Perjantaina Satakunnan pääkaupungissa Porissa käydään naisten pesäpalloilun halliturnaus. Paikallisen Porin Pesäkarhujen seurana ovat Etelä-Pohjanmaalta Seinäjoen Peto-Jussit, Varsinais-Suomesta Turku-Pesis ja omasta maakunnasta Rauman Lukko. Mielenkiintoa turnauksessa herättää etenkin se, kun Peto-Jusseista on siirtynyt Poriin tulevaksi kaudeksi Laura Kerola ja Jenni Rahikainen. Lisäksi Pesäkarhut kaappasivat monivuotisen superlukkarin Kaisa Salmelan Jyväskylän Kirittäristä. Ennakkoon ajateltuna turnauksen pitäisi olla porilaisille helppo, mutta nyt katsotaankin, mitä seuroissa on tehty talven aikana?

Miesten puolella käydään kaksi turnausta. Katsojien tunnetiloja koetellaan Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella, kun pohjalaiset käyvät piiritason mestaruuskamppailuja. Nurmon Jymyn isännöimään turnaukseen tulevat viime syksyn hopeajoukkue Vimpelin Veto ja vuosi toisensa jälkeen odotuksiin nähden hiukan alle suoriutunut Koskenkorvan Urheilijat. Isäntäjoukkue menetti Pattijoen Urheilijoihin Jukka-Pekka Vainionpään, mutta sai tilalle monipuolisen Tero Viinamäen Hyvinkään Tahkosta. Toinen kokeneempi Vainionpääkin eli Mikko Vainionpää sitä vastoin jätti Nurmon ja lähti juuri Koskenkorvalle. Vimpelistä on ainoastaan Timo Rantatorikka siirtynyt takaisin Hyvinkäälle. Ennusteeni on, että nyt on viimein Koskenkorvan vuoro edetä lohkostaan jatkoon.

Toinen miesten halliturnaus käydään Uuttamaata edustava Hyvinkään Tahkon, Jyväskylän Kirin ja Pohjois-Satakunnan Kankaanpään Mailan välillä. Tapahtumapaikka on Keski-Suomen Jyväskylä.  Vahvasti eteenpäin pyrkivät joukkueet ovat eläneet jonkin verran. Tahkon siirtoja vielä aiemmin mainituista täydentää monta vuotta maan huipulle omalla ulkopelitontille lukeutuneen lukkari Riku Rantasen paluu Kouvolan Pallonlyöjistä. Viime kauden lukkarirulettiin osallistunut Iiro Haimi sitä vastoin siirtyi Puna-Mustiin Helsinkiin ja Riku ”Stigin poika” Tainio Jokioisten Koetukseen. KaMa kaappasi pronssijoukkue Pattijoen Urheilijoista Ilari Siutlan ja Jonne Kemppaisen, joten joukkueen ulkopelin suorittamine todennäköisesti tasaantuu viime kaudesta. Opiskelijakaupunki Jyväskylässä sitä vastoin Kiri on ollut hiljaa siirtomarkkinoilla, joten pelaajat ovat hitsanneet kuvioitaan ja ovat kokeneempia yhdessä kuin ennen. Arvioisin tästä lohkosta jatkavan Kankaanpään Mailan.