Supervuoron tenttivuorossa on kaksi uutta pelaajaa Lapuan Virkiän pelipaidassa eli Mirka Rintamäki, joka viime kaudella edusti Rauman Lukkoa ja ikuiseksi porilaiseksi jopa leimallisesti tullut, viime kauden paras pesäpalloilija Carita Toiviainen, joka saapui joukkueeseen kasvattajaseurastaan Porin Pesäkarhuista. Toinen tenttivuorossa oleva seura on Pohjois-Karjalasta oleva Viinijärven Urheilijat, joita edustaa kaksi pelaajaa Pohjois-Pohjanmaalta eli Petra Hussa ja Laura Pohjola. Viinijärveläisryhmä aloittaa kautensa vieraissa 11.5. Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan ja joukkueen avauskotiottelu on 15.5. Kajaanin Pallokerhoa (Vaara-Pesistä) vastaan. Lapualaisjoukkueen avausvastustaja on 13.5. kotikentällä Vihdin Pallo ja pari päivää myöhemmin joukkue pelaa vierasottelun Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan.

1. Kuka olet ja mikä on kasvattajaseurasi?

mirka_rintamaki_omaselfie.jpg
Mirka Rintamäki palasi pesäpalloilemaan
kotimaakuntaansa Etelä-Pohjanmaalle.

Kuva: Oma selfie.

Mirka Rintamäki: Kasvattajaseurani on Nurmon Jymy 

Carita Toiviainen:  28-vuotias porilainen, Porin Pesäkarhujen kasvatti 

Petra Hussa: Kasvattajaseurani on Oulaisten Huima

Laura Pohjola: Muhoksen Pallo-Salamat

2. Kuvaile omaa rooliasi joukkueessasi.

Carita Toiviainen: Pelaan kopparina ja sisäpelissä roolini on vaihtaja/etenijä. Olen analyyttinen, tarkka ja täsmällinen sekä hurtilla huumorilla yritän pitää hyvää fiilistä yllä.  

Mirka Rintamäki: Oma roolini joukkueessani on olla iloinen ja positiivinen oma itseni. Huonoimmatkin vitsit eivät siis jää nauramatta! Sisäpelirooliin kuuluu  etenijän/vaihtajan rooli. Ulkopelissä pelaan kakkospolttajan paikkaa. 

laurapohjola_mattiholopainen.jpg
Laura Pohjolan pesäpallotaitoja ihastellaan kuluvalla kaudella Viinijärven Urheilijoissa. Kuva: Matti Holopainen

Laura Pohjola: Pelillisesti roolina polttolinjassa hääräily ja sisäpelissä vaihtajana. Oon myöskin saanut kunnian toimia joukkueen kapteenina talvikauden.

Petra Hussa: Ulkopelissä olen tälle kaudelle siirtynyt takakentältä linjaan ja sisäpelissä vaihtaja-etenijä. Muuten olen myös usein yleinen hauskuttaja tahtomattanikin.

3. Mikä on joukkueesi tavoite tällä kaudella?

Petra Hussa ja Laura Pohjola: Joukkueemme tavoite on sijoittua runkosarjassa kahdeksan parhaan joukkoon.

Mirka Rintamäki: Tavoite on olla joka päivä parempi! Tietysti myös tehdä asiat mahdollisimman hyvin eikä tyytyä vähempään. Tavoite on korkealla, mutta sielä se kuuluukin olla ja sitä lähdetään tavoittelemaan!

Carita Toiviainen: Timperon sanoin olla joka päivä parempi.

4. Kerro joku tarina peliuraltasi pukukopista.

Laura Pohjola: Pukukoppijutut jääköön pukukoppiin. Mutta yks juttu viime kaudelta Kirittäristä, joka tapahtui just pukukopin oven ulkopuolella. Olin unohtanut kämpän avaimet pukkariin ja jätin auton ihan oven ulkopuolelle. Sen, että pukkarin ovi kerkes mennä kiinni ja otin avaimet, oli mun auto kadonnu oven edestä. Olin just tulossa Noora Patrikaisen ylioppilasjuhlista ja siellä sitten töröttelin kädet lanteilla juhlavaatteet päällä Hippoksella ja ajattelin, et kuin muutamassa sekunnissa näin voi käydä. Loppujen lopuks auto löytyi viereisen futiskentän laidalta ja syylliset Teemu Körkkö ja Tiina Tolonen, jotka ei tekoansa tietenkään myöntäny, mutta painottivat että tapahtumalla on varmasti joku opetus..

Petra Hussa: Parhaat pukukoppijutut jääköön kertomatta, mutta nopein lähtö pukukopista sattui pari kesää sitten Oulussa, kun joukkueemme bussiin oli murtauduttu. Kun tästä tultiin kertomaan nii kaikki juoksivat samantien paikalle yllään pelkät pyyhkeet. Tilanne oli silloin melko dramaattinen, mutta jälkeenpäin myös koominen.

caritatoiviainen_omaselfie.jpg
Carita Toiviainen järjesti superpesiksen
suurimman siirtopommin siirtyessään
Porin Pesäkarhuista Lapuan Virkiään.

Kuva: Oma selfie

Carita Toiviainen: Pari vuotta takaperin olimme Porissa hävinneet joku kahdeksan peliä putkeen ja pelinjohto vaihtui. Viikko tuosta niin rakas naapuri Rauma saapui vieraaksi Poriin ja voitimme ottelun. Sen pelin jälkeen oli niin kuningasolo, että heitimme pelinjohtajankin suihkuun! 

Mirka Rintamäki: Muistan yhden hauskan tarinan vieraspeli reissulta kun yhdeltä pelaajalta unohtui urheiluliivit kotia. Pelaaja oli tietysti paniikissa, että miten hän voi pelata ilman liivejä! Kenelläkään joukkueessa ei ollut edes lainata liivejä, joten päädyttiin sitten perinteiseen urheiluteippiin ja teipattiin pelaajalle tukevat liivit! Ainakin pysyi päällä! 

5. Veikkaus syksyn mitalikolmikosta.

Kumpikin ViU:n pelaajista sanoo: Kirittäret, Lapua, Rauma

Mirka RIntamäki: Oma veikkaus on Lapua, Jyväskylä ja Pori

Carita Toiviainen: Virkiä, Pesäkarhut, Kirittäret

6. Kuka on oman joukkueesi pelaajista

a) Lyöjäkuningatar

Kumpikin Virkiän pelaajista sanoo: Janette Lepistö
Kumpikin Vinkusta sanoo: Anna Hellsten

b) Etenijäkuningatar

Mirka Rintamäki: Carita Toiviainen
Carita Toiviainen: Emmi Viitala
Petra Hussa: Netta Rummukainen
Laura Pohjola: Petra Hussa

petrahussa_mattiholopainen.jpg
Petra Hussan nopeus oli joukkueensa valttia jo viime kaudella. Kuva: Matti Holopainen

c) Eniten esillä lehtien palstoilla

Mirka Rintamäki: Saija-Maria Saari
Carita Toiviainen: Janette Lepistö
Petra Hussa: Laura Pohjola
Laura Pohjola: Senni Sallinen ja Sennin tolppa