Porin Pesäkarhut hallitsi väkevästi kotiturnaustaan lauantaina Porissa käydyssä naisten superpesiksen ensimmäisessä halliturnauksessa. Rauman Lukon ja Turku-Pesiksen kanssa turnauksen emäntäjoukkueena lähtenyt Pesäkarhut kohtasivat ensimmäisessä ottelussa Satakunnan eteläosien ylpeyden Lukon. Avausjakson yllättäen kuitenkin veivät vieraat yhden juoksun turvin lukemin 1-0, toisella jaksolla ote kääntyi kotijoukkueelle ja lukemat 5-3 olivat jakson päättyessä. Kotiutuskisa Pesäkarhulle 3-1 ja ottelu näin jaksoin 2-1.

Toiseen ottelun turkulaiset aloittivat vahvasti raumalaisia vastaan ja avausjakson 4-1 lukemat olivatkin lopussa hieman yllättäen turkulaisten hyväksi. Toisella jaksolla raumalaiset näyttivät vahvaa lyöntipeliä, voittaen jakson huikein 12-0 lukemin. Supervuoro mentiin tasatahtiin 0-0, mutta kotiutuskisassa Lukko oli lukemin 2-1 parempi ja samoin lukemin päättyi myös ottelu näin ollen raumalaisille.  

Toisessa Pesäkarhujen ottelussa hurjat juoksujuhlat alkoivat heti ottelun alussa, loppulukemat 11-1 ensimmäisellä jaksolla eivät jättäneet epäilyjen sijaa. Toisella jaksolla Suomen vanhimman kaupungin, Turun, pelaajat saivat jo kolme juoksua, mutta kahdeksan porilaisten tekemää ei jättänyt epäselvää, mikä joukkue länsirannikolla naispesistä hallitsee.

Erityishuomioitavaa turnauksessa oli kuitenkin, että raumalaiset löivät turnauksen kahdessa ottelussa neljä kunnaria. Kunnareista vastasivat Miia Karppanen, Susanna Kylä-Kause, Sini Strander ja Oona Suhonen. Lyöjätilaston voiton jakoivat porilaiset Hanna Hirvikoski ja Veera Svansjö. Etenijätilaston voiton jakoivat Turku-Pesiksen Jatta Vuorinen ja Rauman Lukon Elina Perkiömäki.

Supervuoro tavoitti turnauksen voittaneen joukkueen Porin Pesäkarhujen pelinjohtajan Petri Kaijansinkon. Keskustelua käytiin hallipelien erityispiirteistä.

-  Haemme pelin kehittämistä niin joukkueena kuin yksilöinä, jokaisessa pelissä on tietty teemansa, kuten esimerkiksi kaaripeli, aloittaa kokenut Kaijansinkko.

Millaisia eroja sitten hallipeleissä on ulkopeleihin nähden?

- Hallipeleissä voi tehdä tiettyjä kokeiluja, mutta hallissa pärjäävä joukkue pärjää myös ulkona, jatkaa Kaijansinkko.

Raumalla 12.–13.3.2011 käytävän lopputurnauksen tavoitteiksi Porin Pesäkarhujen pelinjohtaja Petri Kaijansinkko nimeää pelin kehittämisen ja yksittäisten tilanteiden voittamisen, näiden avulla myös joukkue menestyy.

Sunnuntaina Pohjanmaan turnauksessa ottelivat Lapuan Virkiä, Seinäjoen Peto-Jussit ja vahvistuksia joukkueeseen napannut Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Ensimmäisessä ottelussa Lapuan Virkiä voitti Seinäjoen Petojussit jaksoin 2-0, Molemmat jaksot päättyivät lukemin 3-1. Petojusseista erottui kuitenkin ottelun ainoa sadanprosentin mailapeliin pystynyt pelaaja, hän oli Oulun Lipottarista Seinäjoelle siirtynyt Veera Tuomikoski. Virkiästä kolme juoksua löi Tiia Koivuniemi ja kolmeen tuotuun juoksuun ylsi Heli Komssi.

Toisessakin ottelussa viime kauden oululainen näytti, ettei turhaan ole siirtynyt Ylihärmään. Viisi lyötyä ja kaksi tuotua Marianne Reinikan sarakkeessa takasivat Ylihärmälle voiton Virkiää vastaan. Nitro-ottelu meni kotiutuskisaan ja jaksot lukemin 2-1 ja 1-10, supervuoro 0-0 ja kotiutuskisa 0-1. Ylihärmän turnausvoittoon tarvittiin kaksi kotiutuskisaa.

Viimeisessä ottelussa Ylihärmä kohtasi Peto-Jussit ja Peto-Jussit. Peto-Jussien Tuomikoski jatkoi sisällä sadanprosentin sisäpeliä, seitsemän kärkilyöntiä, kaksi tuotua ja yksi lyöty ei riittänyt kuitenkaan. Ensimmäinen jakso meni vielä tangomarkkinakaupungin joukkueelle lukemin 3-4, mutta toinen yhtä tiukasti Ylihärmän Pesis-Junkkareille 2-1, supervuoro jatkui juoksuttomana ja kotiutuskisa lukemin 3-2. Näin ollen Ylihärmä nousi kerta heitolla Etelä-Pohjanmaan parhaaksi viime syksyn koko sarjan viimeisen säilyneen paikalta.