Niin kuin naisissa Lapuan Virkiä tänään aiemmin, Sotkamon Jymy otti myös viidennen peräkkäisen SM-kullan.


1. jakso, 1. vuoropari

Vimpelin Vedon kone yskähteli avausvuorossa, kun ensimmäisenä lyöjänä Teemu Isoketo haavoittui, ykköselle pääsi Mikko Kanala, mutta paloi sen jälkeen kakkoselle. Sami Haapakoski pääsi kolmoselle ja näin ollen Vimpeli sai avausvuorossa kolmostilanteen. Yhden palon ajoa tuli purkamaan hetkeä myöhemmin Janne Mäkelä, kolmosella Haapakoski, kakkosella, Mikko Haukkala ja ykkösellä Arttu Ruuska. Mäkelä onnistui kahdella lyönnillä lyömään Haapakosken ja Haukkalan kotiin. Hetkeä myöhemmin Vedon b-juniori-ikäinen Ville Takala teki superpesisdebyytin ja löi ensimmäisen kärkilyönnin päästyään ykköselle, mutta ei pitemmälle ja vuoronvaihto. Sotkamon Jymy rakensi palottoman ajolähdön Toni Kohoselle, joka kavensi lukemiksi 2-1. Kolmoselta kotiin kipitti Niilo Piiponniemi, kakkosella oli Antti Hartikainen ja Jani Komulainen ykkösellä. Muita juoksuja avausvuorossa ei nähty.

2. vuoropari

Toisessa vuoroparissa kotijoukkue ei saanut lisäjuoksuja. Jymy tasoitti 2-2:een samalla kaksikolla kuin avausvuorossa. Hetkeä myöhemmin Komulaisella oli paloton ajo: kolmosella Onni Määttä, kakkosella Immo Rautiainen ja ykkösellä Topi Korhonen. Komulainen onnistuu hämmentämään Vedon etukentän ja lukemat 2-3. Seuraavan ajon purkajana Roope Korhonen lyö lukemiksi 2-4.  

3. vuoropari

Kolmas vuoropari alkoi takkuisasti kotijoukkueella, kun paloja roihui niin Kanalasta kuin Isokedosta. Kolmas palo Janne Heimosesta ykköselle. Jymy rakensi sitä vastoin palottoman ajolähdön, kolmosella Niko Korhonen, kakkosella Toni Kohonen, ykkösellä Komulainen. Roope Korhonen löi lukemiksi 2-5.

4. vuoropari

Isoketo ja Kanala pääsivät kentälle, mutta Haapakosken lyönnillä Isoketo haavoittui kolmoselle. Tuomo Lönnmarkilla oli etupesät täynnä. Ensimmäinen lyönti oli laiton, toisella haaskattiin aikaa ja viimeisellä kopin, tyhjentäen kentän. Kakkoskärjellä Vimpeli ei saanut lisäjuoksuja, joten avausjakso sotkamolaislle.

2. jakso

Sotkamon Jymyn kärki Piiponniemi paloi, mutta joukkue ei häkeltynyt vaan kokenut Kohonen sai eteensä yhden palon ajolähdön: Korhosista Niko kolmosella, kakkosella Hartikainen ja ykkösellä Komulainen. Ajolähtöä pääsi yrittämään ensin Kohonen, sitten kahdella palolla Roope Korhonen, mutta avausjuoksua ei tullut. Jos oli nihkeää sotkamolaisilla, Vedon kärjestä Isoketo eteni ykköselle, mutta paloi kakkoselle. Lisää onnistumisia ykköskärjestä ei tullutkaan. Kakkoskärjestä etenemään pääsi Ruuska, joka paloi kakkoselle Severi Lassilan lyömänä. Hetkeä myöhemmin Lassila oli kakkosella ja Heimonen ykkösellä. Seuraavana lyömään tullut  Mikko Rantalahti löi viimeisessä vuorossa takalaittoman ja näin vuoro vaihtui.

Toinen vuoro Jymyltä meni erittäin tahmeasti: neljä lyöjää ja kolme paloa. Isoketo pääsi jälleen Vedolta ykköselle, mutta haavoittuneena eteni kakkoselle. Haapakoski sai etupesät täyteen. Lönnmark rakensi palottoman ajolähdön, lyömään saapui Mäkelä. Ensimmäinen lyönti etukentälle, toinen laiton ja kolmas näpy: palo. Rantalahti jatkoi yhdellä palolla, ensimmäinen linjaan onnistumatta, toinen palo Haapakoskesta kotipesään ja viimeisellä koppi. Hetkeä myöhemmin tuli kolmas palo.

