Kävin hetki sitten katsomassa Kouvolan Pallonlyöjien ja Pattijoen Urheilijoiden ottelun. Ottelu itsessään oli väkevää vierasjoukkue Pattijoen Urheilijoiden näytöstä, mutta pelin kommentointi jääköön tällä kertaa. Ottelussa oli jaossa molempien joukkueiden kausijulkaisut, joten kommentoin niitä nyt.

Ensin vierasjoukkue Pattijoen Urheilijat. Joukkueen kausijulkaisu on tabloid-kokoa eli puolet suurikokoisesta broadsheet-julkaisusta. Lehden nimi on Rännärin kunnari. Nimi on lehdelle mielestäni hyvä, alapuolella oleva täsmennys Pattijoen Urheilijoden äänenkannataja on samoin osuva. Ensimmäisellä sisäsivulla on pääkirjoituspalsta varattu seuran puheenjohtajalle. Lisäksi avaussivulla on managerin ajatuksia ja Raahen kaupunginjohtajan tervehdys. Sivu kaipaisi silti enemmän väriä. Sitä on saatavilla vasta oikean puoleisella sivulla. Ammattitaitoinen toimittaja on haastatellut joukkueen kaksi uutta pelaajahankintaa. Kyseessä on eri rooleissa pelaavat pelaajat.

Viitossivulla on vasta pelinjohtajan tervehdys. Jotenkin olisin odottanut seuran sisältä kirjoitusta jo aiemmin. Myöhemmin lehdessä haastatellaan erikseen pelinjohtaja, joka tuntuu jotenkin oudolta ratkaisulta. Keskiaukeamalla on joukkue ulkopelimuodostelmassa passikuvineen ja otteluohjelman kera. Se toimii ja taustalla oleva haalean vihreä väri rauhoittaa myös lukijaa. Sen jälkeen on aukeama, jossa muistellaan viime kautta tunnetta sisältävien valokuvien muodossa. Aukeama on hieno ja varmasti monen fanin mieleen ja hyvän hengen luoja. Myöhemmin on pieni juttu kakkosjoukkueesta. Seuran ulkopuolelta tervehdyksen tuo vielä Superpesiksen toimitusjohtaja. On outoa, että hän on kirjoittanut jutun Pattijoen Urheilijoista eikä niinkään Superpesiksestä organisaationa. Lehti on taitettu laadukkaasti. Arvosana: 8+.

Kotijoukkue Kouvolan Pallonlyöjien julkaisu on hiukan matalampi. Seuran mustasta pääväristä lukuunoattamatta kansi on kirkas. Joukkueen nimi näkyy etukannessa pienellä. Sitä vastoin uusi markkinointilause, joka on yksi yhdyssana näkyy selkeästi. Tämä on jotenkin erikoinen painotus mielestäni. KPL:n lehdessä on ensimmäisellä sisäsivulla selkeä sisällysluettelo. Pääkirjoituspalsta on varattu seuran puheenjohtajalle, joka jotenkin pönöttävästi haluaa itsensä esiin. Seuraavalla aukeamalla on hieno juttu pelinjohtajasta, jota hyvät kuvat värittää selkeästi. Juttuja jatkuu jokaiselle aukeamalle. Paras juttu löytyy sivuilta 10-11, jossa esitellään entisen etupelaajan pealaamista ja kerrotaan etukentällä toimimisesta. Juttu on ns. asiantuntijajuttu, mutta se on kivasti höystetty historiallisilla kuvilla.

Myöhemmin lehdestä löytyvät juttu yhteistyöstä, mikä on KPL:n ja IPV:n välillä, joka on muuten hyvä, mutta se kaipaisi ehkä enemmänkin ääntä molemmilta joukkueilta. Keskiaukeamalla on joukkuekuva, joka on perinteistä mallia varsin vakavin naamoin. Sivuilla on otteluohjelma ja alla kokoonpano esitelty. Tähän kuvaan olisi toivonut enemmän iloa, ilmettä ja meininkiä, koska muuten lehdestä välittyy seurasta tekemisen meininki. Keskiaukeaman jälkeen seura esittelee juniorijoukkueet. Tätä ei löytynyt Pattijoen Urheilijoiden vastaavasta julkaisusta ja tämä on mielestäni hyvä asia. Lisäksi seuran julkaisussa on tilaa vielä Kuusankosken Puhdin joukkueelle, joka vastaa Kouvolassa naisten ja tyttöjen pesiksestä. Tämä ns. toinen puolisko lehdestä saakin paljon kiitosta minulta. Lehti on taitettu hyvin, kirkkaat ja hyvälaatuiset kuvat ovat hyvä asia lehdelle. Arvosana: 9.