Ensimmäisillä valintakierroksilla miesten superpesiksessä Alajärven Ankkurit valitsi itselleen Kiteen Pallo-90:n. Kotiottelu meni ainakin vastoin odotuksia, kun joukkue sai kahdessa jaksossa vin yhden juoksu. Ottelu päättyi vieraille 0-2 (1-3, 0-8). Vieraiden tehokkain oli lyöjäjokeri Mika Laukkanen yhden kunnarin, viiden tavallisen lyödyn ja yhden juoksun tuoden.

II Sami Partanen

Kouvolan Pallonlyöjiä sitä vastoin valinta onnisti, kun joukkue valitsi itselleen Hyvinkään Tahkon. KPL haki Pihkalasta makean vierasvoiton. Parhaiten vierailija tylsytti TImo Rantatorikan, jonka kärkilyöntitehot olivat 1/11. Ottelun jaksot päättyivät vieraille 1-2 (0-4, 3-1, 0-2).

II Saku Kapanen

Raahessa puolivälieriin kotietuja jahtaavat kotijoukkue Pattijoen Urheilijat ja Seinäjoen JymyJussit pelasivat tasaisen ottelun. Kotijoukkue voitti ottelun lukemin 2-1 (1-4, 4-3, 1-0). Vieraiden pelaajista viime kaudella PattU:n paidassa pelannut Jukka-Pekka Vainionpää löi neljä juoksua.

II Ville-Pekka Jokinen

Toisessa kotiedun kannalta tärkeässä parissa Joensuussa kohtasivat Joensuun Maila ja Koskenkorvan Urheilijat. Kotijoukkueen valinta oli valintakierroksille Kossu. JoMa murskasi vieraat ja voitti ottelun lukemin 2-0 (5-2, 6-1). Tällä kertaa Ex-Kossu Juha Niemi kyykytti viime kauden seuraansa kolmella lyödyllä juoksulla. Toinen jokeri Anssi Raitala löi yhden juoksun enemmän.

II Mikko Haukkala

Kankaanpään Maila kipusi sarjan hänniltä valintansa ansiosta ylöspäin. Jyväskylän Kiri taipui kotonaan lukemin 0-1 (1-1, 0-3). Tärkeän avausjakson tasoitusjuoksun vieraille löi joukkueen kärjessä numerolla 1 pelaava Ilari Siutla, joka pelaa yhtä toistaiseksi olleista pelivuosista ehkä uransa parasta kautta.

II Miika Anttila

Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon kärkiottelu oli odotetun tasainen, mutta hämmennystä herättävä.  Vahvasta ulkopelistään tunnetut joukkueet päästivät ottelussa yllättävän paljon juoksuja. Vierailija löi Jymy ulkokentästä avausvuorossaan huikeat kuusi juoksua ja Sotkamon Jymy toisen jakson kolmannessa vuorossa saman verran ViVen kentästä. Kesken ottelun sattui sellainenkin erikoisuus, että Veto joutui vaihtamaan lukkari Hannu Huuskosen pois. Tilalle tuli hyvin loppupelin lukkaroinut Perttu Hautala. Supervuoro selvittää lähiaikoina Hautalalta sen, miten ulkovuoroissa pelipaikan muuttaminen kesken ottelun onnistuu. Kiihkeä kärkiottelu päättyi vieraille kotiutuskisassa 1-2 (1-9, 7-1, 0-0, 2-3)