatii. Suurimmat kysymykset Kiteellä ovat kauden aikana, missä vaiheessa kaivataan Pirisen paluuta ja joko Simo Rahunen lyö itsensä läpi suuriin otsikkoihin?

Koskenkorvan Urheilijat

Pohjanmaalla on selvästi tulossa tilanne, että joukkueet jakaantuvat Superpesiksessä kolmeen kastiin ja tämä tarkoittaa sitä, että maakunnan yhteishenki voi lajissa rakoilla. Koskenkorvan Urheilijoita ei kuitenkaan sovi väheksyä, useina viime vuosina he ovat yllättäneet - mutta eihän jatkuvuuden ollessa kyseessä voisi yllätyksistä puhua. Kokeneet Janne Rauhala, Tuomas Tallbacka ja Jukka Latvala ovat varmasti iskussa. Lisäksi sarjan yksi parhaita kärkietenijöitä Veli-Matti Yli-Hirvelä pelaa kokoonpanossa. Lukkarityöskentely on myös viime vuodesta rauhoittunut, kun seuraan tuli Nurmosta selkeä ykköslukkari: Juha Puhtimäki, jonka taso on parantunut vuosi vuodelta.

Nurmon Jymy


Nuoruuden intoa joukkue pursuaa, mutta riittävätkö rahkeet superpesikseen? Jokerilyöjäosastolla on kaksi nälkäistä ja varmasti tilanteita tehokkaasti hoitavaduetto, jos vaan tilanteita tulee. Nämä miehet ovat Juha Niemi ja Jukka-Pekka Vainionpää.  Kakkospolttajan tontilla oleva Henri Heinäheimo on myös merkille pantava pelimies, mies on kova, mutta minkälaiseksi muodostunee miehen rooli, kun kausi menee pitemmälle.  Nuorista lupauksista Vainionpään lisäksi on syytä laittaa merkille Tuomas Prusti. Pelinjohtajana on viime kausien huippulyöjä Antti Piuhola, keneltä ei varmasti ohjeet lopu kauden aikana, mutta joukkueen yhtenäisyys on se, mistä on puhuttu Nurmon suuntaan monta vuotta. Mitä nyt, kun odotukset eivät ole ennakkoon niin korkealla?

Sotkamon Jymy

Viime kauden mestarijoukkue on muuttunut, kun Mikko Huotari, Jarmo Heikkinen ja Lauri Suutarinen lopettivat. Lisäksi Kajaanin Spartakiin siirtyi Mikko Korhonen. Oman kylän nuorista on löytynyt kuitenkin jälleen uusia tilalle. Lisäksi joukkueessa on kaiketi edelleen vahva työnteko talvelta takana. Kokeneilta pelaajilta Mikko Lahtinen, Jani Komulainen ja Jimi Heikkinen kuitenkin odotetaan vahvaa esimerkkiä nuoremmille sekä kannustamista yhteisiin tavoitteisiin. Nuorista läpimurtoa maan eliittiin pyrkivät tekemään muun muassa Mikko Kemppainen ja Lauri Kivinen. Mestaruuden uusiminen on haastavaa nyt, kun kilpavarustelulinjalla ovat selkeästi olleet mm. Kovuolan Pallonlyöjät, Oulun Lippo ja Vimpelin Veto.

Ulvilan Pesä-Veikot

Perinteinen pesäpallomaakunta, Satakunta, on ollut jonkin aikaa ilman miesten superpesistä. Tälle kaudelle sarjaan nousi UPV, joka pelasi vahvan ykköspesiskauden. Joukkueen tuntemattomuus on sellainen etu ainakin kauden alussa, että vastustajan lukkareilla riittää opeteltavaa. Lisäksi joukkueessa on kaksi todella kovaa lyöjää: Petri Raittila ja Seppo Arbelius. Kovassa iskussa tulee varmasti olemaan myös Olli Isomäki, viime kauden ykköspesiksen paras pelaaja. Supepesissopassa ovat uineet sellaisetkin pelaajat kuin Jukka Ristimäki ja Jussi Parvi, joilta odotetaan seurassa varmasti vastuunkantoa.

Vimpelin Veto

Osaavien pelaajien nimiluettelohan se on pikaisesti katsottuna eli homman pitäisi olla kaikin puolin kunnossa ja sarjan pienimmällä paikkakunnalla on varmasti jo puhuttu mestaruudesta. Onko siitä puhuttu jo ennen aikojaan eli ennen ensimmäistäkään sarjaottelua? Onko kuitenkin niin, että joukkueeseen on homattu tähtiä ja homma siksi ei kanna loppuun saakka? Huomioitavia pelaajia ovat erityisesti lukkari Pekka Hietakankaan ja Henri Puputti, miesten kokemus alkaa olemaan jo sarjasta sitä luokkaa, että tulosta pitäisi syntyä finaaliin asti. Lisäksi joukkueessa on kovasti juoksuja lyöviä pelaajia: Janne Mäkelä, Jere Dahlström ja Timo Rantatorikka.