Nyt on aika miettiä, kun Vimpelin Veto ja Kouvolan Pallonlyöjät ratkaisivat oman järjestyksensä eli Vimpelin Veto voitti ensimmäisen SM-kullan sitten vuoden 1960, kuka voisi olla vuoden pelaaja.

Ennen sitä kuitenkin yksi asia. Onnittelut selkeälle sarjan parhaalle eli Vimpelin Vedolle Suomen mestaruudesta ja seuraaville pelaajille, joita joukkueessa esiintyi:

Jere Dahlström, Sami Haapakoski, Mikko Haukkala, Perttu Hautala, Pekka Hietakangas, Ville Hotakainen, Mikko Kanala, Kari Kellokoski, Antti Kuusisto, Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä, Marko Nygård, Henri Puputti, Timo Rantatorikka, Matias Rinta-Aho ja Juha Suorauha
.

Näiden lisäksi paljon arvokasta työtä on tehnyt pelinjohtajat Risto Ojanperä ja Jussi Haapakoski sekä moni muu.

Vuoden miespelaaja voisi löytyä alla olevasta kolmikosta:

Vimpelin Vedon jokerilyöjä Jere Dahlström löi kauden aikana huikeat 2+90, tähän on huomioitava, että miehellä jäi viisi runkosarjan ottelua pelaamatta. Mies pelasi roolinsa loistavasti ja näytti finaalissa olevansa herrasmies henkeen ja vereen.

Kouvolan Pallonlyöjien lukkari Toni Kohonen, mies teki finaaleissa sen, mitä pystyi. Ei turhautunut, mutta loisti alusta loppuun. Tähän päälle illasta toiseen erinomaisesti pelattua sisäpeliä, missä tehtiin se, mitä Kohonen teki pelikirjan odotukset ja toiveet.

Sotkamon Jymyn kolmoskoppari pelasi huikean kauden ulkona, kuten monena vuotena aiemminkin ja siihen päälle numeropaidassa lyötyjen sarake näyttää 7+89 ja tuotujen 27 juoksua.

Oma ehdotukseni olisi näistä kolmesta viimeisenä mainittu Roope Korhonen Sotkamon Jymystä ja vuoden tulokkaaksi Mikko Kanala Vimpelin Vedosta.