Sotkamon Jymyn superpesisjoukkue vahvistuu norjalaisella Göran Nilssenilla. Miesten superpesisseura Sotkamon Jymy päätyi yllätyshankintaan vielä kauden alla, kun joukkueen johdon jäsenistä Jarmo Heikkinen kävi hetki sitten Holmenkollenin hiihtokisoissa. Oslosta tullut yhteydenotto herätti kiinnostuksen, kun seuraa lähestyttiin kirjeitse. Paikalliset suomalaiset olivat pelaneet Nilssenin kanssa yhdessä pesäpalloa ja suositelleet yhteydenottoa Sotkamoon. Uuden superlupauksen juuret ovat ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.

Kaksikymmentäyksivuotias Nilssen tulee taistelemaan lyöjäjokerin paikasta. Viime kaudella Norjan mestaruussarjassa Lillehammerin Vedätys taisteli pitkään aina playoffpaikasta, mutta viisi viimeistä runkosarjan ottelua Nilsson joutui katsomaan sivusta ilkeän nilkkavamman takia. Ennen tätä Nilssen oli jo lyönyt runsaat sata juoksua.

- Joukkueemme suunnittelee jatkossa muutakin yhteistyötä tekemistä Lillehammeriin päin, koska siellä oli toimiva juniorityö ja mahdollisesti öljyrahaa, toteaa Jarmo Heikkinen tuoretta hankintaa ja on vaitonainen kertomaan uuden pelaajan tulevasta roolista enempää.

Heikkisen mukaan lajin säännöissä ei ole kieltävää pykälää ulkomaalaisvahvistusten suhteen. Nilssen on harjoitellut joukkueen mukana jo pari viikkoa ja kaksivuotiseen sopimukseen päästiin vähitellen.

Sotkamon Jymy tiedotti asiasta ensimmäisenä Supervuoro-blogia, joka oitis innostui aiheesta.