Kolmannen vuoroparin Jymy aloitti Vartiaisen Veikon kopilla, sen jälkeen väliin jätetty Janne Hyvönen, sen jälkeen Piiponniemi löi tyhjälle ykköspesälle, mutta eteni sinne ennen ulkopelaajaa. Muita mainitsemisen arvoisia sisäpelisuorituksia vuoro ei näyttänytkään. Vedon Isoketo jälleen kentälle, tällä kertaa Isoketo kakkoselle ja viimeisellä lyönnillä itse etenee ykköselle. Isoketo palaa sitä vastoin Haapakosken näpyllä kolmoselle. Veto rakensi rauhassa Kanalan kolmoselle, mutta mies paloi loppujen lopuksi kotitaipaleelle.

Neljännessä vuoroparissa Jymyn aloittanut Vartiainen pallo ylös kopiksi, Hyvönen jätetään välistä. Piiponniemi ja Korhosista Niko rakensi etupesät täyteen. Hartikaisen viimeisen lyönnin ratkaisu oli täyttää pesät ja näin olleen joukkue rakensi palottoman ajolähdön kapteeni Komulaiselle. Komulainen löi välilyönnillä lukemat 0-1. Etupesät pysyivät ennallaan. Seuraava palotonta ajolähtöä purkamaan jokeripelaaja Roope Korhonen, mutta Niko Korhonen haavoittui. Viimeisellä lyönnillä Kanala ei saa kiinni ja paloton ajolähtö Kohoselle. Ensimmäisellä lyönnillä tuli palo Hartikaisesta kotiin.  Yhden palon ajolähtö seuraavaksi näin ollen Kosti Rautiaiselle. Rautiaisen kolmosrajaleikkurilla Komulainen toi lukemiksi 0-2. Seuraava ajolähtö Immo Rautiaiselle, mutta palo Roope Korhosesta kotiin. Vedosta onnistui Isoketo lyömään ykköselle itsensä, Kanala rakensi etupesät täyteen. Haapakosken taiteli varsilyönnillä takapesät täyteen. Paloton ajolähtö hetkeä myöhemmin Mäkelälle, ensin laiton, sitten ajantappolyönti, Kohosen väärä ja viimeisestä etulaiton. Tilannetta jatkaa Rantalahti, ensin koppi ja palo Isokedosta kotiin, viimeisellä koppi ja kenttä tyhjäksi. Lönnmark etenee ykköselle omalla lyönnillä, Haukkala ei saa siirrettyä miestä kakkoselle ja näin ollen mestaruus Kainuuseen.

Palkitut
Vimpelin Veto
I Mikko Kanala
II Teemu Isoekto

Sotkamon Jymy
I Jani Komulainen
II Toni Kohonen

Kolmostilanteet: 9-16, yleisöä: 5010.

Suomen mestarit, Sotkamon Jymy: Antti Hartikainen, Janne Hyvönen, Toni Kohonen, Jani Komulainen, Niko Korhonen, Niko J Korhonen, Roope Korhonen, Topi Korhonen, Onni Määttä, Niilo Piiponniemi, Immo Rautiainen, Kosti Rautiainen, Altti-Jussi Ronkainen, Veli-Matti Sigvart, Markus Tuikka ja Veikko Vartiainen.

SM-hopeaa, Vimpelin Veto: Juho Ammesmäki, Sami Haapakoski, Timo Hanhisalo, Mikko Haukkala, Janne Heimonen, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Miika Keski-Petäjä, Severi Lassila, Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä, Marko Nygård, Henri Puputti, Mikko Rantalahti, Arttu Ruuska, Joonas Suominen ja Ville Takala.

SM-hopeaa, Joensuun Maila: Ville Ikonen, Jouni Itävalo, Sami Joukainen, Teemu Juntunen, Tuomas Juntunen, Tuomas Jussila, Jonne Kemppainen, Mikko Kemppainen, Lauri Kivinen, Aaro Laukkanen, Henri Litmanen, Juha Niemi, Eemeli Paldanius, Tommi Päivinen, Aleksi Rautiainen, Aleksi Toropainen, Samu-Kalle Varonen ja Mika Väisänen.