Supervuoro tavoitti hopeajoukkueiden pelinjohtajat niin naisten kuin miesten puolelta. Molemmissa finaaleissahan hopeajoukkue jäi vaan pikkuisen voittajasta, joten on syytä nostaa esiin myös mahdollisia selityksiä kakkossijalle. Vimpelin Vedosta tavoitin pelinjohtaja Risto Ojanperän ja Porin Pesäkarhuista Marko Hovin. Hetken kuluttua on luvassa myös voittajajoukkueiden pelinjohtajien haastattelut, joten pysykää kanavalla.

Moni kysyi viikonlopun aikana minulta, missä on Vimpelin Vedon kokoonpanosta Antti Kuusisto, eikö konkari mahtunut joukkueeseen vai oliko vammoista kyse?

- Antin kädessä on ollut hankala tulehdustila, joka alkaa olla voitettu kanta. Mietimme pitkään, pelaako hän finaalissa, mutta tässä kohtaa järki voitti, ja kuntoutus jatkuu kohti kevättä. Kaikki on ok, aloittaa Risto Ojanperä Vimpelin Vedosta.

Miten Mikko Rantalahti on sopeutunut täyttämään Jere Dahlströmin paikkaa?

- Erinomaisesti, Mikko antaa peluuttamisen suhteen jopa helpomman kaavan meidän pelitavalle. Jere ja Mikko ovat molemmat huippumiehiä, toki erilaisia sisäpelaajia, joidenka vahvuuksia ei kannata laittaa puntariin, kumpiko on parempi. Tehokkuus mitataan kokonaisuudella, kuinka saamme Mikosta parhaat tehot irti, ihan samoin se oli aikoinaan Jeren kanssa. Molemmat ovat suuria persoonia kaikilla mausteilla, jota arvostan erittäin paljon, olemalla oma itsensä saa parhaat tehot esille. Mikko on meille Mäksän rinnalla loistava yhdistelmä, jatkaa Ojanperä.

Mihin finaali mielestäsi ratkesi?

- Pelihän oli pyöreä kuin Vimpelin kirkko. Juoksun peli, jonka kumpi tahansa olis voinut voittaa. Tilanteet Sotkamolle 16-10 kertoo pienestä Sotkamon hallinnasta ja sitähän se olikin. He saivat meidän enemmän paineeseen takatilanteessa ja sitä kautta lipsahduksia tulee vielä ulkopelissä. Sotkamo oli vielä juuri tuon verran parempi ja ansaitsi voiton, toteaa pelinjohtaja reilusti.

Millaisia mietteitä turnaus muuten herätti? Saiko paljon hyviä juttuja ns. pankkiin kesän kautta ajatellen?

- No turnaus ei antanut meille sitä, mitkä oli odotuksemme. La meni ihan penkin alle, meille tuli ns. "hallikuolema" otteluiden odottelun suhteen. Olimme la nuutuneita, ja peli oli sen mukaista. Viimeisessä pelissä viimeinen 15 min oli päivän parasta antia, ja nousimme kuilusta kukoistukseen. Kokonaisuus ei antanut mitään, ei hyvää eikä pahaa. Yksilötasolla oli loistavia suorituksia, ja positiiviset asiat on ehdottomasti sillä saralla. Su kohtuullisen hyvä peli kokonaisuudessaan oli viikonlopun parasta antia. Yksilöt olivat nimiä nostamatta vahvoja, siitä pojille kiitosta, hän pohtii.

Mitkä teidän tavoitteet oli ennen turnausta?

- Tavoitteet olivat täysin yksittäisten pelien sisällä ja kokonaisuus on hyvä jos ne toteutuu, voittaminen oli keskiössä. Voittamisen osalta tavoite ei täyttynyt, siis yksittäisten pelien sisällä. 1 voitto kaksi tappiota, ei ollut sitä mitä haimme. Toki viimeinen peli oli turnauksen parhaamme vaikka hävisimme. Tuloksen takana oli kuitenkin eniten hyviä asioita. Positiivinen fiilis jäi ja tästä on hyvä jatkaa pelin kehittämistä, päättää Ojanperä.

Miten Porin Pesäkarhut onnistui tänä talvena halliturnauksessa?

-Talvikausi kausi meni kokonaisuudessa hienosti. Tuloksena SM-hallihopea, kertoo pelinjohtaja Marko Hovi Porin Pesäkarhuista.

Miten valmistauduitte finaaliin?

- Normaali valmistautuminen aamulenkki, palaveri ja ajatukset finaaliin, kertoo Hovi.

Mitä tavoitteita teillä oli hallikauteen?

- Hallikauden tavoite oli finaalipaikka lopputurnauksessa, hän tuumaa.

Minkälaisia kokoonpanollisia kokeiluja teitte lopputurnauksessa?

- Ei tehty kokeiluja. Kaisa Salmela puuttui kokoonpanosta. Liittyy joukkueen mukaan huhtikuussa, jatkaa pelinjohtaja.

Mitä turnaus antoi Porin Pesäkarhuille kesää ajatellen?

- Nähtiin missä mennään muihin joukkueisiin nähden. Aikataulussa ollaan, pohdiskelee Hovi

Mitkä ovat joukkueen kesäkauden tavoitteet?

- Tavoite asetetaan huhtikuussa, päättää Marko Hovi Pesäkarhuista.