Pääkaupungin tämän hetken pesäpalloylpeys Roihu-Pesis otti tänään avausvoittonsa viime kaudelle saamansa kabinettipäätöksen jälkeen naisten superpesiksessä. Huomenna joukkue voitti ainoastaan karsintaotteluissa tarvittavan määrän koitoksia, mutta runkosarjassa tuli jokaisessa ottelussa takkiin. Tänään joukkue takoi laajalla rintamalla kolmen pisteen voiton. Vastassa ollut Lappeenrannan PesäYsit taipui Helsingissä jaksoin 2-0 (5-2, 6-4). Parhaana Roihusta palkittiin Laura Levänen ja kakkospalkinnolla Maija Merivalo. Vieraiden parhaana raati näki Sonja Koskisen ja kakkospalkinnon arvoisena Hanne Parviaisen. Yleisöä: 247.

Lapuan Virkiällä oli vuoro maksaa potut pottuina, kun joukkue kohtasi sarjakakkosen Jyväskylän Kirille, joka hiljattain saalisti Virkiän tämän kauden avaustappion. Kauden yllätysnimi ja lännen joukkueeseen valittu ensikertalainen Janette Lepistö löi huikeat kaksi kunnaria ja viisi tavallista juoksua sekä toi kolme juoksua. Kakkospalkintoon raatia miellyttivät Sarita Heikkisen otteet kotijoukkueesta. Vieraiden parhaana palkittiin Emma Nieminen ja kakkospalkinnon sai Aino-Kaisa Mantere. Ottelu päättyi jaksoin 2-0 (7-1, 6-1). Yleisöä Lapualla oli tänään 435 silmäparia.

Illan viimeisessä kamppailussa taisteltiin Sotkamossa Pohjois-Suomen hegemoniasta. Vuokatin Veto haastoi kotikentällään vahvalla aloituksellaan Kempeleen Kirin. Ottelu päättyi jaksoin 2-1 (6-2, 2-3, 0-0, 1-2). Kotijokkueen parhaana palkittiin Essi Saastamoinen ja kakkospalkinnolla Petra Hussa. Vieraiden parhaana palkittiin kuhmolaiset pesäpallo-opit saanut Anu Pulkkinen ja kakkospalkinnolla Evellina Kesti. Yleisöä: 230.

Supervuoro tavoitti Kempeleen Kiristä Heta Rautiaisen ja Marianne Reinikan.

Mihin koitos mielestäsi ratkesi tänään?

Heta Rautiainen: Ratkaisupaikoissa tehtiin kovia ja voittavia suorituksia.

Sukuasi eli Immo ja Kosti Rautiainen pelaavat Sotkamon Jymyssä, olivatko katsomassa peliäsi ja tuoko se sinulle paineita vai halun näyttää isoveljille?

Heta Rautiainen: Kyllä katsomosta löytyivät muiden sukulaisten kanssa. Ei vaikuta omaan suoritukseen, mukava vain kun ovat kannustamassa katsomossa.

Pelasit viime kesän Vuokatin Vedossa, tuliko pelin jälkeen kavereita Kainuun suunnalta juttelemaan pelin jälkeen ja mikä oli heidän suhtautumisensa seurasiirtoosi?

Heta Rautiainen: Kaverit ovat tukena, pelasin missä joukkueessa tahansa.

Missä koet menneesi eteenpäin tämän kauden aikana pelaajana?

Heta Rautiainen: Pelinlukutaito on kehittynyt.

Odotitko kokeneena pelaajana Kempeleen Kiristä Itä-Länsi -valintoja Terhi Pesosen lisäksi?

Marianne Reinikka: Minun mielestä Terhin kaveriksi olisi voitu valita muitakin, alkukauden pelit ovat menneet mukavasti ja onnistujia ja ratkaisijoita on ollut laajalla rintamalla. Mutta kun joukkuejaot idän ja lännen välillä ovat mitä ovat oli vain yhden pelaajan valinta odotettua.

Ketkä pelaajat näet joukkueestasi jo lähellä Itä-Länsi -tasoa?

Marianne Reinikka: Esimerkiksi Kyllin Essi, jolla onkin jo arvo-otteluita takana ja on ollut tasaisen varma alkukauden aikana. Myös Jussilan Jenni ja Pulkkisen Anu ovat esittäneet loistavia otteita ja myös Kestin Eveliina voisi hyvin syöttää myös aikuisten puolella.

Mitä erikoisosaamista näet, että Terhi Pesonen tuo lännen joukkueeseen?

Marianne Reinikka:  Mailataituruutta ja loistavaa pelinlukutaitoa sekä Oulun murteen ;)

Miesten puolella ainoassa kamppailussa Pattijoen Urheilijat voitti vieraissa Jyväskylän Kirin jaksoin 0-2 (2-5, 1-2). Kirin parhaana palkittiin Pasi Rajala ja kakkospalkinnolla Kalle Virolainen. Vieraiden parhaana palkittiin Topi Kosonen ja kakkospalkinnolla Jarmo Viittanen. Yleisöä: 719.