Miesten halliturnauksessa viikonloppuna koettiin jotain uutta ja ennen näkemätöntä, kun viime kaudesta vahvistunut Kankaanpään Maila kävi hakemassa mestaruuspytyn Seinäjoella pelatussa turnauksessa. Ainoastaan viime syksyn mestari Sotkamon Jymy voitti viikonloppuna KaMan, vaikka itse jäikin turnaukseen viidenneksi ja alkulohkonsa viimeiseksi.

Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat viime syksyllä tiukat puolivälierät pelanneet Koskenkorvan Urheilijat ja Kouvolan Pallonlyöjät. Ensin mainittu vei ottelun jaksoin 2-0. Jaksolukemat olivat rumat 4-1 ja 12-1. KPL:n molemmat juoksut löi Sami Joukainen ja Kossun hurjat tehot 1+5/3 takoi toinen konkari eli Mikko Vainionpää. Seuraavassa ottelussa tuleva mestari Kankaanpään Maila heilutti tahtipuikkoa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Avausjakso oli vielä tiukka 4-3, mutta toisessa ote löytyi ja KaMa voitti sen 7-3. KaMalta viisi juoksua löi Jukka Latvala ja viime kauden PattU-pelaaja Ilari Siutla toi neljä. PattU:n joukkueesta erottuivat 2/1 tehoilla Hannu Ikonen ja Jukka-Pekka Vainionpää.
Kouvolan toisessa ottelussa tuli vastaan Vimpelin Veto. Viime kausina tiukkoja pelejä pelanneet joukkueet pelasi ensimmäisen jakson tasan 2-2 ja toinen meni Vedolle 0-3. Joukainen löi molemmat juoksut ja kotiin tulivat Lauri Aitala ja Ismo Ankkuri. Vimpelistä kaksi lyötyä keräsi Ville Hotakainen ja tuotuja saman verran Sami Haapakoski. Seuraava koitos käytiin Kankaanpään Mailan ja Sotkamon Jymyn välillä. Avausjaksolla KaMa vei syksyn mestaria lukemin 8-3, tähän mahtuen muun muassa Toni Kohosenkin punaisen kortin tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Toisella jakson SoJy voitti lukemin 4-1, kotiutuskisa päättyi SoJylle lukemin 2-1. Loppuottelun pelissä jymyläisten lukkarina oli Jani Komulainen. KaMalle kolme lyötyä keräsi Jukka Lankinen, kahteen ylsivät Markku Hylkilä ja Jouni Itävalo. Siutla oli edelleen peli päällä yhden kunnarin ja kolmen tuodun arvoisena pelaajana. Sotkamon Jymyltä neljä juoksua löi Roope Korhonen, kahteen tuotuun ylsi Niko Korhonen, Antti Hartikainen ja Niilo Piiponniemi.
Vimpelin Vedon turnaus jatkui illalla paikallisvastustaja Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Kossulle riittäisi jaksovoitto finaaliin, mutta sitä se ei saanut. Vimpeli vei ottelun jaksoin 2-0. Vedon parhaita olivat viisi lyötyä ja yhden tuonut Jere Dahlström sekä kolme lyötyä ja yhden tuodun tehoilla Matias Rinta-Aho. Koskenkorvan parhaat olivat Marko Pelkonen neljällä lyödyllä ja Mikko Kytömäki kolmella tuodulla juoksulla. Mainittakoon, että ottelussa meni tuhat katsojaa rikki, kun illan päätöspeliin Sotkamon Jymyn ja Pattijoen Urheilijoiden välillä jäi vaan reilut kuusisataa katsojaa. Panos oli viimeiseenkin otteluun selkeä, Sotkamolle riittäisi voitto finaalipaikkaan, ilman jaksovoittoa joukkue pelaisi sunnuntaina sijoista 5-6. Tällä kertaa Jymyn kohtalo oli jälkimmäinen. Roope Korhosen kolme lyötyä, Kosti Rautiaisen kaksi lyötyä ja Saku Hakkaraisen kaksi tuotua ei riittänyt pitemmäksi. Kolmannen lukkarin lautasen äärelle tuonut Sotkamon Jymy peluutti lautasherrana tässä ottelussa Joni Tervoa.  Pattijoen jokerilyöjä Jukka-Pekka Vainionpää löi kolme juoksua ja toi yhden, Joonas Eirola löi kaksi juoksua. Kahteen tuotuun juoksuun ylsivät Tuomas Jussila ja Timo Kallio. Mainittakoon, että lähes tunnin alkuperäisohjelmaan nähden myöhässä alkanut peli päättyi vasta klo 22:36. Avausjakso oli tasan 3-3 ja toinen meni Pattijoelle 4-2.
Sunnuntain sijoitusotteluista tarinaa blogissani tänään illalla.