Miesten superpesiksen osaltakin runkosarja päättyi tänään. Naisten puolella puolivälierät alkavat lauantaina ja miehillä sunnuntaina. Osa miesten joukkueista peluutti tänään varsin mielenkiintoisia pelaajia kokoonpanoissaan.

Joensuun Mailan kotiottelussa ei ollut runkosarjasijoituspanosta sen enempää maakunnan pääkaupungin joukkueelle kuin noin tunnin ajomatkan päästä saapuneella Kiteen Pallo-90:llakaan. Kotijoukkueen paidassa nähtiin kolme sarjan ensikertalaista ja jokainen heistä pelasikin mainiosti. Kakkoskopparina pelasi Teemu Juntunen, joka toi ja löi yhden juoksun. Jokeripaidassa kakkospalkinnon nappasi kolme juoksua lyönyt Aaro Laukkanen ja ykköspalkinnon sai lukkarin paikalla Mika Väisästä tuurannut viisitoistavuotias Samu-Kalle Varonen. Varonen on karjalaista lajisukua ja takavuosien kiteeläiskopparin Mikon poika. Vieraiden parhaana palkittiin erinomaisin ottein pelannut lukkarivelho Toni Laakso ja kakkospalkinnolla Jussi Hurskainen. Ottelu päättyi KiPa-90:lle jaksoin 1-2 (7-2, 2-4, 0-1). Joensuun Mailan puolivälierävastus tulee olemaan Pattijoen Urheilijat ja kiteeläisryhmällä Sotkamon Jymy.

Sotkamon Jymy harjoitteli runkosarjan päätöspelissä Alajärven Ankkureiden kanssa ja joukkue voitti ottelun jaksoin 2-0 (6-1, 6-0). Mielenkiintoista tai ei, mutta ottelu varmaan jää puhuttamaan niin Sotkamon kirkonkylällä pesiskansaa kuin Alajärvelläkin, sillä vielä viime kaudella Kainussa pelannutta Aki Oravaa ei vieraiden kokoonpanossa nähty. Jymy pelasi ottelun totutulla miehistöllään. Joukkueen parhaana palkittiin Toni Kohonen ja kakkospalkinnolla Niilo Piiponniemi. Vierailta parhaan pelaajan palkinnon nappasi Viljo Sillanpää ja kakkospalkinnolla Janne Kivipelto. Alajärven Ankkureiden kausi jatkuu karsintapaikan välttämisestä taistelulla Kankaanpään Mailaa vastaan.

Vimpelin Veto voitti Pattijoen Urheilijat jaksoin 2-0 (4-2, 6-5). Vedon jokerikalusto oli illalla etenkin pelituulella. Ykköspalkinnon sai Teemu Isoketo, joka toi neljä juoksua. Kakkospalkinnon sai kunnarin, neljä lyötyä ja kaksi tuotua juoksua kerännyt Mikko Rantalahti. Vieraista parhaana palkittiin viisi juoksua lyönyt Marko Pelkonen ja kakkospalkinnolla lukkarina mainiosti esiintynyt Topi Kosonen. Vimpelin Saarikentälle puolivälieräseuraksi saapuu Koskenkorvan Urheillijat.

VIimeisen kotietupaikan saalisti väkevää lyöntivoimaa viljelevä Seinäjoen JymyJussit. Tänään joukkue möyhensi Kankaanpään Mailan ulkokenttää jaksoin 2-0 (14-2, 2-0). Kotijoukkueesta parhaana palkittiin Joonas Eirola ja kakkospalkinolla Ilari Siutla. Kankaanpääläisjoukkueesta palkittiin Topias Lilja ja Miro Marttila, joista Lilja sai ykköspalkinnon ja Marttila kakkospystin. JymyJussien vastustaja puolivälierissä tulee Etelä-Suomesta ja se on Hyvinkään Tahko.

Hyvinkään Tahko upotti vahvojen lyöjiensä voimalla tänään Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 2-0 (5-2, 7-3). Lukkarina tällä kertaa vierailijoille hommia hoiti Konsta Hyötyläinen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Juha Puhtimäki ja kakkospalkinnolla Teemu Nikkanen. Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon sai Juho Hacklin ja kakkospokaalin Anssi Lammila.

Putoamiskarsintoihin valmistautuva Jyväskylän Kiri kohtasi runkosarjan päätöskierroksellaan kotikentällä VAIN 431:n katsojan edessä Koskenkorvan Urheilijat, joka haki pisteet jaksoin 0-1 (4-4, 4-8). Kotijoukkueesta parhaana palkittiin Joose Kemppainen ja kakkospalkinnolla Ville Kotro. Vieraiden parhaana palkittiin kunnarin ja neljä tavallista tuotua juoksua kerännyt Jouni Koskela sekä kakkospalkinnolla kunnarin, kaksi lyötyä ja kolme tuotua juoksua kerännyt Toni Marjamäki.

Näin ollen puolivälierissä siis kohtaavat:
Sotkamon Jymy - Kiteen Pallo-90
Vimpelin Veto - Koskenkorvan Urheilijat
Joensuun Maila - Pattijoen Urheilijat
Seinäjoen JymyJussit - Hyvinkään Tahko
Kouvolan Pallonlyöjien kausi päättyi runkosarjaan
Putoamiskarsinnan välttämisestä taistelevat Kankaanpään Maila ja Alajärven Ankkurit. Putoamiskarsintaan valmistautuu Jyväskylän Kiri.