Miehet ja naiset kokoontuvat Joensuussa 11.2.2012 selvittämään alkulohkojensa taistelut. Kiteen Pallo-90 ja Kouvolan Pallonlyöjät pelaavat isäntäjoukkue Joensuun Mailan kanssa ennakkoon tiukan turnauksen, josta väriä ei varmasti puutu.

Isäntänä toimiva Joensuun Maila on vahvistuntut Sotkamon Jymyn taustan omaavilla pelaajilla. Viime kaudella suuren pesäpalloyleisön tietoisuuteen tullut Mikko Kemppainen saavutti Jymyssä Suomen kultaa, aiemmin Sotkamosta reissuun lähtenyt Tommi Nissinen siirtyi seuraan sitä vastoin kuopiolaisesta Puijon Pesiksestä. Hän voitti viime kaudella ykköspesiksen runkosarjan lyöjätilaston.

Kiteen Pallo-90 sitä vastoin kahmi pelaajia Kymenlaakson suunnalta. Kiteeläisen pesäpalloyleisön rakastama ”ottopoika” Saaren Urheilijoiden kasvatti, ykkösvahdin paikalla pelaava lajin väriläiskä Sami Partanen palasi kotiin. Toinen kaappaus oli pienempi suultaan, mutta suurempi viime vuosien teoiltaan. Tämä oli vaihtajaspesialisti Matti Latvala, jota supervuoro on aiemmin haastatellut puoli toista vuotta sitten. Haastattelu löytyy täältä. Hän on sivussa talvikauden peleistä.

Kouvolan Pallonlyöjät on turnauksen kolmas joukkue. Nuorentunut joukkue kasvattaa viime kauden A-poikien joukkueesta Superpesikseen pelaajia. Päämäärät tavoitteiden suhteen eivät kaiketi ole vielä tulevassa suvessa. Viime kaudesta pois on Kiteelle karanneiden lisäksi Hyvinkään Tahkoon palannut Riku Rantanen ja Kankaanpään Mailaan mennyt ikireissumies Jukka Latvala. KPL:n tilanne on kiinnostava sikäli, että lukkarina pelaa joko Ismo Ankkuri tai nuori lupaus Henri Heikkilä.

Supervuoro tavoitti Kiteeltä pelinjohtaja Vesa Varosen, joka on kokenein pelinjohtajana näistä joukkueista.

- En näe, että sillä olisi erityistä merkitystä. Jokainen johtaa peliä ja toimii omalla tavallaan, tuumaa Varonen kokemuksen merkityksestä pelinjohtajalle.

Yhteistyö Sami Partasen kanssa

Joukkueen kokenutta kaartia edustava Sami Partanen on tärkeä mies Varosen Vesalle pelikuvioita miettiessä eikä syyttä, kun puhutaan kymmenen Itä-Länsi -ottelun pelaajasta, melkein viidestäsadasta Superpesiskamppailusta ja kahdeksasta SM-mitalia kotonaan säilyttävästä urheilijasta. 

- Toki Ekolla on iso rooli kokeneena ja entisestään hyvin tuntevana joukkueen kapteenina, kertoo Varonen.

Pyysin pelinjohtaja Varosta vielä nimeämään jonkun nuoren pelaajan, joka tulee suurelle yleisölle tutuksi kauden mittaa.

- Hurskaisen Topi on mielenkiintoinen, viime kauden pilannut loukkaantuminen on historiaa, päättää pelinjohtaja Varonen.