Kiteen Pallo-90:n sisäpiiristä vuoti aivan hetki sitten tieto, jonka mukaan joukkueen lukkari Toni Laakso siirtyy pesäpallon sijaan ensi kesäksi jalkapallojoukkue Jipon riveihin. Syyt ovat yksinkertaiset, mutta johdonmukaiset. Laakso asuu Joensuussa ja Jippo tarvitsi joukkueeseen kiireellä hyvin palloa heittävän maalivahdin. 

- Missä mies voi kehittyä, sitä emme ole jarruttamassa, toteaa nimettömänä pysyttelevä lähde Kiteen Pallo-90:sta.

Laakson tilalle joukkue asettaa lukkariksi kotikaupungin pojan ja seuran katsoo, että taso ei välttämättä heikkene vaan nuorekas joukkue pääsee yllättämään entistä paremmin vastustajiaan tulevana kesänä.

- Pyrimme kiteeläistämään joukkuetta asteittain, vuonna 2020 joukkueessa on enää Sami Partanen tarkoitus pitää muualta tulleena, jatkaa lähde.

Jippo ilahtui Laakson nopeasta sopimuksesta. Yhteisymmärrys seurojen välillä löytyi helposti ja tämä lieneekin askel siihen, että Pohjois-Karjalassa on pian yksi pesäpallojoukkue ja Kiteellä nähtäisiin lähivuosina myös jalkapalloa. Laakson historiallisen sopimuksen myötä Suomen Palloliitto ja Suomen Pesäpalloliitto sopivat tänä iltana myös siitä, että pelaajat voivat siirtyä lajien välillä ilman niin sanottua karenssiaikaa eikä aprillipäivänä tehdyillä tässä jutussa mainituilla sopimuksilla ole lainkaan painoarvoa huomisen medioissa.