Ykköspesistä miesten puolella hieman yllättäen johtaa tällä kaudella Ylivieskan Kuula. Supervuoro nimesi näillä näytöillä joukkueen kuukauden pesäpalloteon tekijäksi. Perinteet Ylivieskassa ovat pesäpallossa aina 1940-luvulta saakka. Pääsarjassa joukkue ei ole toistaiseksi ainakaan pelannut sen enempää miehissä kuin naisissakaan.

kuula.jpg

Joukkueen kasvatteja tällä on Joensuun Mailassa Tuomas Jussilan myötä, joka valittiin viime vuonna vuoden pelaajaksi miesten superpesiksessä. Lisäksi Oulun Lipossa pelaa Jouko Rautio ja Vimpelin Vedossa Sami Haapakoski. Näiden lisäksi Kempeleen Kiriä edustaa Jani Moilanen, jonka kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen jo ennen kauden alkua.

Supervuoro tavoitti joukkueen valmennustiimistä Pyry Haapakosken ja joukkueen kasvatin Sami Haapakosken pieneen jutustelutuokioon.

Ylivieskan Kuula on nyt miesten ykköspesiksen kärjessä. Mitkä ovat joukkueen tavoitteet tälle kaudelle?

Pyry Haapakoski: Joukkueena tavoitteeksi on asetettu ylimmät pudotuspelit.

Joukkueessa on pelaajia omien kasvattejen ohella myös lähialueiden pelaajia. Millaista oli koota joukkue tällä kaudella ja mitä siinä on pyritty huomioimaan? Miten siinä on onnistuttu?

Pyry Haapakoski: Pyritty saamaan porukka lähialueelta, jotta pystytään treenaamaan mahdollisimman paljon yhdessä. Siinä on onnistuttu erittäin hyvin viime kauteen nähden, jolloin oli paljon reissumiehiä. Saatiin ne pelaajat, keitä haluttiin ja tulokset puhuvat nyt puolestaan.

Mitä tarkoitetaan ns. kaksoisedustuksella joidenkin pelaajien kohdalla?

Pyry Haapakoski: Meillä on ylös- ja alaspäin joillakin pelaajilla kaksoisedustus. Nämä nimetyt pelaajat voivat pelata vuorokauden sisällä Superpesistä Vimpelin Vedossa, mutta sama koskee myös joitakin pelaajia Suomensarjaan päin. Pyrkimys on saada tällä nuorille pelaajille mahdollisimman paljon peliaikaa.

Millaisia muistoja sinulla on Ylivieskan Kuulasta?

Sami Haapakoski: Kasvattajaseura, siellä olen viettänyt useita vuosia. Tunnustus kuukauden pesäpalloteosta tuntuu hyvältä.

haapakoski_ylisuutari.jpg
Ylivieskan Kuulan kasvatti Sami Haapakoski on kuulunut monta vuotta Vimpelin Vedon runkopelaajiin. Kuva: Pirkka-Pekka Ylisuutari

Millainen side sinulla on nykyisin kasvattajaseuraasi?

Sami Haapakoski: Pyrin seuraamaan pelejä ja katsomaan, miten joukkueella menee. Talvella treenasin mukana, kun asun Ylivieskassa.

Kerro joku muisto juniorivuosilta.

Sami Haapakoski: Kaikki junioripelit ja leirit ovat jääneet mieleen, sekä ensiesiintyminen ykkösjoukkueessa on jäänyt myös mieleeni.

Seuraava ottelu Ylivieskan Kuulalla on Puijon Pesiksen vieraana 5.6. ja seuraava kotiottelu Lievestuoreen Kisaa vastaan 8.6. Suvannon pesäpallokentällä. Molemmat ottelut alkavat klo 18.