Supervuoro tavoitti pelinjohtajatentissä jokin aika sitten Kouvolan Pallonlyöjien viuhkavelhon Eero Pitkäsen sekä Seinäjoen JymyJusseista Pitkäsen kolleegan Mikko Vainionpään kertomaan talvikauden aatoksia. KPL:n alkulohko aloittaa ottelut perjantaina 5.2. paikallisottelulla Joensuun Maila - Kiteen Pallo-90, mutta KPL pelaa avausottelunsa itse Joensuun Mailaa vastaan sunnuntaina klo 17:30 Joensuussa.

JymyJussien halliturnaus alkaa lauantaina koitoksella Koskenkorvan Urheilijoita vastaan Seinäjoella klo 13 alkaen. Saman lohkon kamppailu Alajärven Ankkureiden ja Vimpelin Vedon välillä käydään samaisella paikkakunnalla edellä mainitun ottelun jälkeen. Ottelun alkamisajankohdaksi on merkitty klo 16:30. 

1.  Millaisin tavoittein joukkueenne lähtee hallipesiskauteen?

Eero Pitkänen, Kouvolan Pallonlyöjät:
Toki aina kun pelataan, niin tavoite on voittaa eli lopputurnaukseen pääsy on kahden alkulohkopelin tavoite. Harjoittelemme peleissä uusia asioita.
Mikko Vainionpää, Seinäjoen JymyJussit: Tavoite on esittää jo sen suuntaista pesistä mitä kesällä tulemme esittämään. Rohkeaa peliä, missä perusasiat kuitenkin kunniassa. Annetaan mennä ja käydään pelin jälkeen läpi oliko rohkeuden lisäksi myös järkevää.

2.  Millaiset ovat joukkueesi vahvuudet hallipesistä ajatellen?

Mikko Vainionpää: Meitä ei kukaan tunne ja lajin tekeminen alettiin Lokakuussa, eli jonkin verran jo toistoja alla.
Eero Pitkänen: Viime vuodesta muutoksia tapahtunut vähän, joten saatetaan hallikaudella olla valmiimpia kuin esim. viime talvena.

3. Kuvaile muutamalla sanalla alkulohkon vastustajiasi.

Eero Pitkänen: Joensuu on ollut viimeiset vuodet yksi kova kolmesta eikä varmaan halua sitä paikkaa luovuttaa. Penin (Petri Pennanen) tulo viuhkaan on mielenkiintoista nähdä, sillä peliurallaan hän oli ajatteleva ja yllätysvalmis peluri niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.
Kitee pelaa erinomaista ulkopeliä. Sisällä Postin juoksunopeus on mieletön ja Joukainen aina vaarallinen kotiuttaja. Huotarin tapa pyörittää peliä ja ajatella pelistä on hieno ja hieman erilainen kuin yleisesti. Pelit Kiteetä vastaan ovat aina tiukkoja.

Mikko Vainionpää: 
Aa  Viime vuonna ansaitusti otti askeleita eteenpäin. Nyt varmaan tsemppi päällä. 
Kossu  Paha pettymys kausi 2015 ja kokoonpanoon isoja muutoksia. Nälkäinen ja paperilla hyvä. Jännä nähdä, miten kentällä sujuu.
Vive     Erittäin rutinoitunut joukkue pienillä muutoksilla. Vahva porukka.

4. Miksi yleisön kannattaisi mielestäsi tulla hallipesistä katsomaan?

Mikko Vainionpää: Kansallispeli joka on erittäin monipuolinen taito ja älypeli. Erittäin viihdyttävä laji myös Hallissa pelattuna.
Eero Pitkänen: Pitkän talven aikana on tarpeen tyydyttää pesisnälkää ja esim. Joensuun areena tarjoaa siihen mahtavat puitteet.

5. Keitä pelaajia suosittelet erityisesti tarkkailemaan joukkueesi

a)      Sisävuoroissa

Eero Pitkänen: Vaaralliset vasurit Ossi Meriläinen ja Toni Laakso, pomputon Juho Hacklin ja tietenkin taiteilija Joni Rytkönen.
Mikko Vainionpää: Sisävuoroissa Tuomas Raunio ja Jukka-Pekka Vainionpää.

b)      Ulkovuoroissa ?

Eero Pitkänen: B-juniori Valtteri Luoma tulee pelaamaan ainakin toisessa hallipelissä etukentällä.Kaikki eväät olla tulevaisuudessa kovimpia etukenttäpelaajia valtakunnassa.
Anssi Lammila on pelannut jo muutaman onnistuneen kauden linjassa ja pelaa röyhkeästi välimiehenä.

Mikko Vainionpää: Ville Viita ja Severi Piispanen.

6. Mitä talviaiheisia fanituotteita joukkueenne valikoimista löytyy?

Eero Pitkänen: Todella upeita talvipipoja, paksuja huppareita ja mukeja kuumaa juomaa varten!

Seinäjoen JymyJussien fanituotevalikoimaa voi tutkailla täältä

harri_kopla.jpg
Kuvassa bloggari Kouvolan Pallonlyöjien pipo päässä.