Otteluraportti: 
Kouvolan Pallonlyöjät - Sotkamon Jymy
1-2 (1-0, 1-7, 0-1)

Avausjakso
Jakson kolmostilanteet menivät 3-7 vieraille, mutta Kouvolan Pallonlyöjät voitti jakson 1-0 Sasu Toikan kakkospuolelle suuntautuneella välilyönnillä Niilo Piiponniemen edestä. Kotiin riensi Tommi Mäentausta. Jaksolta huomioitavaa oli kotijoukkueen 17-vuotiaan Jesse Eskelisen erinomainen ja ennakkoluuloton lukkaripeli viime vuosien Suomen mestareita vastaan sekä Juho Hacklinin uurastus sekä upeat pelastukset kolmoskopparin tontilla.

Toinen jakso
Toisella jaksolla ei nähty juoksuja vielä avausvuorossa, mutta toisen vuoroparin aloittavalla Roope Korhonen löi Niko Korhosen kotiin.. Tasoittavalla Toikka oli jälleen elementissään ja löi avausjakson juoksun toisinnolla Teemu Nurmion kotiin. Kolmannen vuoroparin alussa Toni Kohonen löi pitkällä ykkösrajanäpyllä Niilo Piiponniemen kotiin. Hetkeä myöhemmin Jani Komulainen löi vahvan kopparipelin pelanneen Juho Hacklinin edestä Kohosen kotiin lukemiksi 1-3. Neljännen alussa Jymyn juna löi rutiininomaisesti vielä neljä juoksua. Ensin Roope Korhonn löi hermonäpyn Matti Saukon eteen ja Piiponiemi toi juoksun. Immo Rautiainen löi kakkoskopparin edestä 1-5 ja kotiin kiiruhti Antti Hartikainen. 1-6 lukemat löi Roope Korhonen, jälleen kotiin juoksi Piiponniemi. 1-7 löi Rautiaisen kaksosista jälleen Immo ja kotiin tuli ensimmäisen superpesisjuoksun tuonut Patrik Wahlsten. Tasoittavalla vuoroparilla KPL:n Ossi Meriläinen kaunisteli kolmospuolen läpilyönnillä loppulukemiksi 3-7, kotiin tulivat Hacklin ja Juho Toivola. Toisella jaklsolla oli huomioitavaa, että Roope Korhonen sai pelivireensä käyntiin ja Ossi Meriläisellä ei ollut isäntien lyöjäjokerina juuri tilanteitakaan.

Supervuoro
Supervuoron alussa Kouvolan Pallonlyöjillä ehti käydä vain viisi lyöjää ennen paloa. Lopullisen tinttauksen löi Roope Korhonen, joka kotiutti Hartikaisen ja näin ottelu vieraille 1-2 (1-0, 3-7, 0-1). Supervuorossa oli silmälle pistävää, että Jymy tahtoi voittoa paljon enemmän ja sai sen.

Nuori lukkari Jesse Eskelinen onnistui kotijoukkueesta hyvin.

Miten pelisi meni?
Jesse Eskelinen: Eka jakso pelattiin hyvin hyvän ulkopelin ansiosta.

Miltä se tuntui pelata viime vuosien mestareita vastaan?
Hyvältä, olen paljon seurannut kuitenkin finaaleja ja mukava oli pelata hyvää joukkuetta vastaan.

Kokenut Toni Kohonen arvoi pelin jälkeen pikaisesti Supervuorolle lukkaritilanteen tulevaisuutta.
- Nuorista pelaajista on itsestään kiinni, onko lukkaripeliin tulevaisuutta. Turha tuijotella mielestäni lukkareita liikaa. En ole huonlissani oman pelipaikan suhteen lajin tulevaisuudesta, kertoi Toni Kohonen.

Lehdistötilaisuuden antia oli sitä vastoin pelinjohtajien aatokset.

Miten pelinne onnistui?
 - Valmiina oltiin, hyvin pelattiin avausjaksokin, vaikka etenemisvirheitä vähän tuulikin. Toiselle jaksolle ilme pysyi kirkkaana. Hyvä tulos, totesi Mikko Korhonen Sotkamon Jymystä.

- Ensimmäinen jakso oli ulkona hyvää taistelua, jos yhdellä juoksulla Sotkamon Jymyn voittaa. Toisella jaksolla Jymy sai pidettyä lyöntijärjestyksemme ilmeisesti toivomallaan tavalla, jatkoi Jukka Mäkinen kotijoukkue Kouvolan Pallonlyöjistä

Pyörittikö nuori lukkari avausjaksolla Sotkamon Jymyä?
- Ei pyörittänyt, pahempaan oltiin varauduuttu. Aina on kuitenkin haastavaaa ottaa uusi lukkari vastaan, jatkoi Korhonen.

Ottelun palkitut
Kouvolan Pallonlyöjät

I Sasu Toikka
II Juho Hacklin

Sotkamon Jymy
I Toni Kohonen
II Jani Komulainen

Ottelun kenttähaastattelijana toimi illa kaveripelissä ristiriitaisia tunteita kotiyleisössä herättänyt Kaj Kunnas. Tauolla Kunnakselta nimmareita pyydettiin ja kiitettiin, mutta ottelun vuorojen välissä olleella tauolla yleisöstä tuli myös ääni, joka kehotti antamaan pelaajille rauhan.

Miltä pesis mielestäsi näytti tänään?
- Tänään laji näytti hyvältä. Oli hienoa nähdä, kun Jesse Eskelinen syötti tuolla tasolla Toni Kohoselle, vastassa oli legenda ja Eskelinen on tulev legenda. Odotin tänään Sotkamon Jymyltä parempaa peliä, kertoi kaksi Hyvinkään Tahkon ottelua aiemmin tänä kesänä nähnyt Kunnas.

Miten suomenruotsalaiset mielestäsi saataisiin innostumaan lajista?
- En tiedä. Lajia pelataan kaikissa suomenruotsalaisissakin kouluissa, samoin kuin lentistä. Itsekin pelasin aikanaan pesistä mielelläni ja paljon. Kivaa oli. Ehkä meidän pitäisi saada lajiin muutama tähti esimerkiksi.

Missä pelasitte kouluvuosinasi Karjaalla?
- Pelasimme Saharan kentällä ja se kenttä on olemassa siellä vieläkin, joten mahdollista olisi myös Karjaalla pelata, tai Wiklöfhän voisi rahalla järjestää pelaamista Maarianhaminassakin, päätti Kunnas.

Muut ottelut miesten superpesiksessä päättyivät tänään seuraavasti:
Alajärvi-Jyväskylä 0-1 (0-1, 1-1), Hyvinkää-Kankaanpää 2-0 (8-6, 7-4), Kitee-Vimpeli 0-2 (2-3, 2-3), Koskenkorva-Joensuu 1-2 (3-7, 3-2, 0-2) ja Raahe-Seinäjoki 2-1 (3-5, 5-4, 1-0). 

Naisten päivän ottelut päättyivät seuraavasti:
Rauma-Kempele 2-0 (4-1, 4-2), Roihu-Lapua 0-2 (2-8, 0-1), Viinijärvi-Pori 1-2 (0-3, 5-3, 0-0, 2-3) ja Vuokatti-Vihti 2-1 (2-3, 8-4, 1-0).