Vimpelin Veto - Seinäjoen JymyJussit

Etelä-Pohjanmaan paikalliskoitoshan siitä maalaisjoukkue Vimpelin Vedolle tuli. Joukkue kohtaa vahvan kauden pelanneen fuusioseura JymyJussit maakunnan metropolista Seinäjoelta. Pesäpallossa maalta olevien ei tarvitse katsoa ylöspäin kaupunkilaisia. Molemmilla joukkueilla on sarjan eliittiä kotiuttajat, JymyJusseista pelaajan nimi Jukka-Pekka Vainionpää tuli suurelle yleisölle viimeistään tunnetuksi heinäkuussa. Vimpelin Janne Mäkelä taas löi yhtä vaille sata juoksua runkosarjassa. Ykköskärki joukkueilla on vahva, mutta vimpeliläisillä on laittaa vahva kakkoskärkikin rullaamaan, jos nimekkäiden tehomiesten peli ajoittain yskisi, Lukkarivääntö sujuu tasaisissa merkeissä. Vimpelin Veto jatkoon voitoin 3-1.

Avainpelaajat
Vimpelin Veto: Sami Haapakoski, Henri Puputti, Antti Kuusisto, Janne Mäkelä
Seinäjoen JymyJussit: Ville-Pekka Jokinen, Paavo Pelto, Jukka-Pekka Vainionpää, Markku Hylkilä

Pattijoen Urheilijat - Kiteen Pallo-90

Runkosarjan lopulla vahvasti eteenpäin menneet joukkueet. Lukkarit ovat molemmat maan eliittiä, Kiteeläisten Toni Laakso on hieman monipuolisempiin tehtäviin opetellut myös sisäpelissä kuin kollega Topi Kosonen ja tavoittelee lähivuosina varmasti jo itä-länsiedustusta itselleen. Etukenttä ulkopelissä on karjalaisilla vahvempi, mutta polttolinjassa raahelaiset ovat rutinoituneempia. Takakentän kaksikko on tasainen. Luvassa on tiukka ulkopelisarja, jossa ei kaiketi juoksuilla paljon juhlita. Tämä mahdollistaa sen, että kotietu ei ole niin merkittävä, Kotiuttajia raahelaisilla on enemmän, mutta suoritusvarmuus voi olla kiteeläisillä jopa parempi. Kiteen Pallo-90 jatkoon voitoin 3-2.

Avainpelaajat
Pattijoen Urheilijat:
Topi Kosonen, Marko Pelkonen, Matti Korhonen, Antti Korhonen
Kiteen Pallo-90: Toni Laakso, Sami Partanen, Matti Latvala, Mika Laukkanen

Sotkamon Jymy - Koskenkorvan Urheilijat

Hyvin toisensa tuntevat joukkueet ovat kyseessä. Pelinjohtopuolella on maan eliittiä kummallakin joukkueella. Sotkamon Jymy on joukkueena tasaisempi, mutta Koskenkorvan Urheilijat voivat yllättää kotona hyvänä päivänä kenet tahansa, myös Jymyn. Vieraissa se on ilmajokelaisryhmälle varmasti vaikeampaa. Kotiuttajapuolella ja etenijäpuolella kainuulaiset ovat monipuolisempia, vaihtotilanteissa ottelut ratkeavat eikä kummallakaan ole varaa turhiin takapaloihin. Sotkamon Jymy jatkaa sarjasta välieriin voitoin 3-1.

Avainpelaajat
Sotkamon Jymy:
Antti Hartikainen, Toni Kohonen, Roope Korhonen, Mikko Korhonen
Koskenkorvan Urheilijat: Juha Puhtimäki, Mikko Vainionpää, Jere Dahlström, Juuso Myllyniemi

Joensuun Maila - Hyvinkään Tahko

Pelinjohtajapuolen tiukka vääntö, kumpi joukkue keksii uusia ja toimivaksi osoittautuvia kujeita enemmän. Joukkueet ovat samantyyppisiä, molemmat rakentavat hyvin ykköskärjellään tilanteita ja selkeä kotiuttajaosasto lyö paljon tärkeitä juoksuja. Joensuulaisyleisö on tunnettu siitä, että katsomossa ollaan aika hiljaa. Nyt joukkue tarvitsee äänekästä tukea enemmän kuin aiemmin tällä kaudella, sillä tahkolaisilla on kokeneita pelimiehiä, jotka tietävät kenties paremmin pudotuspelien salaisuuden ja osaavat näin henkisen puolen taistelun paremmin. Lukkarit ovat tulleet vuosien saatossa tasaisemmiksi. Joensuun Maila välieriin voitoin 3-2.

Avainpelaajat
Joensuun Maila:
Juha-Matti Sirviö, Mika Väisänen, Joni Nousiainen, Juha Niemi
Hyvinkään Tahko: Lauri Vierimaa, Juha Korhonen, Riku Rantanen, Petri Kulmala