Seinäjokelaisten välienselvittely päättyi tänään jaksoin 0-2 Nurmon Jymyn voitoksi ja karsintasarja 1-3.  Jaksot päättyivät tänään 0-1 ja 0-2, näin superpesiksen hännillä ulkopeli on piirun verran parempaa ykköspesiksen kärkeen nähden. Tämä päätelmä siksi, että Alajärven Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen totesi aiemmin tällä viikolla heidän sarjansa Oulun Lippoa vastaan ratkenneen tähän eikä tänään kotijoukkue saanut superpesisjoukkueen ulkokentästä yhtään juoksua, vaikka nimekkäitä lyöjiä olisi joukkueessa ollut kuten Janne Rauhala tai Tomi Viinamäki. Nurmolaisjoukkueessa pelinjohtajina kauden lopussa oli kaksi vanhaa lyöjävelhoa eli Antti Piuhola ja Urheilulehden analyytikko Antti Tokkari. Heidän kotiuttajissa oli sellaisia nimiä kauden aikana kuin Matti Korhonen, Juho Toivola ja Tero Viinamäki, joista kaksi ensimmäisenä mainittua löivät tänään juoksun.

Huhuja on siitä, että Seinäjoella Nurmon Jymy ja Seinäjoen Maila-Jussit yhdistyvät kauden päätteeksi ja näin olisi lumetta enemmän tai vähemmän koko karsinta. Oma ehdotukseni olisi, että tämä päätynyt karsinta toisi tulevan superpesisjoukkueen nimeksi Nurmon Jymyn. Seinäjoen Jymy on enemmän tai vähemmän tekaistu eikä Nurmon Jymy-Jussit tai Seinäjoen Jymy-Jussit kuulosta omassa ajatuksessani yhtään paremmalta. Toinen peruste Nurmon Jymyn nimen säilyttämiselle on siinä, että seura on vanhempi kuin Seinäjoen Maila-Jussit.

Kömpelöitä kompromisseja odotellessahan tilanne voi kääntyä niinkin, että Seinäjoen Maila-Jussien eli kaupungin keskustassa oleva kenttä nimeltä Ilkka Areena muutetaan Jymy-areenaksi ja maakuntalehti Ilkan nimi tuodaan seuran nimeen eli Pesis Ilkka, Seinäjoki tai Jymypesis-Ilkka, Seinäjoki. Seinäjoen Pesisakatemiakin vaikuttaa kököltä nimeltä edustusjoukkueelle, mutta Etelä-Pohjanmaalla osataan varmasti tehdä hyvä ratkaisu ilman minun neuvojakin.

Syitä siihen, miksi Seinäjoen Maila-Jussit eivät halua luopua omasta nimestään on myös olemassa, että joukkue on vahvemmin menestynyt palloilulajeissa kuin Hyllykalliolla kotiareenaa pitävä Nurmon Jymy.  Itse en muista Maila-Jussien historiasta muita kuin pesäpalloilijoita, mutta Nurmon Jymystä muistan lisäksi henkilökohtaisesti kaksi kovan tason urheilijaa eli keihäänheittäjä Tero Pitkämäen, joka tosin nyt edustaa Seinäjoen Seudun Urheilijoita ja vuoden 1984 olympiavoittajan painista eli Jouko Salomäen.

Oma pesäpallon seuraamishistoriani on kuitenkin alkanut vasta vuonna 1989, joten pitempään lajia seuranneet voivat kertoa omia perusteitaan ja mielipiteitään siitä, miten asia olisi hyvä hoitaa, jos sitä fuusiota nyt koskaan tulee. Onhan sekin vaihtoehto vielä olemassa ja se ei välttämättä ole edes huonoin, vaikka moni urheilumedian edustaja tai lajivaikuttaja muuta yrittäisi sanoa.

Miettikää tarkoin, pelaajia teillä kaiketi riittää ja tasoa saada sinne hyvä joukkue myös ensi kaudelle, ehkä toinen myös ykköspesikseen. Vuoden vanhemmat pelaajat ovat vuoden kokeneempia ja vuoden kaiketi enemmän tietoa lajista omaavia. Jos saatte houkuteltua sinne Koskenkorvan Urheilijoista Juha Niemen, hän nostaa myös aivan varmasti ykköspesisjoukkueen treeni-intoa ja pelaajien tasoa näin ollen.